ترجمه فارسی عنوان مقاله
انرژی کاربردی گرایش های موقتی و فضایی مصرف انرژی مسکونی و میزان انتشار آلاینده ها در چین
عنوان انگلیسی
Temporal and spatial trends of residential energy consumption and air pollutant emissions in China
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
6358 | 2013 | 8 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Applied Energy, Volume 106, June 2013, Pages 17–24
فهرست مطالب ترجمه فارسی
نکات برجسته
چکیده
واژگان کلیدی
1.مقدمه
2.روش ها
2.1رویکرد کلی
2.2اطلاعات انرژی
2.3الگوبرداری
2.4اطلاعات آب و هوایی و اجتماعی اقتصادی
2.5برآورد انتشار
2.6پیش بینی
2.7آنالیز ناپایداری
3.نتایج و بحث
3.1الگوبرداری از مصرف انرژی مسکونی
3.2تغییرات فضایی و موقتی در مصرف انرژی مسکونی و انتشار آلاینده
3.3تاثیر بالقوه گرم شدن جهانی احتراق انرژی مسکونی و انتشار آلاینده
4.نتیجه گیری
چکیده
واژگان کلیدی
1.مقدمه
2.روش ها
2.1رویکرد کلی
2.2اطلاعات انرژی
2.3الگوبرداری
2.4اطلاعات آب و هوایی و اجتماعی اقتصادی
2.5برآورد انتشار
2.6پیش بینی
2.7آنالیز ناپایداری
3.نتایج و بحث
3.1الگوبرداری از مصرف انرژی مسکونی
3.2تغییرات فضایی و موقتی در مصرف انرژی مسکونی و انتشار آلاینده
3.3تاثیر بالقوه گرم شدن جهانی احتراق انرژی مسکونی و انتشار آلاینده
4.نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
-
انرژی های مسکونی - انتشار آلاینده ها - گرم شدن آب و هوا - فصلی بودن - جایگزینی فضا برای زمان
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
مصرف انرژی مسکونی برق و سوخت با انتشارات بسیاری از آلاینده های هوا همراه است. اطلاعات موقتی و فضایی مصرف انرژی حل شده در چین ثبت شده کخ برای درک بهتر تاثیرات محیطی آنها حیاتی است. در این تحقیق، یک روش جایگزین فضا برای زمان پیشنهاد شد و دو مدل پیش بینی مصرف سوخت و برق در بخش مسکونی چین توسط اطلاعات استانی گسترش یافت. دریافتیم که مصرف سوخت بطور مستقیم در تناسب با درجه روز گرم نیست و هم چنین توسط روز گرم تحت تاثیر قرار نگرفته و به عنوان تعداد روزهایی تعریف شده که گرما در یک سال مورد نیاز است. این مدل ها بر خلاف یک مجموعه اطلاعات تاریخی سالانه و دو مجموعه اطلاعات ارزیابی با تغیرات فصلی تایید شدند. سپس برای پیش بینی تغییرات فضایی و موقتی مصرف انرژی مسکونی و انتشار آلاینده های مختلف و تاثیر خالص گرم شدن جهانی بر مصرف انرژی و انتشار آلاینده ها بکار رفتند. انتشار کربن سیاه (BC)، مونوکسید کربن (CO) و کربن های آروماتیک چند حلقه ای (PAHs) در زمستان به شدت بیشتر از فصول دیگر بود. برای انتشار دی اکسید کربن (CO2)، دی اکسید گوگرد (SO2) و اکسیدهای نیتروژن (NOx)، دو نقطه اوج در زمستان و تابستان وجود داشت، در تابستان افزایش تدریجی طی سالها به چشم می خورد. پیش بینی شده بود که مصرف انرژی مسکونی سرانه در سال 2015 برای سناریوهای مجمع بین المللی تغییرات آب و هوایی (IPCC) A1B، B1 و A2 به ترتیب به 43/.، 33/. و 26/. Toe/cap(تن هم ظرفیت گاز سرانه) رسید. گرم شدن آب و هوا در آینده باعث کاهش سوخت مسکونی و مصرف بیشتر برق می شود. در نتیجه، انتشار کربن سیاه، مونوکسید کربن و کربن های آروماتیک چند حلقه ای بطور عمده در مناطق سرد کاهش می یابد، در حالی که انتشار دی اکسید کربن، دی اکسید گوگرد و اکسیدهای نیتروژن در جنوب شرقی چین عمدتا افزایش می یابد.
ترجمه مقدمه
انرژی در جامعه ما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. با این وجود، اکتساب، تولید و استفاده از انرژی با انتشار آلاینده ها، گازهای گلخانه ای و گرما تاثیرات سوء زیادی بر محیط دارند [1]. بخشی از انرژی عمدتا، برق و سوخت، در بخش مسکونی برای گرما، سرما، پخت و پز، نور و وسایل استفاده می شود. طبق گفته آمار اداره ملی چین، برق و انواع سوخت، به ترتیب %11 و %89 مصرف کلی انرژی مسکونی را در چین به عهده دارند [2]. گرچه مقادیر سوخت، بخصوص زغال سنگ و سوخت زیست توده استعمالی در بخش مسکونی به بخش نسبتا کوچک مصرف کلی انرژی منجر می شوند، تاثیرات محیطی مصرف سوخت مسکونی به علت راندمان کم اکسید و فاکتورهای زیاد انتشار نمی توانند نادیده گرفته شوند [6-3]. به عنوان مثال، تخمین زده شده بود که بیش از %50 کربن سیاه و حدود %70 هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای منتشر شده در چین ناشی از اکسیدهای سوخت مسکونی است [7،8].
مصرف انرژی مسکونی توسط دما و شرایط اجتماعی-اقتصادی تحت تاثیر قرار می گیرد [9، 10]، هر دو مورد در فضا (گرم یا سرد، ضعیف یا قوی) و در طول زمان (ماه به ماه، سال به سال) تغییر می کنند که به تغییرات فضایی و موقتی در مصرف انرژی مسکونی منجر می شود. مفهوم درجه روز که طبق انحرافات درجه جمع شده از دماهای اصلی از پیش تعیین شده تعریف شده، بطور گسترده بکار می رود تا رابطه بین مصرف انرژی و دما را مشخص کند [14-11]. هم درجه گرمای روز (hdd) و هم درجه سرمای روز (cdd) با این فرض استفاده می شود که نیاز انرژی با hdd (یا cdd) در تناسب است [10، 15، 16]. با این وجود، این فرضیه برای hdd تامل بر انگیز اس، چون یک "سوخت اولیه (حداقل مقدار سوخت برای استفاده جهت شروع احتراق، دور بون دمای زیر دمای پایه مهم نیست)" باید زمانی مصرف شود که دمای محیط زیر دمای پایه معین باشد. به علاوه، تقاضای گرما بطور خطی با تفاوت افزایش بین دمای پایه و روزانه افزایش نمی یابد.
در بلند مدت، ممکن است افزایش دما به علت گرم شدن جهانی باعث تغییر در مصرف انرژی مسکونی باشد. تاثیرات گرم شدن جهانی بر مصرف انرژی قبلا نشان داده شده است [19-17]. در واقع، کاهش به نیاز گرما، مهم تر از افزایش نیاز سرما در محیط های سرد است و بالعکس در محیط های گرم با غالب بودن سرما [20، 12]. به عنوان مثال، پیلی-سیهوولا و همکاران دریافتند که در اروپای شمالی و مرکزی، مصرف برق کاهش می یابد، چون کاهش تقاضای گرما با افزایش دما کاهش می یابد، در حالی که در جنوب، افزایش در برق سرد تابستان از کاهش گرمای زمستان فراتر خواهد رفت [18]. نتایجی مشابه در استرالیا بدست آمد [19].
تاثیرات تغییرات آب و هوایی بر مصرف انرژی در چین توسط چندین محقق بررسی شده است [23-21]. لم و همکاران یک مدل بازگشتی را توسعه دادند تا مصرف برق خنک کننده های هنگ کنگ بر اساس متغیرهای هواشناسی را پیش بینی کنند و نتیجه گرفتند که مصرف متوسط سالانه طی دوره های 2039 تا 2068 و از 2069 تا 2100، %8/12 و %4/18 بیشتر از 1979 تا 2008 برای سناریو B1 خواهد بود [21]. با این حال، این روش به سختی به علت فقدان اطلاعات ماهانه بر دیگر بخش های چین بکار رفت. لم و همکاران و ون و همکاران از آنالیز بخش اصلی استفاده کردند تا بارهای گرما و سرما در ساختمان های اداری هنگ کنگ و چهار شهر دیگر در چین را مورد مطالعه قرار دهند و گرایش کاهشی در بار گرما و افزایش در بار سرما را با تغییرات کلی از کاهش %2/4 در هاربین در شمال چین تا افزایش %3/4 در هنگ کنگ در جنوب چین را یافتند [22، 23]. با بیشترین دانشی که داریم، تاکنون هیچ مطالعه ای درباره مصرف انرژی در بخش های روستایی چین انجام نشده است.
در این تحقیق، تعادل تغییرات فضایی و مصرف انرژی مسکونی به عنوان فرضیه ای جهت بررسی پیشنهاد شد. روش فضا برای زمان معمولا در مطالعات متوالی کاشت استفاده می شود تا به مجموعه ای از جوامع اشاره شود که توالی را بر اساس فرضیه ای شکل می دهند که پویایی موقتی در جامعه خود به خود تولید می شود و در نتیجه تمام مناطق دارای مسیرها و نقاط پایانی یکسان هستند. بدین لحاظ، تعدادی از پارامترها، همچون ساختار گونه ها، تسلط و رونق به عنوان متغیرهای مستقل در مطالعات فضا برای زمان توالی استفاده شدند تا گرایش موقتی بر اساس مشاهدات مناطق مختلف را استنتاج نمایند [24]. برای مصرف انرژی مسکونی، فرض شده است که تغییرات فضایی و موقتی در مصرف انرژی عمدتا توسط مجموعه یکسانی از عوامل، از جمله دمای محیط و درآمد خانوار تحت تاثیر قرار گرفته است. اگر این فضیه درست باشد، تفاوت در مصرف انرژی مسکونی بین مناطق مختلف با تغییرات در طول زمان قابل مقایسه است. پس، می توان مدل های برگشتی را بر اساس اطلاعات فضایی توسعه داد و این مدل ها را برای پیش بینی تغییر موقتی در طول زمان در شرایطی بکار برد که فقط اطلاعات فضایی، به جای اطلاعات موقتی موجود هستند.