ترجمه فارسی عنوان مقاله
سبکهای تفکرِ دانشورزان فنی در سیستمهای پارادایم نوآوری
عنوان انگلیسی
Thinking styles of technical knowledge workers in the systems of innovation paradigm
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
13513 | 2007 | 11 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Technological Forecasting and Social Change, Volume 74, Issue 8, October 2007, Pages 1204–1214
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2. نوآوری، دانش و یادگیری
1.2 سیستمهای نوآوری
2.2 دانشورزان در سیستمهای نوآوری
3.2. دانشورزان و اضافه بار شناختی
3. مشخصات حرفهای و شناخت
1.3. الویتهای شناختی
2.3. سبکهای تفکر
4. سبکهای تفکر مورد نظر برای مدیریت فناوری
1.4. بررسی حرفههای مهندسی و فناوری در موقعیتهای مدیریتی
2.4. بازخوردهای پاسخدهندگان
5. بحث
6. نتیجهگیری
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2. نوآوری، دانش و یادگیری
1.2 سیستمهای نوآوری
2.2 دانشورزان در سیستمهای نوآوری
3.2. دانشورزان و اضافه بار شناختی
3. مشخصات حرفهای و شناخت
1.3. الویتهای شناختی
2.3. سبکهای تفکر
4. سبکهای تفکر مورد نظر برای مدیریت فناوری
1.4. بررسی حرفههای مهندسی و فناوری در موقعیتهای مدیریتی
2.4. بازخوردهای پاسخدهندگان
5. بحث
6. نتیجهگیری
ترجمه کلمات کلیدی
- سبک های تفکر - ترجیحات رفتاری - مدیریت فناوری -
کلمات کلیدی انگلیسی
Thinking styles,Behavioural preferences,Technology management,
ترجمه چکیده
مدیریت فناوری مشمول انتخابها و آزادی انسان است و به معنای واقعی از فلسفه و روانشناسی، بهویژه در پارادایم نوآوری، از دانش و یادگیری، جدا نیست. این پارادایم، با تاکید مجدد بر اطلاعات و سرمایهی فکری برای دانشورزان بهعنوان داراییهای اولیه برای تولید، مطرح میشود. سبکهای تفکر و الویتهای شناختی برای دانشورزان فنی با حفظ ارتباطهای متقابلِ بین عوامل علم و فناوری، سیاسی و اجتماعی، زیستمحیطی و اقتصادی، نهادها و سازمانها همراه هستند. این مقاله، براساس یک نظرسنجی در سال 2005 و آمار توصیفی دادههای اولیهی بهدستآمده از 330 پاسخدهنده و با ارائهی مباحثی دربارهی رتبهبندی سبکهای تفکر برای مدیریت مهندسی و فناوری در پارادایم جدید، نگاه کلی از مکانیزمهای شناختی ارائه میدهد. سبکهای تفکر منطقی، حل مسئله، مفهومسازی، تجزیه و تحلیل و بینفردی بهواسطهی نمونهگیری قضاوتی در پنج رتبهی بالا قرار گرفتند که شامل متخصصین مهندسی، علم و فناوری در موقعیتهای نظارتی، از موقعیتهای مدیریت میانی تا ارشد، هستند.
© 2006 Elsevier Inc. کلیهی حقوق محفوظ است.
ترجمه مقدمه
به طور گسترده پذیرفته شده است که زمینههای مربوط به سیستمهای نوآوری به افزایش بهرهبرداری از اطلاعات، دانش و فناوری اشاره میکنند. این زمینهها همچنین برای توصیف عصر مدرن در توسعهی فرهنگی، اقتصادی، زیستمحیطی و اجتماعی-سیاسی به کار میروند. با استنتاج از تعریفِ سازمان همکاری و توسعهی اقتصادی ( OECD) [1]، نوآوری شامل کاربرد، ایجاد، انتشار، تحول و استفاده از ایدهها، شیوهها، روشها، فرآیندها، محصولات، خدمات، سیستمها و فناوری جدید همچنین اشکال جدیدی از سازمانها برای ترویج توسعه و رشد اقتصادی، ایجاد موفقیت و ثروت و بالا بردن رفاه فرهنگی و اجتماعی است. سرمایهی فکری و اطلاعات، با جهانیشدن و استفاده از سیستمهای پارادایم نوآوری، به ابزارهای اولیه در راستای تولید همچنین به تفکیککنندگان کلیدی در راستای توسعههای سیاسی؛ اجتماعی، زیستمحیطی و اقتصادی تبدیل شدند. داراییهای اطلاعاتی و سرمایهی فکری اساسا در شناخت انسانها قرار گرفته شده است و این مسئله، با توجه به قابلیت انتقالِ اطلاعات و ماهیت تحرکپذیری سریع سرمایههای فکری، دانشورزان را به منابع مهمی برای مزیتهای رقابتی تبدیل میکند [2]. به اجبار شرایط، سیستمهای پارادایم نوآوری و چالشهای جهانیشدن، به منظور ارتباط با رشتههای بنیادی روانشناسی [4] و فلسفه، انگیزهای را برای اصول مدیریت کنترل و فرمان (مقایسه کنید با [3]) در حوزهی صنعتیسازی پیشین و عصر تولید انبوه ارائه میدهند. در حالی که روانشناسی به مطالعهی ویژگیهای ذهنی و رفتارهای انسانی مربوط است، فلسفه ما را به بررسی تفکر انتقادی و مسائل مربوط به ارزش، آزادی و انتخاب انسانی ترغیب میکند. بنابر این، سبکهای تفکر و الویتهای رفتاری مدیرانِ فناوری، انگیزهها [5]، نقشها [6] و مسئولیتهایشان از جمله مسائل مهم در تولید دانش، یادگیری، جهانیشدن، نوآوری و اطلاعات به شمار میروند. اسجارسن ، در دیدگاهش از مهندسی بهعنوان اصول اخلاقی، در بخش [7] استدلال میکند که مسئولیت رشتههای فناوری و مهندسی در اقتصاد جهانی «فراتر از مسائل فنی و تجربی» است اما با توجه مجدد به مسائل احساسی، امنیتی، تخصیص منابع، مذهبی، بهداشتی، اقتصادی، زیستمحیطی، آموزشی، فرهنگی و زیباییشناختی باید به همان میزان نیز مشمول روابط متقابلِ بین ارزشهای انسانی و مهارتهای فناوری نیز باشد.
بُعد جهانی در سیستمهای جهانی نیز به معنای این است که دانشورزان با دسترسی به فرامرزهای ژئوپلیتیک بهعنوان متخصصان و یا کارشناسان متحرک عمل میکنند. با داشتن اطلاعات زیاد، که به طور صریح از عصر پیشینِ تولید صنعتی حمایت میکردند، چالشهای مربوط به مدیریت دانشورزانِ متحرک در عصر نوآوری مستلزمِ داشتن درک بهتری از شیوههای پردازش ذهن انسان است. در سیستمهای جدیدِ مربوط به نوآوری، الویتهای شناختی هر کدام از دانشورزان اهمیت بیشتری یافتند و این امر برای کارورزان مربوط به حرفهها و مشاغلِ مدیریت فناوری و مهندسی نیز صدق میکند.
فرض کنید که مدیران فناوری و مهندسی ممکن است بهعنوان زیرگروه ویژهای از دانشورزان مطرح شوند، اگر چنین باشد، آنها باید چه الویتهای شناختی را بپذیرند و با آن وفق یابند و بهویژه این که باید چه نگرشهایی را بهعنوان عوامل مرتبط با نسل نوآوری نشان دهند؟ بقیهی این مقاله شامل معرفی مختصری از مفهوم سیستمهای نوآوری، تعامل یادگیری و دانش در بخش 2 و الویتهای شناختی شغلی در بخش 3 است. رتبهبندی سبکهای تفکر در بخش 4 و خلاصهی گفتگوها دربارهی پیامدهای الویتهای شناختی در مدیریت فناوری و مهندسی در بخش 5 ارائه شدند. آمار توصیفی دادههای اولیه که از نظرسنجی قضاوتی و بازخوردهای مربوط به 330 پاسخدهنده در سال 2005 به دست آمده است در بخش 4 ارائه میشود. پاسخدهندگان از موقعیتهای نظارتگری برخوردار بودند؛ مدیرانی با موقعیتهای میانه تا ارشد و معمولا شامل متخصصین مهندسی و علم و فناوری بودند.