ترجمه فارسی عنوان مقاله
تهیه یک ابزار توجیهی برای فناوری های تولید پیشرفته: تحلیل ارزش مزایای گسترده در سیستم
عنوان انگلیسی
Development of a justification tool for advanced manufacturing technologies: system-wide benefits value analysis
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
3485 | 2001 | 28 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Journal of Engineering and Technology Management, Volume 18, Issue 2, June 2001, Pages 157–184
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
۱- مقدمه
۲- مرور مقالات
* شناسایی مسئله
۱.عمر طولانی و همسویی
۲. ملزومات سرمایه گذاری که تا چندین سال گسترش می یابند
۳ .افزایش سود در طول زمان
۴ .مزایای غیر قابل لمس یا گسترده سیستم
شکل 1. روش های ارزیابی مرسوم برای تصمیم گیری در خصوص سرمایه گذاری AMT
جدول 1/ دسته بندی مراجع از نظر مدل ها و روشهای ارزیابی AMT
۳- طراحی تحقیق
۱. مقدمه ای بر SWBVA
۲. مدل مزایای گسترده در سیستم
شکل 2. مدل مزایای SWBVA
۳. فرایند SWBVA
شکل 3. نمودار گردشی فرایند SWBVA
* محدود کردن و دسته بندی مدل مزایای گسرده در سیستم
* محاسبه فاصله x
* محدود سازی و دسته بندی مدل مزایای گسترده در سیستم
* پایش نتایج برای تعیین زمان و نحوه دستیابی به اهداف
۴- بررسی گزارش خلاصه برای ارزیابی عملیات بعدی
۴ـ روش های جمع آوری داده
۵ - نتایج
روش های مدلسازی فازی
شکل 4. نمایی کلی از اجزا سیستم تخصصی فازی
جدول 2. متغیرهای ورودی و خروجی حاصل از مطالعه 1
جدول 3. دامنه مقادیر برای هر متغیر ورودی حاصل از مطالعه 2
جدول 4 . ماتریکس نمونه قوانین برای افزایش انعطاف پذیری فرایند
جدول 5. ماتریکس نمونه قوانین برای افزایش قابلیت تلفیق عملیات مجاور
شکل 5. نمونه ای از توابع عضویت برای کاهش زمان چرخه
جدول 6. پایگاه قوانین برای افزایش قابلیت تلفیق عملیات مجاور
۶ - بحث و مطالعه موردی
جدول 7.اطلاعات هزینه ای مربوط به یک دوره سرمایه گذاری بر روی یک سیستم لیزر Amanda 5×10 2000 W
جدول 8. خلاصه ای از آنالیز اقتصادی مربوط به سیستم لیزر Amanda 5×10
۱. روش های آنالیز اقتصادی
۲.روش های کالیبراسیون
شکل 6 روش های کالیبراسیون در مثال سیستم لیزر آماندا
جدول 9. تفسیر اهداف مزایا در مثال سیستم لیزر آماندا
شکل 7. روش ورودی فازی برای مثال سیستم لیزر آماندا
جدول 10. تفسیر داده های ورودی فازی مربوط به سیستم لیزر آماندا
۳. روش های ورودی فازی
جدول 11 . نتایج خروجی قطعی مربوط به مثال سیستم لیزر آماندا
۴. شاخص تصمیم
شکل 8. گزارش خلاصه مربوط به مثال سیستم لیزر آماندا
۷- کاربردها و پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده
ترجمه کلمات کلیدی
-
فناوری پیشرفته تولید - مزایای سیستم گسترده - ابزار توجیهی - سیستم خبره فازی
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
رقابت رو به رشد و افزایش تقاضای مشتریان کارخانه های کوچک را وا می دارد به سرمایه گذاری در زمینه تکنولوژی های تولیدی پیشرفته (AMTs) دست بزنند. به دلایل متعدد، معمولا توجیه این گونه سرمایه گذاری تنها با استفاده از آنالیزهای اقتصادی سنتی کاری دشوار است. در نتیجه، معمولا لازم است که مزایای گسترده در سیستم که با AMTs همراه است را در نظر داشته باشیم تا بتوانیم کاربست آنها را توجیه کنیم. در این مطالعه فرایندی به نام تحلیل ارزش مزایای گسترده در سیستم(SWBVA) ارائه شده تا به تصمیم گیران در خصوص تصمیماتی که باید در زمینه تکنولوژی های پیشرفته اتخاذ کنند، کمک کند. کاربران این ابزار ابتدا یک آنالیز اقتصادی انجام می دهند تا ببینند آیا سرمایه گذاری از نظر اقتصادی توجیه دارد یا نه. اگر سرمایه گذاری هنوز غیر قابل توجیه باشد، فاصله بین حداقل سود اقتصادی دلخواه و مقدار سود واقعی محاسبه می شود. کاربران می توانند از یک سری تولیدکنندگان پیروی کنند تا ببینند آیا ارزش مزایای گسترده در سیستم که با تکنولوژی پیشرفته همراه هستند، برای توجیه این شکاف به اندازه کافی هست یا نه. این تولیدکننده ها می توانند از مزایای گسترده در سیستم یک مدل رسمی با توجه به نیازهای فردی آماده کنند. این مدل می تواند با تصمیمات تکنولوژیکی که باید اتخاذ شود همخوانی داشته باشد، برای هر یک از مزایای مورد نظر اهداف دلخواه تنظیم کند و به یک سری مسئله های ورودی درباره سطح مزایایی که تصمیم گیران حس می کنند می توانند از این تکنولوژی به دست آورند، پاسخ دهد. یک سیستم فازی تخصصی مکانیسم داخلی است که برای دستکاری داده های ورودی کاربر به کار می رود تا این داده ها را به ارزش های خروجی برای هر دسته مزایا تبدیل کند. اگر مقادیر خروجی تعیین شده برای هر یک از مزایای گسترده سیستم بیشتر یا برابر با مزایای هدف باشند که از سوی کاربر تعریف شده، تصور می شود که شکاف توجیه شده است. خلاصه ای از نتایج محاسبه شده در اختیار کاربر قرار می گیرد و آنها می توانند مزایای هدف خود را مجددا تنظیم کنند و در صورت نیاز آنالیز را تکرار کنند.
ترجمه مقدمه
امروزه نوآوری و اقتباس تکنولوژی های پیشرفته کاری حیاتی برای شرکتهای تولیدی محسوب می شود. این امر در مورد شرکت های تولید کوچک تر که الزاما فرایند رسمی برای دنبال کردن تحقیق و توسعه (R and D) ندارند نیز صدق می کند. چالش های R and D که تولیدکنندگان کوچک با آن رو به رو هستند بی شمار است (والستن، 1998). تولیدکننده های کوچک در خصوص نوآوری معمولا فسلفه ای منسوخ شده و قدیمی در پیش می گیرند و هر چند به نظر می رسد که ایده های خوب در این گونه شرکت ها آن قدرها کم نیست اما توانایی کشف این ایده ها و توسعه آنها به صورت محصولات یا فرآیندهای جدید به ندرت رخ می دهد. ابزار ارزیابی که در این مقاله ارائه شده یک بخش از پروژه بزرگتری است که در زمینه مدیریت نوآوری های تکنولوژیکی (MOTI) برای تولیدکننده های کوچک در حال انجام است.
هدف اصلی این مقاله شناسایی و آنالیز موانع تکنولوژیکی، روانی و رفتاری است که مانع از فرایندهای نواوری در شرکت های کوچک تر می شوند. این مقاله همچنین به دنبال شاسایی فاکتورهایی است که باعث می شود نوآوری ها به موفقیت برسند. با انجام مصاحبه های اولیه با تولیدکنندگان کوچکی که در کانزاس فعالیت می کردند، مشخص شد که با استفاده از ابزاری که بتواند نمونه های موارد موفقیت آمیز و شکست خورده قبلی را در فرایند نوآوری گرد هم آورد و در عین حال خطوط راهنمای خوبی برای مشاهده و تصمیم گیری درباره ایده های نوآوری فعلی در اختیار ما قرار دهد، می توان به این اهداف دست پیدا کرد. در این بخش از پروژه که یک بخش اصلی نیز محسوب می شود، با جمع آوری و سازمان دهی داده ها، دیتابیسی از نمونه های موفقیت و شکست نوآوری در بین تولیدکنندگان قبلی تهیه شد. این دیتابیس از طریق یکسری مصاحبه با کارمندان اجرایی ارشد (COEs)، روسا و مدیران شرکت های تولیدی کوچک در کانزاس و توجه به تصمیمات گروهی این شرکتها تهیه شد. دو ابزار به طور همزمان تهیه شد تا از دیتابیس گفته شده استفاده کرده و مهم ترین اهداف پروژه را برآورده کند: (1) یک ابزار که از دستورالعمل موردی برای دسته بندی مطالعات قبلی و مقایسه آنها با وضعیت های فعلی استفاده می کرد و (2) ابزاری که به استدلال قیاسی و ارائه مثال می پرداخت تا مطالعات قبلی را توصیف کرده و آنها را با سناریوهای فعلی مورد مقایسه قرار دهد ( زو، 1999).
ابزار ارزیابی که در این مقاله ارائه شده ابزار مکملی برای بخش بزرگتر پروژه محسوب می شود. به نظر می رسد که وقتی شرکت ها با بررسی موارد مربوط به ابزارهای فوق الذکر فرصت آنالیز ایده های فعلی شان را داشته باشند، در این صورت لازم است مکانیسمی وجود داشته باشد که به ارزیابی آن پروژه ها بپردازد. روشی که در این مقاله ارائه شده به تصمیم گیران شرکت های کوچک امکان می دهد از پروژه های تکنولوژی پیشرفته شان به خوبی مطلع شده و این پروژه ها را به طور کامل ارزیابی و آنالیز کنند. این آنالیز ها نه تنها فاکتورهای قدیمی همچون هزینه این گونه سرمایه گذاری ها را در نظر خواهند گرفت، بلکه مزایای ثانویه و گسترده سیستم که معمولا از طریق تکنولوژی پیشرفته حاصل می شود را نیز لحاظ می کنند.
در بخش های بعدی ابزار مورد نظر یعنی تحلیل ارزش مزایای گسترده سیستم را با جزییات بیشتر توضیح خواهیم داد. ابتدا طرح مقایسه ای از مسائل و مشکلاتی که با روشهای ارزیابی تکنولوژی های پیشرفته همراه هستند ارائه خواهیم داد و مقالاتی که به روش های ارزیابی در گذشته پرداخته اند را آنالیز خواهیم کرد.. بخش بعدی شامل مقدمه ای بر SWBVA همراه با شرح مدل مزایا و توصیف فرایند SWBVA خواهد بود. خلاصه ای از روش های جمع آوری داده برای مدلسازی از سیستم در بخش بعدی ارائه شده و پس از آن خود روش های مدلسازی شرح داده خواهد شد. در نهایت مثالی برای نشان دادن کاربرد این ابزار به همراه نتیجه گیری و پیشنهاداتی برای تحقیقات بعدی ارائه می شود.