ترجمه فارسی عنوان مقاله
مدل کنترل موجودی چند پله ی چند محصولی با استراتژی بازپرسازی مشترک
عنوان انگلیسی
A multi-product multi-echelon inventory control model with joint replenishment strategy
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
5434 | 2013 | 12 صفحه PDF |
منبع
![الزویر - ساینس دایرکت دانلود مقاله ساینس دایرکت - الزویر](https://isiarticles.com/bundles/Article/front/images/Elsevier-Logo.png)
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Applied Mathematical Modelling, Volume 37, Issue 4, 15 February 2013, Pages 2039–2050
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلید واژه ها
1. معرفی
2. مدل ریاضی
2.1. توصیف مدل کنترل موجودی چند پله¬ای چند محصولی
2.2. فرضیات
3.2 نماد گذاری
3.2. شبیه سازی
شکل2: مدل مثال
جدول1: مقادیر پارامترهای شرکت مرکزی
جدول2: مقادیر پارامترهای شبکه عرضه
جدول3: مقادیر پارامترهای شبکه توزیع
جدول4: مغیرهای تصمیم مدل کنترل مجودی چند محصول چند پلکانی
جدول5: مقادیر بهینه متغیرهای تصمیم تحت استراتژی دوباره پر کردن مشترک
3.3. تحلیل
4. نتیجه
ترجمه کلمات کلیدی
- () - موجودی - چند محصول - چند پله - الگوریتم ژنتیک ()
کلمات کلیدی انگلیسی
Inventory,Multi-product,Multi-echelon,Genetic Algorithm (GA)
ترجمه چکیده
بر اساس تجزیه و تحلیل کمبود مطالعات کنونی در کنترل موجودی چند پله ای و با توجه به برخی محدودیت ها، این مقاله با استراتژی دوباره پر کردن مشترک به سیستم موجودی اعمال می شود ویک مدل کنترل موجودی چند پله ای چند محصولی را ایجاد میکند. سپس یک الگوریتم طراحی شده توسط الگوریتم ژنتیک (GA) برای حل مدل استفاده می شود. در نهایت، ما به ترتیب مدل را در سه استراتژی های مختلف سفارش دهی شبیه سازی می کنیم. نتیجه این شبیه سازی نشان می دهد که مدل تثبیت شده و الگوریتم طراحی شده توسط الگوریتم ژنتیک به برتری آشکار در کاهش هزینه کل سیستم موجودی چند محصول چند پله ای می انجامد. علاوه بر این، نشانگر امکان سنجی و کارایی این مدل و روش GA. نیز میباشد.
ترجمه مقدمه
زنجیره تامین شبکه ای از گره های همکاری برای برآوردن خواسته های مشتریان است و گره ها در رده هایی مرتب شده اند. در شبکه، موقعیت هر گره مربوط به موقعیت مرتبط خود در واقعیت است. گره ها دارای روابط عرضه و تقاضا هستند. این گره ها تقاضای خارجی را میطلبد که از طریق تولید سفارشات به پله پایین دست مرتبط میشود و با عرضه خارجی ارائه میشود که در پاسخ به دستور پله بالادست ارائه میشود. مشکل کنترل موجودی چند پله ای در اوایل دهه 1950 توسط محققانی مانند آرو و همکاران [1] و لاو [2] بررسی شده است. چالش اصلی در این مشکل کنترل سطوح موجودی از طریق تعیین اندازه سفارشات برای هر پله طی هر دوره تا جائی است که تابع هدف ارائه شده بهینه شود. بسیاری از محققان تحقیق کرده اند که چگونه هزینه موجودی هر کدام از تامین کنندگان یا توزیع کنندگان را میتوان کاهش داد و یا یا سیستم توزیع یا سیستم تولید را در نظر گرفته اند. برنز و سیلوازنیان پاسخ دینامیکی یک زنجیره تامین چند پله ای را به خواسته های مختلف بر سیستم های مصرف کننده نهایی قرار داده شده بررسی کرده اند. ون بیک مدلی را به منظور مقایسه چند گزینه برای روشی که در آن محصولات از کارخانه ها، از طریق فروشگاه ها به مشتریان ارسال میشود. Zijm [5] چارچوبی برای برنامه ریزی و کنترل جریان مواد در سیستم تولید چند موردی معرفی کرده است. هدف نخست ارئه سطح خدمات به مشتریان در حداقل هزینه های کلی بود که قبلا مورد توجه نبود. ون در هایدن (6) یک قانون کنترل موجودی ساده برای سیستم های توزیع چند پله ای تحت نظارتهای دوره ای بدون مقدار زیادی اندازه تعیین کردند. یو و همکارانش. [7] یک روش DRP بهبود یافته برای برنامه ریزی شبکه توزیع چند پله-ای ارائه کرده اند. دیکس و کوک [8] یک سیستم موجودی چند پله ای متفاوت را، مانند یک سیستم توزیع یا یک سیستم تولید در نظر گرفتند. اندرسون و ملچیور سیستم موجودی یک انبار چند خرده فروش را در نظر گرفتند، با فرض فروشهای از دست رفته در خرده فروشان.
هوانگ و همکاران. [10] سیستم یک انبار چند خرده فروش را تحت تقاضا ثابت و قطعی در نظر گرفتند که مرتبط با ظرفیت حمل و نقل برای هر دوره ارائه شده است. Lagodimos و Koukoumialos [11] مدلهای فرم بسته خدمات به مشتریان را توسعه دادند؛ و بسیاری از محققان یک سیستم موجودی تنها دو پله ای یا دو لایه را مدل سازی کرده اند. گوپتا و آلبرایت [12] سیستم دو پله ای چند قراردادی موجودی قابل جفت سازی- آیتم مدلسازی کردند. Axsäter و ژانگ [13] یک سیستم موجودی دو سطحی با انبار مرکزی و تعدادی از خرده فروشان یکسان را در نظر گرفتند. Axsäter [14] یک سیستم موجودی توزیع دو پله ای با تقاضای تصادفی را در نظر گرفت. چن و همکاران. [15] یک سیستم موجودی دو سطحی را ارائه کردند که در آن یک تامین کننده و خرده فروشان متعدد وجود دارد. تی و روزتی [16] یک مدل شبیه سازی برای کشف توانایی مدل برای پیش بینی عملکرد سیستم را برای سیستم دو پله ای یک انبار، سیستم های خرده فروش متعدد ارائه کردند. Seferlis و Giannelos [17] یک روش جدید کنترل مبتنی بر بهینه سازی دو لایه برای چند محصول، چند شبکه زنجیره تامین پلکانی، ارائه کردند. هیل و همکاران. [18] در نظر گرفته یک مدل موجودی تک موردی، دو پله ای، نظارت پیوسته را ارائه کردند. آلرفاعی و روزتی [19] یک سیستم دو پله ای غیر قابل جبران موجودی قطعات یدکی معرفی کرده اند. میترا [20] یک سیستم دو پله ای با بازده در شرایط کلی در نظر گرفته است و یک مدل قطعی به عنوان یک مدل تصادفی تحت بررسی مستمر برای سیستم توسعه داده است.
همچنین تحقیقات بسیاری درباره کنترل موجودی چند پله ای، با توجه به هر دو سیستم توزیع و یا سیستم عرضه وجود دارد. چوی و همکاران. [21] قوانین بسیاربزرگ سنتی در یک سیستم MRP انعقاد چند پله ای بررسی کردند. Chikán و Vastag [22] توصیف یک سیستم موجودی تولید چند پلکانی را ارائه کردند یک پیشنهاد اکتشافی بیان کردند. برگمن و همکاران. [23] یک الگوریتم ابتکاری برای مدیریت موجودی در یک محیط چند پلکانی معرفی کردند. وان در ورست و همکاران. [24] یک روش برای مدل سازی رفتار دینامیکی چند پله ای زنجیره تامین مواد غذایی ارائه کردند و طرح های جایگزین زنجیره تامین را با استفاده از شبیه سازی گسسته رویداد ارزیابی کردند. این مدل یک تهیه کننده، یک مرکز توزیع و 2 رسانه خرده فروش را در نظر میگیرد. لیدا یک مشکل موجودی چند پله ای پویا را با تقاضاهای غیرایستا مورد مطالعه قرار داد. لاو و لاو [26] توابع منحنی مختلف تقاضا را دریک مدل موجودی / قیمت گذاری ساده به کار برد. روتاری وکدالی یک مدل موجودی سه پله ای برای تک محصول ارائه کرد که شامل تک تولید کننده، یک واحد انبار و یک خرده فروش است. دونگ و لی [28] سیستم موجودی نظارتی دوره ای چند پلکانی و 3 رده ای را برای مثال عددی ارائه کرد. این سیستم تقریب به زمان مرتبط به پردازش تقاضا متعلق به کلارک و روسری [29] را گسترش داد و به طور خاص برای تقاضای خودکار تاثیر زمانهای تاثیر گذار و ارتباط خودکار بر عملکرد سیستم موجودی سریالی را مدلسازی کرد. گاموس و گونری یک چارچوب مدیریت موجودی و مدلهای هزینه قطعی / اتفاقی –نروفازی را در زمینه این چارچوب برای زنجیره تامین چند پله ای موثر تحت محیط های تصادفی و فازی شکل دادند. کاگیانو و همکاران. [31] یک روش عملی برای محاسبه نرخ پر کردن کانال در یک سیستم توزیع قطعات خدمات معتبر چند موردی، چند پله ای را شرح دادند. یانگ و لین [32] یک مدل سریالی چند پله ای یکپارچه درست به موقع (JIT) را بر اساس زمان منجر به تحویل نامشخص و ملاحظات عدم اطمینان کیفیتف ارائه کردند. گاموس و همکاران. [33] یک چارچوب مدیریت موجودی و مدلهای هزینه قطعی / اتفاقی –نروفازی را در زمینه این چارچوب ارائه کردند. سپس، یک برنامه عددی در یک زنجیره سه پله سه ساختاری برای نشان دادن کاربرد و عملکرد چارچوب ارائه شده بوجود آوردند. این مدل فقط بر روی یک نوع محصول انجام می شود.
فقط یک مقاله دیگر وجود داشت که یک مشکل مشابه ما آگاه بودند و بهینه سازی موجودی در یک سیستم چند پلکانی را مطرح کردند، با توجه به سیستم توزیع و سیستم عرضه. راو و همکاران. [34] یک مدل موجودی چند دسته ای برای یک آیتم روبه وخامت و استنتاج کل هزینه های مشترک مطلوب از دیدگاه یکپارچه در میان تامین کننده، تولید کننده و خریدار توسعه دادند. این مدل یک منبع واحد، تولید کننده واحدو تنها یک خریدار را مورد نظر قرار میدهد. تفاوت اساسی بین مدل ما و مدل راو و همکاران. [34] این است که مدل ما تامین کنندگان متعدد، یک تولید کننده و توزیع کنندگان و خریداران متعدد را در نظر می گیرد. علاوه بر این، یک الگوریتم طراحی شده توسط الگوریتم ژنتیک (GA) برای حل مدل استفاده می شود و ما استراتژی دوباره پر کردن مشترک را در مدل به کار بردیم. در ادامه این مقاله به صورت زیر سازماندهی شده است: در بخش 2، پیش فرض های مختلف ساخته می شوند و مدل کنترل موجودی چند محصولی چند پله ای توسعه داده شده است. در بخش 3، GA برای حل مدل استفاده می شود و الگوریتم بر اساس GA طراحی شده است. سپس، ما به ترتیب مدل را در سه استراتژی های مختلف سفارش دهی شبیه سازی کردیم. در بخش 4، نتیجه گیری و محدودیت های این تحقیق ارائه شده است.