ترجمه فارسی عنوان مقاله
کنترل سیستم موجودی مواد تولید مستمر با محدودیتهای کمّی تولید
عنوان انگلیسی
Control of a continuous production inventory system with production quantity restrictions
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
88704 | 2018 | 32 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : European Journal of Operational Research, Volume 268, Issue 2, 16 July 2018, Pages 569-581
فهرست مطالب ترجمه فارسی
نکات برجسته
چکیده
کلیدواژهها
1. مقدمه
2. مرور منابع
3. تعریف مسئله و تدوین مدل
1.3. اتصال محیط مسئله اصلی به مدل موجودی مواد با نوار سفارش
2.3. فرضها، نمادسازیها و محیط مسئله عمومی
3.3. مقادیر و دینامیکهای سیستم موجودی مواد
1. رویکرد راهحل
1.4. برازش پراکندگی آمیخته-ارلانگ
2.4. الگوریتم تکرار-لحظه
1.2.4. بازگشت تولید بیش از هدف و کمتر از هدف
2.2.4. روش تکراری برای لحظههای تولید کمتر از هدف و تولید بیش از هدف وضعیت ثابت
الگوریتم:
1.4. روش بهینهسازی سطح پایه-موجودی
1.4. بسط زمان انجام سفارش مثبت
2. پژوهش عددی
1.5. رویکرد و پارامترها
1.5. دقت تقریب
1.5. کاربرد برای محیط جهان واقعی
1.5. موضوعیت ملاحظه نوار سفارش برای محیط سطح پایه-موجودی
6. نتیجهگیری
ترجمه کلمات کلیدی
فهرست، تولید مداوم، سیاست مبنای اصلاح شده، سفارش باند، تکرار لحظه،
کلمات کلیدی انگلیسی
Inventory; Continuous production; Modified base-stock policy; Order band; Moment iteration;
ترجمه چکیده
به موجب کاربرد واقعی در صنعت شیمیایی، مسئله کنترل دارایی تولید را بررسی میکنیم که باید پیوسته و بیستوچهار ساعته اجرا شود. این الزام موجب حداقل و حداکثر مقدار تولید در هر دوره میشود، این موضوع منتج از حداقل و حداکثر میزان تولیدِ شدنی است. هدفمان در این مقاله یافتن قاعده کنترل مناسب برای این محیط موجودی مواد است. برای نیل به این هدف، ابتدا نشان میدهیم که این محیط به لحاظ تحلیلی معادل با سیستم موجودی مواد بررسی دورهای با نوار سفارش است، که سیاست مبتنی بر موجودی اصلاح شده برای آن بهینه است. در ادامه، الگوریتم راهحل تکراری را برای تقریب سطح پایه موجودی بهینه تحت هدف سطح خدمت از پیش تعریف شده ایجاد میکنیم. این الگوریتم به آسانی در ابزار نرمافزار صفحه گسترده با ویژوال بیسیک اضافی برای رمزگذاری برنامههای کاربردی اجراپذیر است. در مطالعه عددی، متوجه میشویم که تقریب خیلی خوب برای مجموعه گستردهای از پارامترها به کار میآیند. در مقابل، قاعده عمومی ساده نظیر استفاده از سطح پایه-موجودی «استاندارد» که نوار سفارش را ملاحظه نمیکند ممکن است منتج به خطاهای شدید شود. میزان موجودی-پایه انتخابی خیلی کم باعث میشود هدف سطح خدمت حاصل نشود (تا 40% در محیط تحلیل شدهمان)، یا میزان خیلی زیاد باعث تولید میزانی بیش از هدف سطح خدمت و بنابراین موجودی مواد مازاد میشود. در نمونه کاربردی جهان واقعی، رویکرد راهحل جدید پتانسیل صرفهجویی در موجودی مواد تا حدود 17% را مشخص میکند.
ترجمه مقدمه
در صنعت شیمی، بسیاری از داراییهای تولید، که از این به بعد راکتور نامیده میشود، شبانهروزی و مستمر فعالیت میکنند. این مطلب را محیط تولید مستمر میخوانیم. تعطیلی و افزایش تولید این راکتور نیازمند هزینههای گسترده است و بنابراین ممنوع است مگر اینکه کاملاً ضروری باشد، برای مثال، برای اهداف تمیزکاری یا نگهداری. در غیر این صورت، تنها تعدیل ممکن فرایند تولید به میزان اجرای واکنش شیمیایی مربوط میشود، که، برای مثال با دما، قابل تنظیم است. مادامی که این میزان در بازهای خاص میماند، بر کیفیت محصول تاثیرگذار نخواهد بود. در نتیجه، مقدار تولید را میتواند به واسطه میزان اجرا در محدودههای خاص هدایت کند. با توجه به محدودیتهای فنی، تعدیل میزان اجرا تنها در وقفههای معمول انجام میشود. در کاربردی خاص که باعث تهییج این پژوهش شده است، در شروع هر ماه، برنامهریز زنجیره تامین درباره سرعت اجرای راکتور در این ماه با مسئول تولید صحبت میکند تا به هدف سطحِ خدمت از پیشتعیین شده برسند. با توجه به ماهیت تصادفی تقاضای مشتری و محدودیتهای فنی موجود، این کار چالشبرانگیز است. در این مقاله، (1) راهنمایی بر قاعده کنترل مناسب برای تنظیم میزان اجرا و (2) روش بهینهسازی برای پارامتر(های) کنترل فراهم میکنیم.
چون به مسئله جهان واقعی میپردازیم، اجراپذیری در شیوه راهحل پیشنهادیمان حیاتی است. این مطلب مفاهیم ضمنی برای پاسخهایمان به دو بعد سابقالذکر دارد. با توجه به قاعده کنترل، این مطلب بدان معنی است که لزوماً به دنبال گزینه بهینه نیستیم بلکه به دنبال قاعدهای خوب در عین حال ساده هستیم که در عمل به آسانی درکپذیر و اجراپذیر است. اول، این روش باید در نرمافزار مدلسازی صفحهگسترده نظیر اکسل اجرایی باشد. برنامهریز در حال حاضر از این کار استفاده میکند تا میزان اجرای لازم را برطبق رویکرد کنترل موجودی مواد استاندارد ساده تعیین کند. دوم، زمان محاسبه روش بهینهسازی باید کوتاه و شبیه به تابعهای اکسل استاندارد باشد، زیرا برنامهریز به آن عادت کرده است و قصد ندارد دربارهاش به تفاهم برسد. در نتیجه، ممکن است مجبور به رابطه جایگزینی صحت در برابر زمان محاسبه بپردازیم. در مجموع، به دنبال مدلسازی ریاضی و رویکرد حل هستیم که منتج به عبارتهای تحلیلی میشود که قابل محاسبه در زمانی معقول با استفاده از کارکرد صفحهگسترده موجود و یا ویژوال بیسیک برای برنامههای کاربردی (VBA) است.
در این مقاله، به این درخواستهای ویژه میپردازیم و بینشهای تعمیمپذیر دیگر برای این نوع تنظیم مسئله فراهم میکنیم. نقشمان را در این مقاله میتوان به شرح ذیل خلاصه کرد:
1. نشان میدهیم سیستم موجودیِ مواد تولید مستمرِ تحت ملاحظه به لحاظ تحلیلی معادل مدل موجودی مواد مرور دورهای با نوار سفارش تحت فرض خفیف ناظر بر تمایل-به-انتظار مشتری است. نوار سفارش حدود پایین و بالا را در کمیت سفارش/تولید تعریف میکند. این بینش به ما اجازه میدهد تا نتایج فعلی ناظر بر قاعده کنترل بهینه را اهرمبندی کنیم که سیاست مبتنی بر موجودی اصلاح شده است. علاوه بر این، این مطلب بدان معنی است که یافتههایمان در این مقاله به این نوع مدل نیز تعمیم مییابد.
2. از دیدگاه روششناسی، الگوریتم را برای تقریب سطح پایه-موجودی بهینه پیشنهاد میکنیم، که برپایه ایده روش تکرار-لحظه دی کوک (1989) ساخته میشود. این روش زمان محاسبه کوتاه دارد و به آسانی، برای مثال در VBA، اجراپذیر است. کیفیت سطح پایه-موجودی تقریبی را در قالب سرویس به دست آمده و سطح موجودی مواد در مطالعه شبیهسازی آزمایش کردیم و متوجه شدیم این رویکرد خیلی خوب برای طیف وسیعی از پارامترها به کار میآید.
3. از دیدگاه عملی، مشاهده کردیم رویکرد راهحل جدید صرفهجویی بالقوه حدود 17% در محیط جهان واقعی، در مقایسه با قاعده معمول که برنامهریز زنجیره تامین در حال حاضر استفاده میکند، یعنی تعیین سطح پایه-موجودی بدون ملاحظه نوار سفارش، ایجاد کرده است که باعث این پژوهش شد.
4. از دیدگاه مدیریتی، تفاوت بین قاعده معمول و رویکرد جدیدمان را در پژوهش عددی گسترده بیشتر بررسی میشود و متوجه میشویم نادیده گرفتن نوار سفارش میتواند منتج به خطاهای قابل ملاحظه شود. یا سطح پایه-موجودی انتخابی خیلی کم است، که باعث دستیابی به هدفی کمتر از سطح خدمت میشود (گاهیاوقات تا 40%)؛ یا خیلی زیاد است، که منتج به تولید بیش از هدف سطح خدمت میشود و بنابراین منتج به مازاد در موجودی مواد میشود، همانطور که در مورد جهان واقعی ما صدق میکند. بینشهایی درباره دلایل این رفتار فراهم میکنیم.
مابقی مقاله به شرح ذیل ساختاربندی شده است. در بخش 2 منابع مرتبط مرور میشود. در بخش 3، مدل موجودی مواد ترسیم میشود. رویکرد راهحل در بخش 4 مطرح میشود. در پژوهش عددی بخش 5، به بینشهایی درباره کیفیت راهحل در رویکرد جدیدمان میرسیم، یعنی مزایای بالقوه استفاده از آن در کاربرد جهان واقعیمان، و موضوعیت ملاحظه نوار سفارش هنگام تعیین سطح پایه-موجودی. در بخش 6 نتیجهگیری میکنیم.