ترجمه فارسی عنوان مقاله
صفات شخصیتی کلیدی مهندسان برای توسعه نوآوری و فن آوری
عنوان انگلیسی
Key personality traits of engineers for innovation and technology development
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
9742 | 2013 | 22 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Journal of Engineering and Technology Management, Volume 30, Issue 2, April–June 2013, Pages 157–168
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
مقدّمه
سؤالات تحقیق
معیارها
نتایج
مباحثه
تلویحاتی برای مدیریت مهندسی
تحقیقات آتی
محدودیت های مطالعه
نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
شخصیت - رضایت شغلی - مهندسان
کلمات کلیدی انگلیسی
Personality,
Career satisfaction,
Engineers
ترجمه چکیده
در این تحقیق با تأکید به نقش های جدید مهندسین در نوآوری تکنولوژی و کارآفرینی داخلی اقدام به بررسی ویژگیهای شخصیتی 4867 مهندس در برابر 892 75 فرد غیرمهندس نمودیم. مهندسین امتیاز بیشتری در زمینه سرسختی و انگیزه های درونی داشته؛ ولی در مواردی مثل تأیید ادعا، خودآگاهی، سرویس رسانی به مشتری، ثبات عاطفی، برونگرائی، مدیریت تصویر، خوشبینی، سبک رویاپردازی و درایو کاری امتیاز کمتری کسب نمودند. تمامی این ویژگیها به غیر از چهار مورد ارتباط مثبتی با رضایت شغلی مهندسین داشته است. در کلّ، نتایج بدست آمده چندان در مورد نقش های جدید مهندسین مثل کارآفرینی امیدوار کننده نبوده اند. یافته ها در قالب پروفایل بندی شغلی مهندسین و نیز برنامه ریزی، انتخاب، تعلیم و توسعه حرفه ای شغل آنها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
ترجمه مقدمه
در بازارهای بسیار رقابت جویانه امروزه که تأکید به نوآوری سریع و مستمر و نیاز به پذیرش رو به رشد تا رسیدن به دنیایی با جامعیت روزافزون مشهود است، پیکربندی سرمایه منابع انسانی دستخوش تغییرات چشمگیر مربوطه شده است ( گیسلر و ویکراماسینگ، 2009). در این میان مهندسین با تقاضای ایفای نقش بیشتر و مهمتر در تمامی مراحل فرآیند نوآوری نهادهای جهانی مواجه هستند. ایفای چنین نقش هایی نیاز به دانش، مهارت و آن دسته از ویژگیهای فردی دارد که به خوبی در طبقه بندی های استاندارد مثل لغتنامه عناوین شغلی و جایگزین آن، O*NET (2012) یا شبکه شغلی یافت می شود که عبارت از پایگاه داده آنلاین شغلی متشکل از آمیزه ای از دانش، مهارتها، توانائی ها و سایر ویژگیهای فردی برای دسته وسیعی از زمینه های شغلی می باشد. مینزل و همکاران (2007) بر این ادعا هستند که مهندسین باید عملکردهایی با کارآفرینی بیشتر در شرکتهای خود داشته و نقش کارآفرین را ایفاء نمایند. در این بازبینی، صلاحیت محوری کارآفرینی شامل تعدادی از کیفیت های نوین است که در توصیف شغل های سنتی مهندسین دیده نمی شود و از آن جمله می توان به استقبال از تغییرات انقلابی، گروه بندی با سایر مقررات، شیوه های تفکر نظری، حل انعطاف پذیرانه مسائل، ریسک پذیری و مقابله با بلاتکلیفی اشاره نمود. همچنین به موازات عملکرد نوآورانه ایده در موقعیت های توسعه محصولات جدید انتظار می رود که مهندسین دارای حس کنجکاوی، خودانگیختگی، بصیرت، مدیریت احساسات، خودآگاهی و خلاقیّت باشند ( آمابیل و گریسکیویچز، 1988). اولجین و همکاران (2007) طی روشی مشابه پیشنهاد نمودند که مهندسینی که در توسعه محصولات جدید و گستردگی نوآوری نقش دارند باید دارای صلاحیت در زمینه مهارت های فردی، شبکه بندی های اجتماعی، تسهیلات تیمی، مدیریت ریسک و مسئولیت مشتری باشند.
در ادامه باز هم نوآوری موفقیت آمیز تکنولوژی چنانچه توسط دیویس (1999) نیز ذکر شده نیاز به ترکیب منحصر به فرد نه تنها صلاحیت کارآفرینی در سطح مشارکت فردی دارد، بلکه مربوط به مهارت های مدیریتی مرتبط می باشد. مدیران مهندسی که با ظرفیت کارآفرینی عمل می کنند هم نیاز به صفات فوق الذکر دارند و همچنین باید قادر به تعیین، انگیزه سازی، اثرگذاری و هدایت رفتارهای مربوط به نوآوری مهندسین باشند که به منظور تسهیل نوآوری کلی مشارکت و صلاحیت مطرح می گردد. از دیدگاهی گسترده تر می توان به بروز یک توافق نظر قوی بین تحلیلگران سیاست ملّی اشاره نمود که حاکی از آن است که کامیابی آتی و ایمنی ایالات متحده به علت فرسودگی سرمایه منابع انسانی در علوم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضی به خطر می افتد ( نهاد علوم ملی، 2010). در میان حوزه های مهم بهبود آموزش و تعلیم مهندسین، رقابت در بازارهای جهانی و عملکرد در موقعیتهای بین المللی عبارت از نقش های جدید و مهارتهای نرم به همراه برخورداری از تفکر باز، حساسیت بین فرهنگی، آگاهی اجتماعی و هوشمندی عاطفی (دل ویتو، 2008) می باشند.
برخی شرکتها موفق به تلفیق نقش های کارآفرینی با سایر استراتژی های نوآوری به منظور دستیابی به تکنولوژی تجاری شده اند. برای مثال، 3M بطور مشترک به دنبال پیشبرد کارآفرینی و تبادل آموخته ها به عنوان بخشی از تیم های سرمایه گذاری جدید، تبادل تکنولوژی داخل شرکت و نوآوری برگرفته از مشتری جهت یاری رساندن به پرورش تجاری سازی تکنولوژی در تجارت الکترونیک خود می باشد ( کنسیکائو و همکاران، 2002). در شرکتهای کوچکتر نقش تبادل آموخته ها ممکن است با موارد دیگر مثل مدیر نهائی یا مؤسس ترکیب شود که برای تسهیل توسعه محصولات و خدمات جدید جهت منافع بیشتر صورت می گیرد ( کاملو – اورداز و همکاران، 2012). در سازمان های بزرگتر اغلب نقش مذکور از سوی مدیریت میانی و موقعیت های تک کاره طراحی شده توسط شرکت مورد پذیرش قرار می گیرد که توسعه سرمایه گذاری های جدید تجاری در سازمان موجود را به دنبال دارد ( روپاث، 2008).
در عین حال که نوعی ادبیات نوپای مفهومی در مورد ویژگیهای مهندسینی وجود دارد که ادعا می شود در تبادل موفق آموخته ها و نوآوری تکنولوژی جدید نقش مهمی دارند، ولی کمبود تحقیقات عملی در مورد این مسائل مشهود است. چنانچه دیویس (1999) نیز اذعان نموده اند ما هنوز نمی دانیم که آیا هر کدام از صفات پیشنهادی لزوماً مهندسین کارآفرینی را توصیف می کنند. در این الحاقیه یک سوال مهم که باید مطرح شود این است که صفات فردی مهندسین در آغاز سده بیست و یکم باید چه باشد؟ دو سوال مهم دیگر نیز به این ترتیب هستند: آیا این صفات متفاوت از موارد تبیین شده در لغتنامه های شغلی مثل O*NET بوده و چه ارتباطی با آن دسته از نقش های جدیدی دارند که انتظار می رود مهندسین با آن سازگاری یابند- مثل کارآفرینی، دفاع از تغییر تکنولوژی و تسهیل مشترک نوآوری؟
برای پرداختن به این سوالات، تأکید ما در این مطالعه معطوف به یک صفت کلیدی مهندسین خواهد بود یعنی ویژگیهای شخصیتی شان. پنج دلیل عمده برای انتخاب ویژگیهای شخصیتی در واحد مطالعاتی ما وجود دارد. اول اینکه ویژگیهای شخصیتی به عنوان یکی از مؤلفه های اصلی تشخیص داده می شود که باید در هر تحلیل شغلی یا توصیف آن مورد توجه قرار بگیرد که عبارت از دانش، مهارت، توانائی و سایر ویژگیهای شخصیتی است که بطور مخفف KASO نامیده شده و عموماً نشان دهنده سایر ویژگیهای فردی ملزومات یک شغل می باشد ( ماچینسکی، 2012). برای مثال O*NET (2012) اقدام به فهرست بندی ویژگیهای شخصیتی و زمینه های کلیدی دانش، مهارت و ملزومات آموزشی برای تمامی شغل های موجود در فهرست خود نموده است. دوم اینکه ویژگیهای شخصیتی قابل ارزیابی به یک روش موثق و استاندارد می باشند بگونه ای که امتیازهای منتسب به آن بطور معنادار قابل مقایسه بین موقعیتها، دوره های زمانی و نمونه های گوناگون افراد می باشد. سوم اینکه، ویژگیهای شخصیتی یافت شده در تحلیل متا به عنوان عوامل پیش بینی معتبر اجرای شغل بوده و حیطه وسیعی از شغل ها و گروه های شغلی را محقق می سازد ( مثل سالگادو، 1997، 2002). چهارم اینکه ویژگیهای شخصیتی بطور متناوب در عملکردهای کلیدی سازمانی مثل استخدام، انتخاب، تعلیم، توسعه و مشاوره ( موچیسنکی، 2012) برای تقویت گنجایش سرمایه منابع انسانی شرکت بکار می روند. پنجم اینکه از یک دیدگاه روان شناسی تکاملی، ویژگیهای شخصیتی به علت برخورداری از ارزش عملکردی برای افراد در حل مسائل پدیدار شده و استمرار یافته اند. چنانچه باس (1996) گفته است ویژگیهای شخصیتی نشان دهنده تفاوت های فردی در کیفیت بوده و یا اقدام به ترسیم فرد فرد منابع تا حل مسائل سازگاری می کند. در دیدگاه وی برای مثال یک فرد با ثبات عاطفی ممکن است به استحکام عصبی، انعطاف پذیری درونی و ظرفیت لازم جهت اجتناب از شکست اتکاء داشته باشد که موجب می شود تا فرد به تقاضاهای کار بدون عملکرد تأکید داشته و تحت سلطه اضطراب، نگرانی، کمبود انرژی و غیره تضعیف گردد. سناریوهای مشابهی را می توان برای نشان دادن میزان تفاوت ویژگیهای فردی نسبت به عملکرد موفق شغلی، رضایت شغلی و موفقیت آن مورد استفاده قرار داد ( لونزبوری، 2006).
جهت بررسی سوالات فوق به نظریه پیشنهادی هولاند (1996) توجه می کنیم که حاکی از آن است که ارتباط یا تناسب بین افراد و محیط کار در مورد ویژگیهای کلیدی شخصیت منجر به برآیندهای پیشنهادی مهم از جمله رضایت، تصدّی و عملکرد می گردد. هولاند (1996) تئوری خود را بطور خلاصه چنین مطرح نموده است:
مطالعات نشان داده است که افراد وقتی در محیط کار خود شکوفا می شوند که تناسب خوبی بین نوع شخصیت آنها و ویژگیهای محیط وجود داشته باشد. کمبود تجانس بین شخصیت و محیط منجر به عدم رضایت، مسیرهای شغلی بدون ثبات و اُفت عملکرد می شود.
به دو مورد از تبعات منطقی مدل تناسب هولاند اشاره می کنیم که با خطوط طولانی تحقیقات عملی تصدیق شده و وابسته به مطالعه حاضر می باشد. (1) تفاوت هایی در امتیازهای میانگین ویژگیهای شخصیتی مربوط به شغل وجود دارد که به تعیین تناسب یاری می رساند؛ و (2) امتیازهای بالاتر در مورد ویژگیهای شخصیتی مربوط به تناسب بهینه مربوط به سطوح بالاتر رضایت می باشد. طبق آن سوالات تحقیقی ذیل در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته اند: