ترجمه فارسی عنوان مقاله
طراحی محل کار و ارگونومی در شرکتهای تولید پوشاک
عنوان انگلیسی
Design of Work Place and Ergonomics in Garment Enterprises ☆
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
43574 | 2015 | 7 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Procedia Manufacturing, Volume 3, 2015, Pages 6437–6443
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1. مقدمه
2. روش
3. یافتهها و تفسیر
شکل 1. مکانهای کاری غیر ارگونومی
شکل 2. مکانهای کاری غیر ارگونومی
شکل 3. مکانهای کاری غیر ارگونومی
4. نتیجهگیری و توصیهها
کلمات کلیدی
1. مقدمه
2. روش
3. یافتهها و تفسیر
شکل 1. مکانهای کاری غیر ارگونومی
شکل 2. مکانهای کاری غیر ارگونومی
شکل 3. مکانهای کاری غیر ارگونومی
4. نتیجهگیری و توصیهها
ترجمه کلمات کلیدی
طراحی محل کار - شرکت های پوشاک - ارگونومی - عملکرد کار - آنتروپومتری
کلمات کلیدی انگلیسی
Design of work place; garment enterprises; ergonomics; working performance; anthropometry
ترجمه چکیده
کیفیت زندگی کاری را میتوان به شکلی علمی با ملاحظه تمام عاملهای تاثیرگذار مستقیم یا غیرمستقیم بر کار انسان ارزیابی کرد. برای رویکرد سیستمی، علاوه بر روش استفاده شده طی کار، برنامهریزی محل کار، طراحی تمام ابزارها و دستگاههای تولید، محیط فیزیکی و اجتماعی-روانی عاملهای تاثیرگذار بر رضایت کاری هستند. علاوه بر عاملهای فیزیکی نظیر صدا، نور، گازهای مضر و گردوغبار، لرزش و غیره، هر نوع عامل روانی اجتماعی باید به صورت علمی ارزیابی شود. تصمیمگیرندگان باید بدانند که برخی بازیابیها برطبق حس مشترک و تجربی ممکن است تنها نقشی محدود در طراحی علمی محل داشته باشند. تلاش شد در این پژوهش، محیطهای محل کاری کسبوکار در استانبول، بورسا و کروم، ارزیابی شود. در این مقاله چند پیشنهاد زیربنایی مطرح میکنیم و به نتایج مناسب تحت ارزیابی میرسیم.
© 2015 نویسندگان. نشر توسط الزویر بی.وی. این مقاله دارای دسترسی باز تحت مجوز CC BY-NC-ND است
ترجمه مقدمه
بخش پوشاک نقشی مهم در فرایند توسعه اقتصادی کشورها ایفا میکند. بخش پوشاک که کمک عمدهای به فرایند صنعتی شدن در قرن هجدهم به کشورهای توسعهیافته کرد نقشی مشابه در توسعه اقتصادی کشورهای در حال توسعه امروزی ایفا میکند. شتاب خلق شده بخش پوشاک در تجارت خارجی ترکیه و نقشش برای اقتصاد این بخش را «بخش پیشگام» ترکیه کرده است و کماکان تا همین اواخر با همین صفت نامیده میشد.
حوزه کسبوکار خلق شده با این بخش در قالب ویژگیها و نقشش برای اشتغال خیلی گسترده است. سازماندهی محیط محل کار و طراحی آن به صورت ارگونومی، به خصوص در بخش پوشاک با این حجم، مسئلهای مهم است. هنگام تعیین مولفههای رسمی و حجمسنجی سیستم تجاری در قالب ابعاد تنسنجی، و در قالب روانشناسی کار، کارکردهای بدنی که با آن کار انجام میشود به بهترین وجه تعیین میشود. برای حصول اطمینان، لازم است صفات شخصی کارمند را از یک سو و شکل، سختی، زمان کار و شرایط محیطی را از سوی دیگر بشناسیم. چیدمان کاری با حداقل سختی در انجام کار با کیفیت مشابه چیدمانی موفقیتآمیز است. این چیدمان را میتوان با راهحلهای ارگونومی به دست آورد. این نتایج را میتوان با توجه به چیدمانهایی نظیر حذف یا کاهش کار ماهیچهای ایستا، کاربرد کمتر نیرو، انتخاب مسیرهای صحیح برای اجرای نیرو، گاهیاوقات تغییر کار، در صورت لزوم، دادن استراحت با محاسبه صحیح به دست آورد. به عنوان اصلی اساسی، کار و محل کار باید به شکلی ترتیب داده شوند که کارمند بتواند با حداکثر کارآمدی فعالیت کند [1,2].
هنگام چیدمان فرایندهای کاری، محل کار و تعامل بین کار و انسان باید بررسی شود، مجموع این روابط و قواعد قوانین ارگونومی را تشکیل میدهند. محل کار مرتب شده برطبق قواعد ارگونومی پیشنیاز برای کاربرد اقتصادی و انسانی [3] نیروی کار است. اگر محل کار قابل چیدمان سریع با کیفیت لازم و کم هزینه باشد به طوری که تولید قابل اجرا با وادار کردن کارمند به شکلی باشد که فراتر از محدودههای عملکردیاش است و از ایمنی کار اطمینان حاصل شود، دو هدف اصلی ارگونومی که کار انسانی و عملکرد اقتصادی است حاصل خواهد شد.
ایستگاههای کاری و محیط آنها که باعث درد به خصوص در مچ، گردن و کمر بسته به نوع کار اجرایی میشود و در آن فعالیتهای بهبود کافی تاکنون در قالب سلامت کارمند اجرا نشده است تاثیرگذاری منفی بر بهرهوری کارمند دارد و مشکلات هزینهای ایجاد میکند [4]. ریسکهای ایمنی و سلامت شغلی در بخش پوشاک نظیر صدا، حرارت بالا، کار خستهکننده، جابجایی دستی مواد شیمیایی، اختلالهای ماهیچهای اسکلتی وجود دارد.
علاوه بر ریسکهای مرتبط با سلامت حرفهای و ایمنی مذکور در بالا، عاملهای دیگر تهدیدکننده سلامت در بخش پوشاک عبارتند از بلند کردن اجسام سنگین و حمل آنها، روشنایی ضعیف، آتشسوزی، جابجایی مستوجب حوادث تکراری [5,6]. تشکیل این عاملها را میتوان با چیدمانهای ساده و طراحی محیط محل کار مناسب کاهش دهد.
محلهای کاری تحت تاثیر صفات انسانی، الزامات شغلی و ویژگیهای طراحی شغلی شکل گرفتهاند. هرچقدر بهتر نیازهای ارگونومی فرد در محل کار مرتفع شود، بهرهوریشان بیشتر خواهد شد و سلامت کارمند نیز حفظ خواهد شد [7,8].
چون انسان را نمیتوان بازطراحی کرد، ماشینآلات و ابزارهای دیگر تولید باید به گونهای طراحی شوند که کارمندان بتوانند به آسانی از آنها استفاده کنند. مسلماًَ، تجهیزات و طراحی محل کار میتواند کارها را آسانتر کند و کارمندان نه تنها محدود نمیشوند بلکه کارشان راحت میشود. این کار با طراحی ابزارها و مشخصات محیطی مناسب برای ویژگیهای انسانی ممکن میشود.
در این پژوهش، هدف بررسی محیطهای کاری شرکتهای تولید پوشاک در استانها استانبول، بورسا و کورم و ارزیابی اینها در قالب ارگونومی است.