ترجمه فارسی عنوان مقاله
موانع بهرهگیری از نوآوریهای ارگونومیک در مسیر کنترل اختلالات اسکلتیاستخوانی و ارتقا سطح عملکرد
عنوان انگلیسی
Barriers to the adoption of ergonomic innovations to control musculoskeletal disorders and improve performance
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
8325 | 2013 | 7 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Applied Ergonomics, Volume 44, Issue 1, January 2013, Pages 161–167
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلید واژه ها
1.مقدمه
2.روشها
2.1طراحی
2.2آزمودنیها
2.3روند کار
2.4الگوی مفهومی مداخله
2.5مولفههای مداخله
2.6نوآوریها
2.7مقیاسها
2.8تحلیل دادهها
3.نتایج
جدول 1: ویژگیهای جمعیتشناختی پاسخدهندهها
جدول 2: درصد پاسخدهندههای ناآگاه، آگاه اما کاربران، و کاربران*
جدول 3: درصد کاربران غیراحتمالی آگاهی که برای نوآوری موانع خاصی دارند
4.بحث
جدول 4: درصد کاربران غیراحتمالی آگاهی که برای نوآوری موانع خاصی دارد
5.محدودیتها
6.نتیجهگیری
کلید واژه ها
1.مقدمه
2.روشها
2.1طراحی
2.2آزمودنیها
2.3روند کار
2.4الگوی مفهومی مداخله
2.5مولفههای مداخله
2.6نوآوریها
2.7مقیاسها
2.8تحلیل دادهها
3.نتایج
جدول 1: ویژگیهای جمعیتشناختی پاسخدهندهها
جدول 2: درصد پاسخدهندههای ناآگاه، آگاه اما کاربران، و کاربران*
جدول 3: درصد کاربران غیراحتمالی آگاهی که برای نوآوری موانع خاصی دارند
4.بحث
جدول 4: درصد کاربران غیراحتمالی آگاهی که برای نوآوری موانع خاصی دارد
5.محدودیتها
6.نتیجهگیری
ترجمه کلمات کلیدی
مداخلات ارگونومیک - اختلالات اسکلتی عضلانی - کشاورزی - باغبانی
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
به رغم وجود گستره وسیعی از مقالات به انتشار رسیدهای که به بررسی مطالعات به عمل آمده در خصوص مداخلههایارگونومیک میپردازند، مشخص نیست که آنهایی که از این مداخلهها استفاده میکنند هنگام تصمیمگیری در خصوص استفاده از این نوآوریها با چه موانع بالقوهای روبرو میشوند. از این منظر، هدف از ارایه این مقاله بررسی موانعی است که ممکن است در استفاده از نوآوریهای ارگونومیک وجود داشته باشد. علاوه بر این، به مقایسه موانعی پرداخته میشود که افراد بیعلاقه به استفاده از این نوآوریها و افراد علاقمند به استفاده از آنها با آنها روبرو هستند. در همین راستا، فرم نظرسنجی به هشتصد و چهل و هشت کشاورز بازار سبزیجات تازه ارسال شد تا استفاده از نوآوریهای ارگونومیک و موانع استفاده از آنها در قالب بخشی از یک مطالعه مداخلهای چندساله ارزیابی گردد. مواردی چون هزینهها، عدم وجود اطلاعات، عدم مشاهده استفاده از این نوآوریها و عدم توانایی بررسی نوآوریها از جمله موانع شناخته شده بودند. موانع شناخته شده بر این مبنا بررسی شدند که آیا پاسخدهندهها میل به استفاده از آنها را دارند یا خیر. در همین زمینه موانع استفاده از نوآوریهای ارگونومیک و موانع امنیتی نیز به بحث و بررسی گذاشته شدند.
ترجمه مقدمه
موضوع استفاده از نوآوریها در صنایع مختلف و انواع گستردهای از نوآوریها مطالعه شدهاند (آبوت و یاربروگ، 1992، کاستل، 2001، داویلا و پانیزولو، 1996، کازی و همکاران، 1993، سوآن، 1995، والستون و همکاران ، 2001). اما به رغم وجود مطالعات منتشر شده بسیار در ارتباط با مداخلات ارگونومیک (کارش و همکاران، 2001، NRC/IOM, 2001)، مطالعات تجربی چندانی در ارتباط با موانعی که کاربران این نوآوریها هنگام استفاده از آنها با آنها روبرو هستند صورت نگرفته است. این مساله به طور خاص در بخش کشاورزی و به دلیل پیشینه غنی این بخش در پراکندگی مطالعات مربوط به نوآوری (راجرز، 1995) و مشکلات اسکلتی عضلانی شناخته شده (میدا و همکاران، 1980، پالمر، 1996، ساکاکیبارا و همکاران ، 1987) حیرتآور است. موضوع محوری مقاله حاضر نیز استفاده از نوآوریهای ارگونومیک و به طور خاص مزارع سبزیجات تازه است.
در ارتباط با عوامل افزایشی یا بازدارندگی استفاده از نوآوریهای تولید در بخش کشاورزی نیز اطلاعات چندانی در دست نیست. به طور کلی، کاربران آن دسته از مدیرانی هستند که تمایل ندارند با موانع اقتصادی روبرو شوند که مانع از بهرهگیری از این نوآوریها میشوند (بزوگو ، 1995). مضاف بر این که این مدیران به اطلاعات مربوط به این نوآوریها دسترسی خوبی دارند (راجرز، 1995، فدر و اومالی، 1993، فلیگل ، 1993). اما نتایج حاصل همیشه هم با این مساله سازگاری ندارند (کازی و همکاران، 1993). گاهی عوامل خاص نوآوریها مثل سهولت استفاده یا ویژگیهای خاص مزارع هم بهتر از مدیران استفاده از نوآوریهای تولید را پیشبینی کنند (آدیسینا و زینا، 1993، آدیسینا و سیدی، 1995، آدسینا بایدو-فورسون، 1995، نیگاتو و پاریخ، 1999، ووسینک و همکاران ، 1997). اما همانطور که گفته شد، شواهد تجربی چندانی در ارتباط با عوامل پیشبینی کننده یا موانع استفاده از نوآوریهای ارگونومیک در صنایع یا به طور خاص برای پرورشدهندگان سبزیجات تازه وجود ندارد.
پرورشدهندگان سبزیجات تازه نامزد اصلی استفاده از نوآوریهای ارگونومیک محسوب میشوند. در واقع این کشاورزان سبزیجات تازه تولید میکنند و در فرآیند تولید باید وظایفی چون آمادهسازی خاک، کاشت، پیوند زدن، هرس کردن علفهای هرز، برداشتهای دستی و جابجایی محصول مثل شستن، بستهبندی و بارگیری محصولات جعبه شده را انجام دهند. بسیاری از این وظایف مستلزم نیروی کاری زیاد و غیرکارآمد و سطح بالایی از فعالیتهای فیزیکی است و فشار زیادی هم به سیستم عضلانی استخوانی وارد میکنند (ناگ، 1998، وان دین، و همکاران 1997، کاالیتو و همکاران ، 1994).
در مطالعه حاضر، نوآوریهای ارگونومیکی (یعنی فناوریهای موجود با کاربرد اندک در جامعه هدف) بررسی میشوند که از پتانسیل لازم برای کاهش اختلالات اسکلتی عضلانی و بالا بردن سود عملیاتهای کشاورزی برخوردار نیستند. در این تحقیق در منطقهای چهارایالتی به مطالعه پرورشدهندگان سبزیجات پرداخته شد. هدف از انجام این مقاله شناسایی اهمیت نسبی درکشده موانع استفاده از پنج نوآوری ارگونومیک است. کشاورزانی که اعلام کردند احتمالا قادر به استفاده از این نوآوریها نیستند بر این باور بودند که در مرحله آگاهسازی، متقاعدسازی یا تصمیمگیری هستند. این در حالی است که آن دسته از کشاورزانی که اعلام کردند در حال برنامهریزی برای استفاده از این نوآوریها میباشند در مرحله متقاعدسازی یا تصمیمگیری بودند (راجرز، 1995). راجرز (1995) با بیان این مساله که این دو گروه در استفاده از نوآوریهای جدید با موانع متفاوتی روبرو هستند، اذعان داشت که نیازهای اطلاعات افراد در مراحل مختلف متفاوت است. از این حیث این فرضیه مطرح میگردد که موانعی که کشاورزان معتقدند در مسیر استفاده از این نوآوریها در آینده با آنها روبرو هستند متفاوت از موانعی هستند که کشاورزانی که در نظر ندارند در آینده نزدیک از آنها استفاده کنند با آنها روبرو هستند.