ترجمه فارسی عنوان مقاله
مدیریت مبتنی بر مدل منابع پویا برای پروژههای ساخت و ساز
عنوان انگلیسی
Model-based dynamic resource management for construction projects
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
10401 | 2005 | 14 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Automation in Construction, Volume 14, Issue 5, October 2005, Pages 585–598
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
۱ـ مقدمه
۲ـ روش تحقیق: پویایی سیستم
شکل 1. (a) مثالی از نمودار حلقه سببی. (b) مثالی از ساختار موجودی و گردش
۳ـ پویایی پیشرفت ساخت
شکل 2. عوامل تعیینکننده پیشرفت ساختوساز
شکل 3. موازنه بین پوشش منابع و عملکرد پروژه
شکل 4. (a) فرآیند هدفگیری میزان منابع. (b) میزان ساختوساز مبتنی بر منابع
۴ـ توسعه مدل پویای سیستم
۵ـ موازنه بین پوشش منابع و میزان کارائی پروژه
۶ـ ساختارهای مدل
۷ـ آزمایش مدل و پیامدهای تدبیری
۸ـ زمینه مدل
جدول 1. تنظیم مدل برای تست
۹ـ شبیه سازی نمونه پایه
شکل 5. (a) تطبیق منابع ساختوساز. (b) هدررفتن منابع و کارایی واقعی. (c) شاخصهای عملکرد پروژه
۱۰ـ پیامدهای تدبیری
جدول 2. موازنه زمان-هزینه با پوشش منابع
جدول 3. زمینه مدل برای کاربرد صنعتی
۱۱ـ مدل مدیریت پویای منابع به عنوان یک ابزار اتوماتیک
۱۲ـ نتایج
شکل 6. (a) اثر پوشش نیروی کار بر SPI. (b) اثر پوشش نیروی کار بر CPI
شکل 7. ابزار مدیریت منابع پویا
ترجمه کلمات کلیدی
- مدیریت منابع پویا - شبیه سازی - بازخورد - پوشش منابع - سیستم
کلمات کلیدی انگلیسی
Resource management,Simulation,Feedback,Resource coverage,System dynamics
ترجمه چکیده
بیمصرف بودن بیش از اندازه منابع میتواند منجر به فزونی هزینهها گردد، درحالیکه پوشش کم منابع یا زمان برآورد طولانی در تأمین منابع میتواند موجب تأخیر در برنامه پروژه شود. بنابراین مدیریت اصولی این موازنه بمنظور اطمینان از تحویل بموقع پروژه و در حدود بودجه تعیینشده، امری حیاتی است. علاوه بر این بمنظور تأمین رهمنونها و ابزارهای مفید عملی، بایستی یک فرآیند پویای ساخت وساز واقعگرایانه مهیا شود. در تلاش برای مطرح کردن این موضوعات، یک راهکار پویای مبتنی بر مدل برای مدیریت منابع ساخت و ساز پیشنهاد شده است. پویایی پیشرفت ساختو ساز و موازنه بین پوشش منابع معرفی میشوند. سپس یک مدل مدیریت منابع پویا که با استفاده از پویایی سیستم توسعه یافته، توصیف شده است. سپس با شبیهسازی مدل با اطلاعات انسانی و صنایع، اثر پوشش منابع بر عملکرد پروژه شناسایی شده و راهکارهای اجرایی برای مدیریت منابع پویا به دست میآید. در پایان نیز استفاده از این مدل به عنوان یک ابزار اتوماتیک نشان داده شده است.
ترجمه مقدمه
پیشرفت ساخت وساز با در دسترس بودن کار یا منابع محدود می شود. در دسترس بودن کار تا حد معینی توسط وابستگی کار کنترل میشود. این کنترل می تواند در محدوده همان فعالیت (وابستگی درونی کار مانند اینکه نصب فولاد ساختمانی طبقه دوم تنها پس از اتمام کار طبقه اول ممکن خواهد بود) یا بین فعالیت ها باشد (وابستگی خارجی کار مانند رابطهی پایان به آغاز پیریزی و گودبرداری). از آنجا که وابستگی های کار را طبیعت کار مشخص میکند، به طور معمول این وابستگی ها خارج از کنترل مدیر پروژه هستند. بر خلاف در دسترس بودن کار، در دسترس بودن منابع بیشتر بر اساس برنامهریزیهای منابع و تصمیمات مدیریتی مشخص می شود، که میتوان آن را مستقل از سیستم ساخت ساز برنامهریزی کرد. این حقیقت بیانکننده این است که مدیریت ساخت و ساز چیزی جز مدیریت منابع نیست.
به همین دلیل بیشتر کتاب های مدیریت پروژه، منابع را به عنوان فاکتور کلیدی برای اجرای برنامه یک پروژه معرفی کرده و اثر چشمگیر آنان بر سیستم ساخت و ساز را خاطرنشان میکنند. در همین زمینه، به اهمیت مدیریت منابع در تاریخچه تاکید شده است. فرمول ها و روشهای متنوعی نیز برای مدیریت منابع مؤثر پیشنهاد شده است.
برای مثال Padilla و Carr یک مدل شبیهسازی برای تخصیص منابع موجود به فعالیت های ساختوساز را توسعه دادند. Karra و Nasr، و Senouci و Adeli فرمول های ریاضی را برای بهبود استفاده از منابع پیشنهاد کردند. مدل های توسعه یافته توسط Chan و همکارانش نشان داده که کاهش منابع مبتنی بر مدل و برنامه ریزی مبتنی بر محدودیت در کوتاه کردن دوره پروژه مفید واقع می شوند. همچنین الگوریتم های جامع و مدلهای پویای عصبی برای اهداف مشابه، با دقت تشریح شدند. این تحقیقات نشان میدهد که چگونه برنامه ریزی منابع-گردنده میتواند عملکرد پروژه را افزایش داده و با تثبیت یک پایه برای مدیریت منابع ساخت وساز مرتبط باشد.
تحقیقات پیشین اگرچه نقطه نظرات و راهکارهای متفاوتی داشتند اما همگی آنها به طور مشترک بر کاهش اسراف و بیمصرف بودن منابع تمرکز داشتند. همانطور که در بخش های بعد مطرح خواهد شد اسراف و بیمصرف بودن بیش از اندازه منابع می تواند منجر به سرریز هزینه ها شود، در حالی که پوشش کم منابع یا زمان طولانی تهیه منابع میتواند زمانبندی پروژه را با ایجاد تنگناهای منابع به تاخیر بیاندازد. بنابراین مدیریت اصولی این موازنه چه در مرحله برنامه ریزی و چه در مرحله ی کنترل، برای اطمینان از اتمام به موقع و متناسب با بودجه پروژه حائز اهمیت است. علاوه بر آن به منظور فراهم کردن ابزار و رهنمون های مفید عملی، فرایند ساخت وساز پویا باید که به طور واقعگرایانه نشان داده شود.
در این مقاله، یک راهکار مبتنی برمدل پویا برای مدیریت منابع ساخت وساز مطرح شده است. پس از یک مقدمه کوتاه درباره پویایی سیستم، روش تحقیق، پویایی فرآیند ساخت وساز و عوامل تعیین کننده آن مورد بحث قرار گرفته اند. سپس با شناسایی موازنه مرتبط با پوشش منابع، و وابستگی های کار موجود در ساختوساز، این مقاله یک مدل مدیریت منابع پویا را توصیف میکند که با استفاده از پویایی سیستم توسعه یافته است. این مدل پس از شبیه سازی، اثر پوشش منابع بر عملکرد پروژه را بررسی کرده و مفاهیمی تدبیری برای مدیریت منابع پویا مطرح میکند. در پایان نیز نشان داده شده است که چگونه مدل مطرح شده کاربردهای آنان را به عنوان یک ابزار اتوماتیک اثبات میکند.