ترجمه فارسی عنوان مقاله
بررسی وضعیت بهزیستی روانشناختی دانشجویان تربیت معلم بر اساس مدیریت زمان
عنوان انگلیسی
Investigation of teacher trainees’ psychological well-being in terms of time management
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
6573 | 2010 | 7 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Procedia - Social and Behavioral Sciences, Volume 2, Issue 2, 2010, Pages 342–348
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
لغات کلیدی
1.مقدمه
2.روش
1.2.گروه تحقیقاتی
2.2. ابزارهای جمع آوری داده
1.2.2 پرسشنامه مدیریت زمان
2.2.2.پرسشنامه(مقیاس) بهزیستی روانشناختی
3.یافته ها
1.3.یافته های مربوط به اینکه آیا بهزیستی روانشناختی با توجه به جنسیت افراد تغییر می کند یا نه
2.3.نتایج مربوط به اینکه آیا بهزیستی روانشناختی با توجه به روابط خانوادگی،میزان درآمد، سطح تحصیلات مادر، سطح تحصیلات پدر،محل اقامت و موفقیت افراد تغییر میکند یا نه
3.3.ارتباط بین امتیازات بدست آمده در پرسش نامه های بهزیستی روانشناختی و مدیریت زمان
4.بحث
5.نتیجه گیری و پیشنهادات
لغات کلیدی
1.مقدمه
2.روش
1.2.گروه تحقیقاتی
2.2. ابزارهای جمع آوری داده
1.2.2 پرسشنامه مدیریت زمان
2.2.2.پرسشنامه(مقیاس) بهزیستی روانشناختی
3.یافته ها
1.3.یافته های مربوط به اینکه آیا بهزیستی روانشناختی با توجه به جنسیت افراد تغییر می کند یا نه
2.3.نتایج مربوط به اینکه آیا بهزیستی روانشناختی با توجه به روابط خانوادگی،میزان درآمد، سطح تحصیلات مادر، سطح تحصیلات پدر،محل اقامت و موفقیت افراد تغییر میکند یا نه
3.3.ارتباط بین امتیازات بدست آمده در پرسش نامه های بهزیستی روانشناختی و مدیریت زمان
4.بحث
5.نتیجه گیری و پیشنهادات
ترجمه کلمات کلیدی
سلامت روانی - رفاه - مدیریت زمان - آموزش معلمان - دانشجوی دانشگاه - سطح آموزش و پرورش
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
این مطالعه وضعیت بهزیستی روانشناختی دانشجویان تربیت معلم را بر اساس متغیرهای مدیریت زمان، جنسیت، روابط خانوادگی، میزان درآمد، سطح تحصیلات پدر و مادر، محل اقامت و میانگین نمرات، بررسی می کند. شرکت کنندگان در این مطالعه، 186 دانشجوی بین سنین 20 و 25 سال بودند. داده ها با استفاده از یک فرم اطلاعات شخصی، پرسشنامه ی مدیریت زمان و مقیاس (پرسشنامه) بهزیستی روان شناختی جمع آوری شدند و با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون ، آزمون t و تحلیل واریانس یک طرفه ، تجزیه و تحلیل شدند. در این بررسی ها، رابطه ی مثبتی بین بهزیستی روانشناختی و برنامه ریزی زمانی کشف شد ولی روابط بین بهزیستی روانشناختی و نگرش نسبت به زمان و کارهای زمانبر معنی دار نبود. تفاوت های معنی دار دیگر در رابطه با روابط خانوادگی و سطح تحصیلات پدر بودند.
ترجمه مقدمه
افراد همواره به دنبال درک این موضوع بوده اند که یک زندگی خوب چگونه بدست می آید و آن را همراه با بهزیستی و شادی می دانند. مفهوم "بهزیستی" به عنوان یک اصطلاح عمومی سلامت روانی در ادبیات روانشناسی به کار می رود (Diener, Lucas & Oishi, 2002; Diener, Sapyta & Suh, 1998; Seligman & Csikszentmihalyi, 2000). این مفهوم به دو دسته ی بهزیستی ذهنی و روانشناختی تقسیم بندی می شود و همچنین می توان آن را به صورت یک پدیده ی چندبعدی شامل هر دو مورد بهزیستی روانشناختی و ذهنی در نظر گرفت(Ryan & Deci, 2001). در حالیکه بهزیستی ذهنی عمدتا به معنای شادی، آرامش و نبودن نسبی مشکلات است، بهزیستی روانشناختی معمولا به صورت شرکت کردن در چالش ها و تلاش برای رشد و توسعه فردی تعریف می شود (Waterman, 1993). Lent (2004) تمایز بین این دو بعد را از دیدگاه روانشناسی مشاوره ای بیان می کند. بهزیستی روانشناختی به عنوان راهنمای مطالعات بالینی عمل می کند و می تواند به مشاوران و مشتریان کمک کند تا به اهداف خود برسند و اطلاعاتی را در مورد اهداف و مقاصد مشاوره روانشناختی فراهم می کند (Cristopher, 1999). طبق نظریه ی Ryff (1989) که سهم عمده ای در مطالعات مربوط به یک زندگی خوب دارد، بهزیستی روانشناختی شامل اهداف زندگی، آگاهی از پتانسیل های فردی و کیفیت روابط بین فردی است. مدل Ryff (1989) از بهزیستی دارای ادبیاتی است که شامل مفاهیمی مانند تحقق خود (Maslow, 1968)، شخصی با کارکرد کامل (Roger, 1961)، بلوغ (Allport, 1961) و فردی سازی (Jung, 1933) است. این مدل دارای شش بعد روانشناختی است. Keyes، Shmotkin و Ryff (2002) ابعاد مربوطه را به صورت زیر تشریح می کنند. خویشتن پذیری به معنای رضایت و خوشحالی فردی حتی با وجود آگاهی از محدودیت های فردی و داشتن احساسات مثبت در مورد گذشته است. روابط مثبت با دیگران به معنای توسعه و حفظ روابط نزدیک با افراد مختلف، همدلی و توجه به شاد بودن آنهاست. کنترل محیطی به معنای شکل دادن به محیط و استفاده از موقعیت ها برای تامین اهداف و نیازهای فردی است. استقلال (خودمختاری) به معنای تلاش برای داشتن فردیت در محیط اجتماعی، و توسعه افکار و کدهای رفتاری بر مبنای استانداردهای شخصی و بر خلاف فشارهای اجتماعی است. اهداف زندگی به معنای داشتن هدف در زندگی و معنی دار بودن آن است. توسعه فردی به معنای آگاهی از توانایی هایی های فردی، تلاش برای بهبود مهارت های شخصی و آمادگی پذیرش تجارب جدید بودن، است.
ادبیات بهزیستی روانشناختی شامل مطالعاتی در مورد سیستم های ارزشی، شرایط اقتصادی ، حمایت اجتماعی ، جهان بینی، سن، جنسیت و اهداف زندگی است (Constantine & Sue, 2006; Lang, Muñoz,Bernal & Sorensen, 1982; Ryff, 1989; Ryff & Singer, 2002). محققان بیان کرده اند که حمایت اجتماعی (Mahon &Yarcheski, 2001; Gençöz & Özlale, 2004)، عملکرد تحصیلی (Tofi, Flett & Timuthorpe, 1996) و پیشرفت در دستیابی به اهداف شخصی (Ryan & Deci, 2001; Myers & Diener, 1995; Diener, Suh &Oishi, 1997; Ryff & Singer, 1998) با بهزیستی روانشناختی رابطه ی مثبتی دارند. اگرچه مفهوم اهداف زندگی، بهزیستی روانشناختی را به صورت کامل توصیف نمی کند ولی در درون خود متضمن معانی، اهداف و وظایف زندگی است (Ryan & Deci, 2001). همچنین مشخص شد که اهداف زندگی با افسردگی رابطه منفی و با عزت نفس رابطه مثبت دارند (Ryff, 1989; Cenkseven, 2004). سطح مهارت های اجتماعی و روابط با دوستان و خانواده از عوامل مهم تعیین کننده ی بعد رابطه ی مثبت با دیگران، از ابعاد بهزیستی روانشناختی هستند(Cooper, Okamura & McNeil, 1995; Gülaçt & Özen, 2007). Walen و Lachman (2000) ادعا می کنند که همسر و حمایت خانوادگی دارای تاثیر مثبتی بر بهزیستی روانشناختی هستند. برخی از محققان بر این باورند که رابطه مثبتی بین جنسیت و بهزیستی روانشناختی وجود دارد (Bortner & Hulsch, 1970; Medley, 1980) در حالیکه برخی دیگر معتقدند که جنسیت هیچ تغییر خاصی در وضعیت بهزیستی افراد ایجاد نمی کند (Palmore & Kivett, 1977; Hamdan-Mansour & Marmash, 2007). در دیدگاه دیگری ادعا شده است که تفاوت هایی بین سطوح بهزیستی روانشناختی بر اساس جنسیت وجود دارد (Cenkseven & Akba, 2007;Gülaçt & Özen, 2007). برخی از مطالعات نشان می دهد که رضایت فردی در مورد خانه، محله و محل اقامت، سطح بهزیستی روان شناختی افراد را پیش بینی می کند (Carp & Christensen, 1986). چندین محقق دیگر گزارش داده اند که کودکان و نوجوانانی که در خانواده های ثروتمند هستند، به دور از عادت های بد هستند و دارای سطوح بالاتری از بهزیستی روانشناختی، عزت نفس و احساس کنترل هستند (Abernathy, Webster & Vermeulen,2002; Chen, Matthews, Boyce & Thomas, 2002; Cohen, Kaplan & Salonen, 1999; Bradley & Corwyn, 2002). مفهوم بهزیستی روانشناختی که اخیرا مطالعات بسیاری در خارج از کشور بر روی آن انجام شده، به معنای داشتن یک تصور فردی مثبت و داشتن هدف در زندگی، رضایت از خود و توسعه روابط مثبت با دیگران است. در کشور ما (کشور ترکیه) Cenkseven (2004)، Çeçen و Cenkseven (2007) مطالعاتی را در این زمینه انجام داده اند و مقیاس (پرسشنامه) بهزیستی روانشناختی را به ترکی تبدیل کرده اند (Cenkseven, 2004). بر خلاف مطالعاتی که در خارج از کشور انجام شده اند، مطالعات انجام شده در ترکیه کافی نیستند. هدف از این مطالعه جبران این کمبود و بررسی سطوح بهزیستی روانشناختی دانشجویان تربیت معلم بر حسب مدیریت زمان و برخی از متغیرهای دیگر است.