ترجمه فارسی عنوان مقاله
تحقیق در عملیات و اصول اخلاقی: مسئولیت، اشتراک و همکاری
عنوان انگلیسی
Operations research and ethics: Responsibility, sharing and cooperation
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
6889 | 2004 | 9 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : European Journal of Operational Research, Volume 153, Issue 2, 1 March 2004, Pages 468–476
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2.ارزش ها، علم و تکنولوژی
3.قواعد و اصول
4.مسئولیت
5.به اشتراک گذاری و همکاری
6.نتیجه گیری ها
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2.ارزش ها، علم و تکنولوژی
3.قواعد و اصول
4.مسئولیت
5.به اشتراک گذاری و همکاری
6.نتیجه گیری ها
ترجمه کلمات کلیدی
-
تجزیه و تحلیل مشکل اجتماعی - اخلاق - پیامدهای اجتماعی شیوه تحقیق در عملیات
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
دو روش مباحثه اخلاقی، یکی بر پایه ی قوانین و دیگری بر پایه ی اصول و ارزش ها، پس از بحث در مورد ارتباط اخلاق در تحقیق در عملیات، OR، مورد تحلیل قرار می گیرند. سپس دو اصول اخلاقی که به محققان OR و کارورزان در فعالیت شان کمک می کند، به طور مفصل مورد بحث قرار می گیرند. اولی "اصل مسئولیت پذیری"، که توسط فیلسوف جوناس به طور مفصل ارائه شده، در برای پژوهش ما پیشنهاد می کند که نه تنها نقطه نظر مشتری بلکه نقطه نظر همه ی گروگذاران در نظر گرفته شود؛ یعنی کسانی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم تحت تاثیر نتایج مان هستند. دوم، که اصل تسهیم– اشتراک گذاری- و همکاری نامیده می شود، برای یک توزیع بازتر نتایج فعالیت پژوهشی مان، چه ایده ها و الگوریتم هاو چه نرم افزار، به کار می رود.
ترجمه مقدمه
علم و تکنولوژی بسیار به هم تنیده شده اند – در هم ادغام شده اند: تکنولوژی، محرک علم بوده و همزمان، پیشرفت های روش شناختی جدید کاربردهای جدید را محقق ساخته و در نتیجه منجر به پیشرفت های تکنولوژیکی جدید می شود.
تکنولوژی یک تاثیر قوی تر فراگیر و روزانه بر اجتماع و زندگی انسان ها دارد.
آن رویه منجر به یک آگاهی در حال پیشرفت نسبت به اینکه نمی توان علم را ورای حوزه ی داوری ارزشی و در نتیجه اخلاق در نظر گرفت، می گردد. همانطور که روبرت اپنهایمر بعد از هیروشیما گفت: " حالا دانشمندان گناه را تجربه کردند."
این ملاحظات در یک مسیر ویژه تحقیق در عملیات که روش شناسی ها و تکنیک های موضوعی برای پشتیبانی از فرایندهای تصمیم گیری دارد، به کار گرفته می شود. هر زمینه ای در OR را به سختی می توان دور از جهان واقعی برای گریز از ملاحظات اخلاقی در نظر گرفت. آگاهی نسبت به ارتباط اخلاق در تحقیق در عملیات، در سال های اخیر افزایش یافته است. نقش تحقیق در عملیات در مسائل اجتماعی توسط افرادی مانند روسن هید [15,16] و اخیرا توسط کچ [11]، پشتیبانی شده است. چنیوس [18] رابطه بین اخلاق و فرایندهای تصمیم گیری و در نتیجه تحقیق در عملیات را تحلیل می کند: " OR به عنوان علم کاربردی، به وسیله ی تحلیل گر و مشاور، به عنوان بخشی از فرایند تصمیم و در نتیجه، حداقل تا حدی، موظف به نگهداشتن عرف های اخلاقی است". تحلیل سیستماتیکی بیشتری در موردروابط بین اخلاقیات و تحقیق در عملیات بوسیله ی برنس [1,2] انجام شده که چیزی که می تواند به عنوان اولین کد اخلاقی برای تحقیق در عملیات در نظر گرفته شود را بیان می کند. توجه شود که موسسات علمی مانند ACM و IEEE در زمینه هایی که به OR ربط داشته یا همپوشانی می کنند، کدهای اخلاقی خود را دارند[14,7]. در این مقاله دو اصل اخلاقی که می تواند در فعالیت های محققان و کارورزان OR کمک کننده باشند، بحث می شوند. اولی قاعده مسئولیت است که به وسیله ی فیلسوف جوناس در وسعت بیشتری بسط داده شده است[9,10]. برای مثال در زمینه ی ما، این اصل اظهار می دارد که هم باید نقطه نظر مشتری، یعنی کسی که برای پژوهش و توصیه ی تخصصی مان پول می پردازد، و هم باید نقطه نظر گروگذاران، یعنی کسانی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم تحت تاثیر نتایج مان هستند، در نظر گرفته شود.
دومین اصل که اصل تسهیم– اشتراک گذاری- و همکاری نامیده می شود، برای یک توزیع بازتر نتایج فعالیت پژوهشی مان، چه ایده ها و الگوریتم ها باشند و چه نرم افزار، به کار می رود. منطق هایی که پشت این قاعده است به دو بخش تقسیم می شود. اول، نتایج مان تنها برای خودمان نیستند؛ در واقع آنها فقط راسی از یک کوه یخ هستند که متشکل از حجم بزرگی از اطلاعات از پیش وجود داشته هستند. از نتایج کارهای جامعه علمی و تخصصی، در پژوهش مان بهره برده و در نتیجه وظیفه ی ماست که کل جامعه را قادر سازیم که از کارمان بهره ببرند. دوم، باید با رویه ی در حال افزایش شخصی سازی ایده ها که چیزی نسبتا جدید در علم است و اغلب بهره های شخصی را بر سرمایه های عمومی ترجیح می دهد، مقابله کنیم.