ترجمه فارسی عنوان مقاله
اثرات کشت و زرع و آمد و رفت تراکتور بر فشردگی خاک در زمینای باغی مورد استفاده در کشاورزی نیمه شهری و محیطهای نیمه خشک ایالت واقع در شمال غرب آفریقای جنوبی
عنوان انگلیسی
Tillage and tractor traffic effects on soil compaction in horticultural fields used for peri-urban agriculture in a semi-arid environment of the North West Province, South Africa
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
16501 | 2009 | 5 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Soil and Tillage Research, Volume 103, Issue 1, April 2009, Pages 11–15
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
۱- مقدمه
۲- مواد و روشها
۲.۱- محل تحقیق
۲.۲- شیوه های مدیریت میدانی
۲.۳- اندازهگیری ها
۲.۴- تجزیه و تحلیل دادهها
۳- نتایج و مباحث
شکل ۱- تغییر در (الف) مقاومت نفوذ سنج خاک و (ب) محتوای آب خاک در مزارع باغبانی که برای کشاورزی نیمه شهری در مافیکنگ استفاده میشود. میلهها LSD را در P = 0.05 نشان میدهند.
۴- نتیجه گیری و توصیه ها
سپاسگزاری
کلمات کلیدی
۱- مقدمه
۲- مواد و روشها
۲.۱- محل تحقیق
۲.۲- شیوه های مدیریت میدانی
۲.۳- اندازهگیری ها
۲.۴- تجزیه و تحلیل دادهها
۳- نتایج و مباحث
شکل ۱- تغییر در (الف) مقاومت نفوذ سنج خاک و (ب) محتوای آب خاک در مزارع باغبانی که برای کشاورزی نیمه شهری در مافیکنگ استفاده میشود. میلهها LSD را در P = 0.05 نشان میدهند.
۴- نتیجه گیری و توصیه ها
سپاسگزاری
ترجمه کلمات کلیدی
باغبانی - تراکم خاک - اثرات مدیریت خاک - کشاورزی شهری - محتوای آب
کلمات کلیدی انگلیسی
Horticulture, Soil compaction, Soil management effects, Urban agriculture, Water content,
ترجمه چکیده
کشاورزی شهری و نیمه شهری بیش از پیش به منبع درآمد و تغذیه جمعیت شهرنشین آفریقای جنوبی مبدل شده است. تحقیق پیش رو در پی نگرانیهای مسؤولان شهری در مورد فشردگی خاک بر اثر استفاده سنتی از زمینای باغی با تراکتور به عمل آمده که نه تنها کیفیت محصولات میوه و سبزیجات را تحت تأثیر قرار داده بلکه بر کیفیت منابعی آبی نیز تأثیرگذار بوده است. میزان فشردگی خاک مورد استفاده در کشاورزی نیمه شهری در نزدیکی شهر مافیکنگ با اندازهگیری مقاومت سختیسنجی و چگالی تودهای چهار زمین مجاور (سبزیجات، باغستان، تاکستان و یک زمین شخم نشده) ولی با رفتوآمد تراکتو و کشت و زرع متفاوت طی ۱۴ سال کیفیت سنجی شد. کربن ارگانیک و درصد رطوبت این چهار زمین نیز اندازهگیری شد. از تراکتور برای آمادهسازی بستر بذر و کندن علفهای هرزه در زمینای سبزیکاری و باغها استفاده شده بود، در حالی که تراکتور در تاکستان به آن شدت رفت و آمد نداشت. زمین شخم نخورده هم به عنوان معیار مورد استفاده قرار گرفت.
فشردگیهای شدیدتری در خاک زمینای باغستان و سبزیکاری نسبت به زمین تاکستان مشاهده شد. مکان لایههای فشرده در زمینا به نوع رفت و آمد تراکتورهای مورد استفاده بستگی داشت. در زمین باغستان و سبزیکاری، فشردگی زیر خاکی مشاهده شد در حالی که در تاکستان فشردگی کم عمقی وجود داشت. مقاومت سختی سنجی و عمقها از این قرار است: زمین شخم نسده (۱۵۰۰ kPa در ۴۲ سانتیمتر)، تاکستان (۱۵۸۷ kPa در ۵ سانتیمتر)، زمین سبزیکاری (۲۳۱۵ kPa در ۳۰ سانتیمتر) و باغستان (۲۵۵۰ kPa در ۲۰ سانتیمتر). خاک شخم نشده بیشترین مقدار آب خاک و کمترین مقاومت نفوذ سنجی را نشان داد. مزارع تراکتور شده دارای چگالى حجمى بیشتری (0.05 = P) نسبت به زمین شخم نشده بود. جدا از رفتوآمد تراکتور، مقدار کم ماده آلی و سختی خاک میتواند باعث تشدید تراکم شود. پس از آن به این نتیجه رسیدیم که روشهای کشت از کیفیت خاکهای مورد استفاده برای باغبانی در مناطق نیمه شهری منطقه مورد تحقیق میکاهد. مشخصات خاک متراکم در نظر گرفته شده که میتواند به افزایش رواناب و فرسایش خاک و غلظت رسوبات در حرکت آبهای سطحی اطراف شهر کمک کند.
این تحقیق توصیه میکند که خاکورزی کنترل شده و سایر استراتژی های مدیریتی، به ویژه مواردی که محتوای مواد آلی خاک را افزایش میدهند، نه تنها برای بهبود تراکم موجود، بلکه برای حفظ بهرهوری خاکهای مورد استفاده در کشاورزی شهری و منابع آب در این محیط نیمه خشک نیز استفاده شود.
ترجمه مقدمه
کشاورزی شهری نوعی کشاورزی است که در مراکز شهری یا اطراف شهری انجام میشود. کشاورزی شهری مفهومی پویا است که انواع مختلفی از سیستمهای معیشتی را شامل میشود، از تولید و فرآوری در سطح خانوار تا کشاورزی غالبا تجاری (ون دن برگ و ون وین هویزن، ۲۰۰۵). با اصلاحات ارضی در آفریقای جنوبی پس از آپارتاید، دولت زمینای مشترک و عمدتا زمینای خارج از شهر را به ساکنان فقیر اختصاص داد تا به توسعه اقتصادی محلی (دولت آفریقای جنوبی، ۲۰۰۱) ) مافیکنگ مرکز استان شمال غربی کمک کند که جمعیت آن با رشد ۹.۳ درصدی مواجه است. طبق گفته شورای شهر مافیکنگ (۱۹۹۹)، برخی از کشاورزان از سال ۱۹۹۴ حدود ۵۶۰ هکتار در ۲۳ مکان در مناطق نیمه شهری مافیکنگ را آبیاری کردهاند. فعالیتهای کشاورزی این کشاورزان اصولاً کشت سبزیجات و میوهها است، اگرچه پرورش گاو، گوسفند و بز نیز رایج است. اندازه مزارع از ۰.۱۵ تا ۱.۵ هکتار متفاوت است. کشاورزی شهری میتواند تأثیرات منفی و مثبتی بر سلامت و شرایط محیطی جمعیت شهری داشته باشد (لاک و ون وین هویزن، ۲۰۰۱).
اگرچه نگرانی عمده بین کشاورزان شهری، خطرات بهداشت عمومی و ایمنی مواد غذایی تولید شده با فاضلاب و آلودگی خاک با آفتکشها بوده است، اما مقامات شهری در مافیکنگ نگرانیهایی نیز در مورد سهم احتمالی کشاورزی شهری و نیمه شهری بر افزایش رسوب در مسیرهای آب طبیعی حوضههای آبریز آن در محدوده شهر دارند. تراکم خاک به عنوان فرایند تنظیم مجدد ذرات خاک در کاهش فضای منافذ و افزایش چگالى حجمى تعریف میشود (راگاوان و همکاران، ۱۹۹۲). تراکم خاک همچنین با کاهش هدایت هیدرولیک، نفوذپذیری و نفوذ آب و هوا از طریق سیستم منافذ خاک میسر میشود (Soane et al.، ۱۹۸۱). تراکم معمولاً باعث کاهش حجم منافذ بزرگ خاک میشود و ممکن است رشد ریشه را با افزایش مقاومت مکانیکی یا هوادهی ضعیف، محدود کند (بارنز و همکاران، ۱۹۷۱؛ تیلور و برار، ۱۹۹۱؛ چان و همکاران، ۲۰۰۶).
متراکم شدن خاک با ماشینآلات کشاورزی یک مسئله شناخته شده در بسیاری از مناطق جهان از جمله آفریقای جنوبی است. ساختار ضعیف خاک ناشی از تراکم آن با رفتوآمد تراکتور، در تاکستانها باعث کاهش رشد ریشه و کیفیت کم انگور میشود (لو و بنی، ۱۹۹۱؛ ون هسویستون، ۱۹۸۸). فشردگی خاک به عنوان جدیترین مشکل زیست محیطی ناشی از کشاورزی سنتی عنوان شده زیرا نه تنها بر بهرهوری محصول بلکه بر کارایی و پایداری خاک نیز تأثیر میگذارد (مک گری، ۲۰۰۱). حساسیت خاک به تراکم، تابعی از عوامل مختلف از جمله بافت خاک، محتوای آب، خاک، وزن وسیله نقلیه و سرعت آن، فشار تماس با زمین و تعداد عبور و رابطه این عوامل با فراوانی محصول و روشهای کشاورزی است (اسمیت و همکاران، ۱۹۹۷؛ حمزه و اندرسون، ۲۰۰۵).
اخیراً نگرانیهایی از طرف مقامات شهری مطرح شده كه احتمالاً كشاورزی شهری میتواند آلودگی منابع آب در اثر فرسایش را افزایش دهد. به علاوه، متصدیان کشاورزی شهری نگرانی خود را نسبت به عملکرد ضعیف و کاهش کیفیت میوهها و سبزیجات با آبیاری و کود مصرفی ابراز کردند. اگرچه دلایل احتمالی دیگری نیز میتواند در عملکرد ضعیف محصولات باغی در کشاورزی شهری در میان باشد (کهولت سن درختان، بیماری، هرس نامناسب، کود دهی و آبیاری). اما به نظر می رسد فشردگی خاک عامل اصلی این مشکل باشد. عملیات تراکتور در مزارع سبزیجات و باغها اغلب هنگامی رخ میدهد که خاک مرطوب و مستعد فشردگی باشد (حمزه و اندرسون، ۲۰۰۵). مشکل تراکم خاک بیشتر میتواند بر اثر طبیعت سخت خاکها در منطقه هاتون تشدید شود. با وجود این، میزان تراکم خاک در هر یک از زمینای مورد استفاده برای کشاورزی نیمه شهری اندازهگیری نشده است. چهار مزرعه مجاور هم در حاشیه مافیکنگ انتخاب شدند تا تأثیر کشت و زرع های مختلف و رفتوآمد تراکتور روی تراکم خاک ارزیابی شود. هدف از این تحقیق تعیین کمیت میزان و عمق تراکم خاک در مزارع کشاورزی شهری و نیمه شهری در مافیکنگ است.