ترجمه فارسی عنوان مقاله
چالش های پیاده سازی تکنولوژیهای جدید در جهان BIM – مطالعه موردی از صنعت مهندسی ساخت و ساز در فنلاند
عنوان انگلیسی
Challenges of Implementing New Technologies in the World of BIM – Case Study from Construction Engineering Industry in Finland ☆
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
46992 | 2015 | 9 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Procedia Economics and Finance, Volume 21, 2015, Pages 469–477
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1. مقدمه – جهان BIM
شکل 1. مدل بلوغ BIM (Applecore Designs، 2014).
2. چالش های پیاده سازی تکنولوژیهای جدید
1. 2. نیازهای مشتریان، سازمانهای پروژه و استراتژیهای شرکت
2.2 صلاحیت و رقابت تکنولوژی ها
3. 2. جنبه های اجتماعی در خصوص پیاده سازیهای جدید
4. 2 نقش توسعه دهندگان و عناصر حمایتی
3. بحث
شکل 2. چالش های کلیدی پیاده سازی تکنولوژیهای جدید در جهان BIM
4. نتایج
کلمات کلیدی
1. مقدمه – جهان BIM
شکل 1. مدل بلوغ BIM (Applecore Designs، 2014).
2. چالش های پیاده سازی تکنولوژیهای جدید
1. 2. نیازهای مشتریان، سازمانهای پروژه و استراتژیهای شرکت
2.2 صلاحیت و رقابت تکنولوژی ها
3. 2. جنبه های اجتماعی در خصوص پیاده سازیهای جدید
4. 2 نقش توسعه دهندگان و عناصر حمایتی
3. بحث
شکل 2. چالش های کلیدی پیاده سازی تکنولوژیهای جدید در جهان BIM
4. نتایج
ترجمه کلمات کلیدی
- فناوری اطلاعات و ارتباطات - دیجیتالی - پیاده سازی تکنولوژی -
کلمات کلیدی انگلیسی
BIM; ICT; digitalization; technology implementation.
ترجمه چکیده
در دنیای مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)، کاربرد موثر تکنولوژی موجود به عنوان یک دارایی شناخته می شود. به خاطر پیچیدگی عمومی پیاده سازی فناوری اطلاعات، مشکلاتی رخ می دهد. برای انتخاب یک تکنولوژی مناسب برای ابزار رهبری بعدی شرکت، راه معمولاً طولانی و سخت و ناهموار است. هدف این مقاله، معرفی و تجزیه و تحلیل دامنه وسیعی از موانع ایجاد شده به وسیله مشتریان، سازمان شرکت، رفتار اجتماعی و تکنولوژی های نابالغ (رشد نیافته) در صنعت مهندسی ساخت و ساز فنلاند است. در نتیجه این مطالعه، 23 چالش کلیدی متفاوت شناسایی شده است که می توانند روند پیاده سازی موفق تکنولوژی BIM را متوقف نمایند. این مطالعه به عنوان مطالعه پایه برای ساخت ابزار آتی جهت مدیریت هرچه بهتر پیاده سازی تکنولوژی BIM عمل می کند.
ترجمه مقدمه
در دوره مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)، فرایندهای ساخت و ساز جهشی مشابه با آنچه در سال 1990 مشاهده گردید، برداشته اند، زمانی که مهندسان و معماران برای طراحی، شروع به استفاده از طراحی به کمک کامپیوتر (CAD) و کامپیوترنه خودکار و کاغذ نمودند. هدف مدلسازی ساخت و ساز و املاک جدید، حمایت از فرایند دوره عمر طراحی و ساخت وساز با کیفیت بالا، کارآمد، امن و مطابق با توسعه پایدار است (Henttinen، 2012). یکی از نتایج این فرایند، ساخت مدل اطلاعات ساختمان است، که یک نمایش کوچک در محیط سه بعدی سازه ساخته شده، مشتمل بر کلیه طراحی های انضباطی و همچنین دوره عمر و اطلاعات محصول می باشد. از مدلهای BIM در کل دوره عمرساختمان یا ساخت و ساز دیگر، از طراحی اولیه گرفته تا تداوم کاربرد و مدیریت تسهیلات پس از خاتمه پروژه ساخت و ساز، استفاده شده است (Henttinen، 2012). فرایندها و محصولات BIM ایده های ثابتی نیستند بلکه پویا بوده و دست به دست با فناوریهای اطلاعات و ارتباطات (ICT) توسعه یافته اند. اکثر نوآوریهای تکنولوژیکی جدید در کسب و کار ساخت و ساز را می توان به عنوان بخشی از BIM اعلام نمود. این مسئله می توانست بسیار بحث برانگیز باشد، اما دراین مطالعه راجع به آن بحث نشده است.
مفاهیم، رویکردها، و روشهایی که حال به عنوان BIM شناسایی شده اند به تقریباً 40 سال قبل تاسال 1970 برمی گردند، در حالیکه اصطلاحات مدلسازی اطلاعات ساختمان حداقل 15 سال قدمت داشته است (Eastman و همکاران، 2011). تئوری یا نظریه BIM همانند (به همراه) ICT تکامل یافته است، اما اصول پایه همیشه یکسان بوده اند.
اما قبل از قرن 21، به خاطر تکنولوژیهای نابالغ (رشد نیافته) و عدم تمایل، خبری از تحویل پروژه مبتنی بر BIM نبود. متعاقباً، بین ظهورانتظارات نظری راجع به پتانسیل قابل تغییر و تبدیل مدلهای اطلاعات ساختمان در معماری، مهندسی و صنعت ساخت و ساز، استقرار تکنولوژی در شیوه روزمره صنعت، تاخیر زمانی قابل توجهی وجود داشته است (Linderoth، 2010).
در حال حاضر در فنلاند، نهادهای دولتی و مقامات و مراجع محلی و همچنین صنعت، با جدیت شروع به درک امکانات BIM می نمایند. کتاب راهنمای Common BIM Requirement 2012 برای نیازرو به رشد قواعد استانداردسازی و مشترک گردآوری گردید. از آنجایی که دستوراول صرفاً برای ساختمان ها گردآوری شده بود، پس نیازمندیهای مشترک BIM برای پروژه های زیرساخت در سال 2015 اعلام خواهد شد. حفاظت مشابه از BIM در سطح دولتی، در بسیاری از کشورهای جهان مشاهده شده است. یکی از بزرگترین سرمایه گذاران در این فرایند جدید، UK است، که دولت محلی اعلام کرده است پروژه های ساخت و ساز تهیه و تدارک دیده شده در مرکز بخش عمومی، تا سال 2016 با حداقل BIM سطح 2 تحویل داده خواهند شد (HM Government 2014، BIM Task Group 2014).
مدل بلوغ BIM سطوح بلوغ را با توجه به توانایی زنجیره تامین ساخت و ساز برای بکارگیری و تبادل اطلاعات، توصیف می نماید. سازمان شاید ادعا کند که در سطح 2 عمل می کند، اما هنوزشاید دارای پروژه هایی باشد که بتوانند تنها در سطح 1 فعالیت کنند. این مسئله کاملاً عادی و مورد انتظار می باشد، زیرا سازمان های مختلف در مقیاس های زمانی مختلف بسته به عوامل مشخصی بالغ شده و رشد می کنند (BIM Task Group 2014). مطابق شکل 1، سطوح از 0 تا 4 متغیر هستند، پروژه سطح اول، با طراحی مدیریت نشده به کمک کامپیوتر از جمله ترسیم های دوبعدی تحویل داده شده است. از طرف دیگر، داده ها از طریق مدلهای BIM یکپارچه ای از جمله کلیه اطلاعات رشته، مدیریت شده اند. داده ها نیز شامل توالی یابی ساخت و ساز، اطلاعات هزینه و نهایتاً اطلاعات دوره عمر پروژه می باشند.