ترجمه فارسی عنوان مقاله
فرمول بندی تئوری بازیها و رقابتهای تصمیم گیری تحت شرایط عدم اطمینان و خطرپذیری
عنوان انگلیسی
A game theory formulation of decision making under conditions of uncertainty and risk
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
7201 | 2009 | 8 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Nonlinear Analysis: Theory, Methods & Applications, Volume 71, Issue 12, 15 December 2009, Pages e1239–e1246
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلید واژه ها
1. مقدمه/خطوط اصلی
2. طرحهای احتمالی برای قیمت.های آیندهی نفت و تنزل کیفیت هوا و رابطهی این طرحها با تصمیم گیریهای سرمایه گذاری دراز مدت
3.مدلهای سرمایه گذاری
3.1عدم اطمینان و خطرپذیری
3.2 سودهای سرمایه گذاری
4. مدلهای تصمیم گیری
4.1یک بازی دو نفره: طبیعت و بازیکن:
4.1.1 محاسبه ی امتیاز و شگردهای رسمی
4.1.2 محاسبات صورت پذیرفته براساس راهبردهای طبیعت
4.2. یک نمونه ی محاسباتی کامل
5. یک روش تصمیم گیری
6. نتیجه گیری
کلید واژه ها
1. مقدمه/خطوط اصلی
2. طرحهای احتمالی برای قیمت.های آیندهی نفت و تنزل کیفیت هوا و رابطهی این طرحها با تصمیم گیریهای سرمایه گذاری دراز مدت
3.مدلهای سرمایه گذاری
3.1عدم اطمینان و خطرپذیری
3.2 سودهای سرمایه گذاری
4. مدلهای تصمیم گیری
4.1یک بازی دو نفره: طبیعت و بازیکن:
4.1.1 محاسبه ی امتیاز و شگردهای رسمی
4.1.2 محاسبات صورت پذیرفته براساس راهبردهای طبیعت
4.2. یک نمونه ی محاسباتی کامل
5. یک روش تصمیم گیری
6. نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
- تصمیم گیری - عدم قطعیت - ریسک
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
برای تصمیم گیری تحت شرایط عدم اطمینان و خطرپذیری در مورد دسته ی کلی مشکلات، یک محیط بازی ایجاد میگردد. این روش با استفاده از فرضیات حاکم بر قیمتهای آینده ی نفت و تخریب محیطی و به منظور ارزیابی گزینه های دراز مدت سرمایه گذاری شرح داده شده است.
ترجمه مقدمه
ماهیت تصمیم گیری توازن شخصی تصمیم گیرنده بین بازدهی و خطرپذیری مورد انتظار است. فرمول بندی تئوری بازیها و رقابتهای تصمیم گیری تحت شرایط عدم اطمینان و خطرپذیری با توسل به قضیه ی حد مرکزی ممکن شد و ما را قادر به گسترش دادن درک اساسی خود از تصمیم گیری به رده ی بزرگی از مسائل مشکل تصمیمی همراه با زمان به عنوان متغیری مستقل میکند.
به طور کلی، تصمیم گیرنده در یک بازی تک حرکتی در مقابل طبیعت بازی میکند. همزمان با حرکت تصمیم گیرنده، راهبرد وابسته به زمان طبیعت مخفی بوده و تصمیم گیرنده را وادار میسازد تا راهبرد طبیعت را نامطمئن در نظر گیرد. فرمول بندی ارائه شده در اینجا تمایزی را بین عدم اطمینان مدلسازی شده بدون فرض توزیع و خطرپذیری ناشی از تغییرپذیری تصادفی قابل تعیین، یعنی با یک توزیع قائل میشود.
تعریف استاندارد تئوری بازیها و رقابتها:
«تئوری بازیها و رقابتها بررسی روشهایی است که در آنها تعاملات استراتژیکی بین بازیکنان منطقی نتایجی را با توجه به صلیقه ها (یا تواناییهای) آن بازیکنان به همراه خواهد داشت که امکان دارد هیچ یک از آنها مورد نظر آنها نبوده باشد». (دایره المعارف فلسفه ی استنفورد)
انگیزه ای برای پیشرفت ما ایجاد کرده و امیدهایی را که برای کاربرد آن داریم را نشان میدهد.
به عنوان نمونه ای روشنگر نشان خواهیم داد که چگونه میتوان فرضیات حاکم بر قیمت های آینده ی نفت و تخریب محیطی را برای ارزیابی گزینه های سرمایه گذاری دراز مدت در محیط بازی مورد استفاده قرار داد و از تفکر راهبردی در طرح مشکلات دنیای واقعی حمایت به عمل آورد. ما یک روش تصمیم گیری کامل را ارائه میکنیم. با استفاده از این نمونه نشان خواهیم داد که به چه سادگی و آشکاری میتوان روش مدلسازی و تصمیم گیری را پیاده کرد.
خطوط اصلی مقاله:بخش 2. مقدمه ای بر مسئله ی ارزیابی سرمایه گذاری های دراز مدت در محیط تصمیم گیری افزایش قیمت های نفت و تخریب محیطی. این مسئله ی تصمیم هم موجب انگیزش روش مدلسازی/تصمیم گیری ما شده و هم آن را شرح میدهد.
بخش 3. ما دو کار پیش رو داریم:درک این محیط سرمایه گذاری پیچیده ی بررسی نشده، یعنی ساخت مدل های معنادار حسابداری تصمیم گیری محیطی برای آنچه که میدانیم، آنچه که میخواهیم قبول کنیم و آنچه که ناشناخته است و سپس ایجاد یک روش تصمیم گیری منطقی بر اساس این مدلها. در بخش 3 دسته ای از این مدلهای سرمایه گذاری را ایجاد میکنیم.
سیستم منشعب خواهد شد.
بخش 4. در این بخش دسته ای از مدلهای تصمیم گیری کلی را ایجاد میکنیم. اساساً ما به معرفی یک بازی دونفره با دو بازیکن «طبیعت» و «بازیکن» میپردازیم. راهبردهای طبیعت قیمت های آینده ی نفت و تخریب محیطی هستند. راهبردهای بازیکن تصمیم گیری های سرمایه گذاری منطقی هستند. ما یک نمونه ی محاسباتی کامل را با توضیح ساخت مدلهای تصمیم گیری ارائه میدهیم.
بخش 5. به تعریف روشی برای تصمیم گیری میپردازیم که گسترهای از تحلیل تصمیم گیری چندمعیاری بوده و ارزش معیارهای تصادفی را با جانشین های قطعی مشخص کننده ی ریسک و خطر جایگزین میکند. این معیارها و جانشین ها تابعی از عدم اطمینان ها هستند. هدف تصمیم گیری ایجاد تعادلی بین بازدهی و خطرپذیری مورد انتظار است.
بخش 6. در بخش نتیجه گیری به پرسشهای بیش از دو عدم اطمینان و بیش از چند معیار برای ارزیابی سرمایه گذاری رسیدگی میکنیم.