ترجمه فارسی عنوان مقاله
کنترل جابجایی سطح زمین توسط سیستم GPS-GIS
عنوان انگلیسی
Surface movement ground control by means of a GPS–GIS system
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
17558 | 2006 | 7 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Journal of Air Transport Management, Volume 12, Issue 6, November 2006, Pages 375–381
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1-مقدمه
2- نیازهای یک سیستم کنترل زمینی پیشرفته
3- رویکرد GPS
4- معماری کلی سیستم یکپارچه GPS-GIS
شکل 1: نمایش معماری GPS-GIS پیشنهادی
5- ابعاد تحلیلی سیستم GPS-GIS
شکل 2: ساختار کاری سیستم GPS-GIS
شکل 3: مقادیر ts برای سیستم های محاسباتی تک رشته و چند رشته
6- شبیه سازی
شکل 4: ابزار شبیه سازی برای تست سیستم GPS-GIS
جدول 1:شبیه سازی تست با 10 جسم متحرک
جدول 2: شبیه سازی تست با 25 جسم متحرک
کلمات کلیدی
1-مقدمه
2- نیازهای یک سیستم کنترل زمینی پیشرفته
3- رویکرد GPS
4- معماری کلی سیستم یکپارچه GPS-GIS
شکل 1: نمایش معماری GPS-GIS پیشنهادی
5- ابعاد تحلیلی سیستم GPS-GIS
شکل 2: ساختار کاری سیستم GPS-GIS
شکل 3: مقادیر ts برای سیستم های محاسباتی تک رشته و چند رشته
6- شبیه سازی
شکل 4: ابزار شبیه سازی برای تست سیستم GPS-GIS
جدول 1:شبیه سازی تست با 10 جسم متحرک
جدول 2: شبیه سازی تست با 25 جسم متحرک
ترجمه کلمات کلیدی
کنترل زمینی فرودگاه - ایمنی فرودگاه -
کلمات کلیدی انگلیسی
Airport ground control,GPS,GIS,Airport safety,
ترجمه چکیده
به رغم افزایش هر روزه ترافیک در فرودگاه های جهان، کارهای اندکی در زمینه روش های بهبود وسایل نقلیه و کنترل زمینی هواپیماها انجام شده است. این موضوع به کاهش ایمنی منجر می شود. در این مقاله، یک سیستم یکپارچه برای کمک به تضمین جداسازی مناسب وسایل نقلیه و هواپیماهای فرود آمده در حال حرکت روی سطح باند ارائه شده است. همچنین، موضوعات مربوط به استفاده بهینه از تاکسی و باند فرودگاه را نیز معرفی می کند. این سیستم متشکل از سخت افزار سیستم های موقعیت یاب جهانی است که موقعیت فرود وسایل و هواپیماها روی باند را در زمان واقعی بررسی می کنندو از نرم افزار سیستم های اطلاعات جغرافیایی جهانی برای ردیابی وسایل نقلیه و هواپیماها در برنامه ریزی های مختلف استفاده می کند.
ترجمه مقدمه
ازدحام ترافیک در بسیاری از فرودگاه های اصلی در حال افزایش است. به طور کلی، در بخش هوایی تعداد هواپیماهای بیشتر و در سطح باند وسایل نقلیه بیشتری (اتوبوس ها، خودروهای خدماتی، خودروهای مخصوص عملیات پشتیبانی و کامیون های مخزن سوخت)در حال حرکتند. درحالیکه، برخی مناطق تنها مخصوص جابجایی هواپیماها (به عنوان مثال: باند فرودگاه) یا وسایل نقلیه زمینی (به عنوان مثال بخش تعمیر و نگهداری) است، در طول عملیاتی مثل انتقال مسافر به/از هواپیما و حمل و نقل و تعمیر و نگهداری هواپیما، پتانسیل اغتشاش به وجود می آید. افزون بر این، در مناطق محدود شده پتانسیل برخورد هواپیما به هواپیما یا دو وسیله نقلیه زمینی به یکدیگر وجود دارد. این موضوع در طول دو عملیات فرود و بلند شدن هواپیما چالشی بزرگ است. زیرا در این شرایط سرعت هواپیما بسیار بالا و قدرت مانور محدود است.
اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده (FAA)،مفهوم تنش باند را به صورت «هر رخدادی در یک فرودگاه که در آن هواپیما، خودرو، انسان یا یک شئ روی زمین باعث ایجاد خطر برخورد شده یا به از دست رفتن کاهش مجزاسازی در هنگام بلند شدن هواپیما از روی باند یا قصد آن و فرود هواپیما یا قصد آن منجر شود» تعریف می کند.سازمان اروپایی تعریف مشابهی را در مورد امنیت ناوبری هوایی (در یورو کنترل) بیان نموده که اغتشاش باند را به صورت « هرگونه حضور غیرمجاز هواپیما، خودرو یا شخص روی باند که خطر برخورد را به وجود آورده یا به از دست دادن مجزاسازی منجر می شود» تعریف کرده است. با این وجود، امکان وقوع اغتشاشات بالقوه در فضاهای دیگر مانند صحن ها و مسیرهای عبور تاکسی نیز وجود دارد اگرچه بحرانی ترین موقعیت به باند فرودگاهی مربوط است.
سیستم های کنترل جابجایی در سطح زمین برای اطمینان از عملکرد ایمن در مناطق فرودگاهی توسعه یافته اند. هدف آن ها کنترل گردش زمینی برای رعایت استانداردهای ایمنی و همچنین مدیریت بهینه جابجایی ها روی سطح زمین است که به عنوان مثال، با کاهش فضاهای اضافی هواپیماها و هدایت خودروهای در حال حرکت در مسیرهای بهینه سیستم محقق می شود.
در این مقاله، از ترکیب تکنولوژی پیشرفته سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) و سیستم اطلاعات جغرافیایی کاربر دوست (GIS) برای بررسی محل خودروها و هواپیماهای روی باند در زمان واقعی استفاده شده است. داده های به دست آمده توسط GPS از خودروها و هواپیماهای روی باند با استفاده از یک سیستم مرکزی پردازش شده و موقعیت هر یک در ابزار GIS مشخص می شود.