ترجمه فارسی عنوان مقاله
برنامهریزی شهری : انضباط " چند زمینه ای " ؟
عنوان انگلیسی
?Urban planning: an ‘undisciplined’ discipline
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
5180 | 2004 | 11 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Futures, Volume 36, Issue 4, May 2004, Pages 503–513
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
۱. مقدمه : برنامهریزی شهری یک " نظم چند رشتهای " است
۲. غلبه بر تناقضات : به سمت یک نظم چند رشتهای " شهری مدرن "
3. کمک به تولید یک مجموعه خاص از دانش را به دامنه های دیگر باز کنید
4 -فهرست اموال موروثی : نیاز به کار معرفتشناسی
5-برخی از هستههای سخت : قلمرو , پروژه و نمایشهای آن هستند
نتیجهگیری : هویت انضباطی به عنوان پیششرط برای این مقاله
۱. مقدمه : برنامهریزی شهری یک " نظم چند رشتهای " است
۲. غلبه بر تناقضات : به سمت یک نظم چند رشتهای " شهری مدرن "
3. کمک به تولید یک مجموعه خاص از دانش را به دامنه های دیگر باز کنید
4 -فهرست اموال موروثی : نیاز به کار معرفتشناسی
5-برخی از هستههای سخت : قلمرو , پروژه و نمایشهای آن هستند
نتیجهگیری : هویت انضباطی به عنوان پیششرط برای این مقاله
ترجمه کلمات کلیدی
برنامه ریزی شهری - انضباط -
کلمات کلیدی انگلیسی
Urban planning,discipline,
ترجمه چکیده
نیاز به مرزهای بین رشتهای حداقل بیست سال پیش در تحقیقات علمی ظاهر شد. از زمان تاسیس آن در اوایل قرن بیستم، برنامهریزی شهری داراییهای ادعایی بودهاست. این موضوع به ویژه مربوط به مرزهای انضباطی تجاوز است. بااینحال این چند تخصصی بودن ممکن است طراحی شهری را تضعیف کند، چرا که حوزه دانش جدیدی است که بدون شک از دانش بدستآمده در علوم اجتماعی و مهندسی برداشت شده است. فراموش نکنید که یک فهرست تهیه کنید و داراییهای نظری و عملی خود را بسازید. این مقاله استدلال میکند که تنها زمانی است که یک نظام هویتی خود را به دست آوردهاست که میتواند یک سهم حاصل خیز با مسئولیت محدود را اجرا کند که همه حقوق ان محفوظ است.
ترجمه مقدمه
که از مرزهای انضباطی در تحقیق تجاوز میکند، کمتر از حدود بیست سال پیش، به عنوان یک نیاز آشکار از علم مدرن بود. با این حال، این رویکرد یک داستان طولانی دارد که توسط توماس کوهن با نفوذ پزشک دالتون در شیمی در آغاز قرن بیستم نشان داده شد [ ۱ ]. رویکرد تا چند دهه اخیر به عنوان یک تهور تحملناپذیر در نظر گرفته شدهاست.
تا جایی که به مناطق شهری مربوط میشود، تغییر انواع مشکلات به سمت مسائل شهری از سوی علوم انسانی و اجتماعی به طور فزایندهای در هر دو سو هم برنامه ریزان و محققان طراحی شهری و هم متخصصان دیگر
دانش ها تلفیق شده است. بنابراین امروزه برای برنامه ریزان شهری بسیار مشکل است که رویکردهای متعددی که توسط سایر رشتهها توسعه داده شده اند را نادیده بگیرند.
به طور کلی، برنامه ریزان شهری و پژوهشگران روشنفکر هستند، حتی اگر آنها معمولا ً در یک بینظمی دقیق فارغالتحصیل شوند. آنهایی که از مرزهای انضباطی عبور کردهاند، بارها در یک تیم چند رشتهای به کار گرفته شدهاند. بنابراین، آموزشهای اولیه آکادمیک آنها به تمرین های طراحی شهری کمک میکند، و همچنین مباحث نظری را تغذیه میکند. اصطکاک دوگانه در یک تیم چند رشتهای اغلب اتفاق میافتد. از یک طرف،با تبادل با سایر رشتهها که با مسائل شهری سروکار دارند، از طرف دیگر، طراحان شهری ملزم به تعریف بهتر مبانی و دامنه خود میباشند. این مشغولیت ذهنی باید به کسانی که این نظم را رهبری میکنند، مربوط باشد.
اگر این کار تحقق نیافته بود، برنامهریزی شهری، ( که به عنوان یک فرآیند شناخته نمیشد، انضباط مستقل که با وجود ادعاهایی است ) میتوانست به همان سرعتی که به نظر میرسید ناپدید شود. از این رو آن را، با حضور یک لابی حرفهای که در طول قرن بیستم و در طی تلاش ناموفق برای خود ایجاد کرد تا به پایه علمی درست مانند علوم دقیق در حوزه خود برسد تقلیل میداد.
اگر برنامهریزی شهری بیش از حد به بلوغ برسد و علمیتخیلی باشد به این دلیل است که آن ها فقط به تئوری و روششناسی تئوری اشاره میکنند در حالی ک چارچوب این مقررات کاملا ً مشخص است. اگر کار تیم عالی باشد فرصتی برای یادگیری از این رشتهها، فرصتی منحصر به فرد برای شهرنشینی است و خود را آزاد میکند تا بتواند ساختار هویت خود را بیشتر کند.
این موضوعات در این مقاله مورد بحث قرار میگیرند. اول، مقاله آن را صریح و روشن میداند.
موقعیت فرا بینظمی که کتاب طرح ریزی شهری ان را در اواخر قرن نوزدهم شرح داده بود. سپس این مقاله در مورد دشواری " نظم چند رشتهای " بحث و گفتگو خواهد کرد. در واقع، این دیدگاه دلالت بر نیاز دوگانه به حوزههای دیگر دانش دارد. اول اینکه، به تخصیص مجدد سریع آنچه در حوزههای دیگر کشف شدهاست نیاز دارد ؛ دوم، نیاز به شناسایی روز به روز از آنچه که شهر را تشکیل میدهد، دارد. در اصل، این شهر هسته طراحی شهری است که باعث میشود طراحی اصلی شهری در چشمانداز خود و سهم آن در تولید دانش مشخص شود.