ترجمه فارسی عنوان مقاله
عناصر محیط خدمت، تمایلهای مشتری و تجربه خدمت: موردکاوی بازدیدکنندگان از پارک تفریحی مربوط به موضوعی خاص
عنوان انگلیسی
Servicescape elements, customer predispositions and service experience: The case of theme park visitors
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
21082 | 2013 | 11 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Tourism Management, Volume 36, June 2013, Pages 541–551
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2. بررسی منابع
2.1. ارزیابی تجربه خدمت
2.2. محیط خدمت
2.2.1. چوببست ماهوی محیط خدمت
1.1.1. چوببست ارتباطی محیط خدمت
1.2. تاثیرگذاری تمایلات مشتری
1.2.1. جهتگیری تخیل فانتزی
1.2.2. تمایل به مشارکت فعال
1.3. نیات رفتاری پس از تجربه
1.3.1. تقویت تجربه
1.3.2. بسط تجربه
شکل 1. چارچوب مفهومی
2. روش تحقیق
2.1. رویهها و زمینه
2.2. توسعه اندازهگیری
2.2.1. روش کمّی
2.2.2. روش کمّی (رویکرد نظرسنجی)
جدول 1. بارگذاری عامل و ویژگیهای اندازهگیری مدل.
جدول 2. مشخصات جمعیتشناسی برای نمونه.
3. نتایج
3.1. پایایی و روایی اندازهگیری
3.2. آزمون فرضیه
3.2.1. نتایج کلی
جدول 3. همبستگیها، میانگین و انحراف استاندارد مدل تحقیق.
جدول 4. نتایج مدل ساختاری.
3.2.2. میانجی روابط
شکل 2. نتایج برآورد.
4. بحث
جدول 5. نتایج آزمونهای مقایسه گروه چندگانه
4.1. نقشهای نظری
4.2. کاربردهای آتی مدیریتی
4.3. محدودیتها و جهتگیریهای تحقیقات آتی
ترجمه کلمات کلیدی
تجربه خدمات مشتری -
فرار از سرویس -
ویژگی های زمینه مشتری -
خدمات پارک تفریحی
کلمات کلیدی انگلیسی
Customer service experience,
Servicescape,
Customer predisposition characteristics,
Theme park service,
ترجمه چکیده
همانطور که تقاضا برای خدماتِ سفارشی شده افزایش مییابد، مدیریت این تجربهها مهمتر میشوند. این تحقیق به بررسی رابطه بین محیط خدمت، تمایل مشتری و ارزیابی تجربه خدمت میپردازد. برطبق دادههای گرفته شده از 366 بازدیدکننده در دو پارک موضوعی در هنگکنگ، ارتباط بین محیط خدمت و ارزیابی گردشگر به وسیله تاثیرات میانجیِ تمایلات مشتری به دست آمد. در نتیجه، هردو وجه ماهوی و ارتباطی محیط خدمت به شکلی قابل اتکاء ارزیابیهای بازدیدکنندگان را پیشبینی کرد. علاوه بر این، تمایل بازدیدکننده به خیالپردازی و یا مشارکت بر توانایی عناصر محیط خدمت برای تشکیل تجربه خدمت مطلوب تاثیرگذار بود. نقش نظری این تحقیق روشن است. علاوه بر این، کاربردهای آتی مدیریتی مربوط به طرح محیط خدمت، استراتژیهای ترویج و ارتقاء تجربه خدمت بررسی میشوند.
© 2012 شرکت مسئولیت محدود الزویر. تمام حقوق محفوظ است.
ترجمه مقدمه
مطالعات قبلی گردشگری نقش کیفیت خدمت را در تعیین رضایت بازدیدکنندگان از خدمات گردشگری برجسته کردهاند. با این حال، افراد حرفهای و محققان گردشگری توجه برابر به عامل حیاتی و عاملهای مرتبط دیگر، یعنی تجربه خدمت مشتری، نکردهاند (Otto & Ritchie, 2000). تجربه خدمت پاسخ عاطفی و شناختی ذهنی مشتری به مواجهه خدمت خاص است (Verhoef et al., 2009). مناسبسازی و ارتقاء تجربه خدمت مشتری تبدیل به مولفهای مهم در توسعه خدمت بهتر، به خصوص در زمینه خدمات تجربی، شده است.
صنعت گردشگری ستون اصلی اقتصاد جهانی است، و در برخی اقتصادها، پارکهای موضوعی نقشی عمده ایفا میکنند. صنعت پارک سرگرمی ایالات متحده مشاغلی تقریباً برای 500000 کارمند فصلی و تمام وقت فراهم میکند و 12 میلیارد دلار درآمد در سال 2007 ایجاد کرده است (انجمن بینالمللی جذابیتها و پارکهای سرگرمی [IAAPA]، 2012). در هنگکنگ، دو پارک موضوعی بزرگ (دیزنیلیند ریزورت هنگکنگ و هنگکنگ اوشن پارک) حدود 15 میلیارد دلار هنگکنگ (تقریباً 2 میلیارد دلار ایالات متحده) افزایش افزوده برای هنگکنگ در سال مالی 2011 داشته است، این رقم معادل حدود 0.9% GDP هنگکنگ است (وبسایت دولت هنگکنگ [GovHK]، 2011). میلمن (2001) پیشبینی میکند که جذابیتهایی نظیر پارکهای موضوعی کماکان رونق خواهند یافت، زیرا آنها مرتبط با تجربیات تعطیلات پراکنده و جدید هستند و اقامت در محل راحت، خدمات غذایی، سرگرمی، خرید و سایر خدمات گردشگری فراهم میکنند، که فعالیتهای سرگرمی و تفریحی نیز به آنها اضافه میشوند.
در پاسخ به این روند، تحقیقات جدید به بررسی زیربناهای نظری تجربه مشتری پرداختهاند (Edvardsson, Enquist, & Johnson, 2005; Patrício, Fisk, Cunha, & Constantine, 2011) و به صورت تجربی تاثیر ارزش تجربی را بر رضایت مشتری در مواجهات خدمات بررسی کردهاند (Ding, Hu, Verma, & Wardell, 2010). محققان در زمینه خدمات عموماً تجربه خدمت را به صورت «تمام ابعاد تولید، تحویل و خلق ارزش از دیدگاه مشتری» تعریف میکنند (Ostrom et al., 2010). اما مفهومسازی محققان از تجربه خدمت مشتری متناقض بودهاند (Ostrom et al., 2010; Verhoef et al., 2009) و، از همه مهمتر، نحوه تاثیرگذاری تمایلات مشتریان بر ارزشگذاریشان برای تجربه خدمت هنوز توضیح داده نشده است. این مطلب علیرغم این حقیقت است که بسیاری از شرکتهای فراهمکننده خدمات گردشگری، برای مثال، گردشگری میراث فرهنگی مدیریت تجربه خدمت مشتری را در راس دستورالعملشان قرار میدهند (Chen & Chen, 2010; Rojas & Camarero, 2008).
تحقیق حاضر برای بررسی تجربی تجربه خدمت مشتری در پارک موضوعی طراحی شده است. این تحقیق مدل مفهومی تجربه خدمت را آزمایش میکند که عناصر محیط خدمتی و تمایلات مشتری برای تبیین ارزیابی مشتری درباره تجربه خدمت و نتایج متعاقب را ترکیب میکند. این تحقیق سوالات ذیل را بررسی میکند: (1) چگونه مرحلهبندی ماهوی و ارتباطی محیط خدمت بر ارزیابی بازدیدکنندگان از تجربه خدمت تاثیرگذار است؟ (2) چگونه تمایلات مشتری بر ارتباط بین عناصر محیط خدمت و این ارزیابیها تاثیرگذار است؟ و (3) چگونه این ارزیابیها بر رفتار بازدیدکنندگان تاثیرگذار هستند؟