ترجمه فارسی عنوان مقاله
توسعه مشارکت اجتماعی در مناقشات مرتبط با منابع آبی
عنوان انگلیسی
Development of Community Participation on Water Resource Conflict Management ☆
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
41072 | 2015 | 6 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Procedia - Social and Behavioral Sciences, Volume 186, 13 May 2015, Pages 325–330
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2.پیش زمینه
3.اهداف پژوهش
4.روش پژوهش
5.نتایج
5.1.نتایج بدست آمده از فاز اول پژوهش
5.2.نتایج بدست آمده از فاز دوم پژوهش
5.3.نتایج بدست آمده از فاز دوم پژوهش
6.بحث
7.نتیجه گیری
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2.پیش زمینه
3.اهداف پژوهش
4.روش پژوهش
5.نتایج
5.1.نتایج بدست آمده از فاز اول پژوهش
5.2.نتایج بدست آمده از فاز دوم پژوهش
5.3.نتایج بدست آمده از فاز دوم پژوهش
6.بحث
7.نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
تحقیق عملی - مدیریت تعارض - مشارکت جامعه محلی -
کلمات کلیدی انگلیسی
Action research; conflict management; community participation ;
ترجمه چکیده
مناقشه در مورد آب و منابع آبی در اقصی نقاط جهان و در حوضه رودخانه ها امری بسیار رایج است که از آن جمله می توان به رودخانه پونگ اشاره کرد که اطراف آن را زمین های کشاورزی، سیستم های آبیاری، مناطق مسکونی و صنایع گوناگون فرا گرفته است. همین امر سبب می شود که هرگونه پساب ورودی به رودخانه، اگر به طور مناسب و به میزان کافی تصفیه نگردد، به کاهش کیفیت آب بیانجامد. این پژوهش در واقع مطالعه ای اجرایی در مورد چگونگی مشارکت اجتماعی در مدیریت مناقشات آبی در حوضه رودخانه پونگ می باشد. در این مطالعه مجموعاً از 170 خانواده از سه روستای هوآی جود، نونگ بوا نوی و نون کام پار از توابع منطقه ی پونگ در استان خونکان به عنوان جامعه ی نمونه استفاده شد. این مطالعه مشتمل بر سه فاز می باشد که عبارتند از: ارزیابی شرایط، ایرادات و نیازهای جوامعِ درگیر، تحلیل پارامترهای تاثیرگذار بر مناقشات آبی موجود در جامعه با استفاده از مباحثات گروهی و در نهایت توسعه مشارکت اجتماعی در حل و فصل مناقشات بوسیله گفتگو و مکالمه. داده های مورد نیاز برای این پژوهش از طریق همین جلسات مباحثه و همینطور بوسیله نظرسنجی و مطالعه میدانی گردآوری گردید. نتایج حاصل از مرحله ی اول بیانگر این حقیقت بودند که داده های ارائه شده توسط سازمان های دولتی ناقص بوده و روستاییان برای استفاده از منابعِ مشترکِ آب به یک قانون مشخص نیاز دارند. سوء استفاده بعضی از طرفین در بهره برداری از منابع آبی رودخانه پونگ مهمترین عامل در دامن زدن به مناقشات منطقه است. درنتیجه به منظور حل این مناقشات و مدیریت استفاده از منابع آب، حصول یک توافق چند جانبه میان تمامی طرفین درگیر ضروری است. مطالعات مشارکتی نیز اثر بسزایی در حل و فصل درگیری های مرتبط با منابع آب و سایر مشکلات عمومی دارند. برای پیدا کردن راه حل مناسب باید در ابتدا عواملی که به این مشکلات دامن می زنند شناسایی شوند. در نهایت، مسئله مهم دیگری که لازم است در برنامه ریزی برای مدیریت حوضه های آبی مورد توجه قرار گیرد چگونگی برخورد با افراد ناسازگار و خشن در ملاقات ها و مباحثات عمومی است.
ترجمه مقدمه
در هر کشوری منابع طبیعی سرمایه ای اساسی برای توسعه ملی و بین المللی آن کشور محسوب می شوند. تغییر شرایط جهانی و محلی منجر به استفاده وسیع از منابع طبیعی از جمله جنگل ها، اراضی، انرژی و همینطور منابع آبی گردیده است.عدم استفاده صحیح از این منابع می تواند به آسیب های محیط زیستی، صدمه جدی به اکوسیستم و در نهایت رو به وخامت گذاردن شرایط ساکنین کره زمین بیانجامد. وجود بازیگرهای متعدد در این عرصه از جمله دولت ها، بخش های خصوصی و همینطور اشخاص حقیقی باعث می-شود که احتمال ایجاد تنش و مناقشه میان طرفین همواره بالا باشد. مطابق با طرح اقتصاد ملی و توسعه اجتماعی ، منابع طبیعی به عنوان ثروت ملی محسوب شده و قوانینی برای حفاظت از منابع طبیعی و مراقبت از اکوسیستم وضع شده اند. به طور مثال تمامی افراد به طور مشترک از منابع طبیعی صاحب نفع بوده و نسبت به مدیریت و استفاده از آن مسئولیت دارند.
توانمندسازی و افزایش مشارکت اشخاص با استفاده از بالابردن سطح دانش، توانایی و آگاهی، از مهمترین روش ها در مدیریت منابع طبیعی و نیز حفظ منافع کوتاه مدت و بلند مدت تمام طرف های درگیر می باشد. همچنین، ایجاد یک شبکه مردمی، به عنوان پل ارتباطی میان بخش دولتی، خصوصی، جوامع محلی و جامعه دانشگاهی، نیز برای پیشبرد اهداف ضروری خواهد بود.
منابع آبی از مهمترین ثروت های عمومی محسوب می شوند که نقشی بسیار اساسی در کیفیت زندگی انسان ها دارند. از آب می توان در موارد گوناگون از جمله کشاورزی، صنعت، مصارف خانگی و همینطور برای حفاظت از اکوسیستم استفاده کرد. تمامی این مصارف باید از لحاظ کیفیت و کمیت در تعادل باشند. عدم وجود آب به میزان کافی و با کیفیت مورد نیاز اثرات بسیار مخربی بر اکوسیستم داشته که آن نیز مستقیماً با کیفیت و سلامت زندگی انسان ها در ارتباط است.