ترجمه فارسی عنوان مقاله
پیشبینی سیاست پیشرفت (یا توسعهیافتگی) اقتصادی: تاثیرگذاری بر بستر سازمانی برای نوآوری در زمینهی کارآفرینی
عنوان انگلیسی
Foresight in economic development policy: Shaping the institutional context for entrepreneurial innovation
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
6966 | 2010 | 9 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Futures, Volume 42, Issue 4, May 2010, Pages 295–303
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
1.مقدمه
۲. ماهیت کارآفرینی: بستر و عمل
۲.۱. بستر سازمان در فعالیت کارآفرینانه
جدول یک: جامعهی سرمایهگذاری جدید
۲.۲. عمل کارآفرینانه: ترسیم (آیندهای خاص)
۲.۳. مزیت رقابتی کارآفرین
۳. تاثیرات خطمشی عمومی
۳.۱. به سوی یک مدل مشروط در خطمشی کارآفرینی
۳.۲. نمونهها: امریکا، اتحادیهی اروپا، روسیه و چین
شکل یک: مدلی مشروط از خطمشی کارآفرینی
جدول دو: چالشهای پیش روی سیاستگذاران و برنامهریزان
۴. نتیجهگیری: تغییر از جامعهای سرمایهداری به جامعهای کارآفرین
۴.۱. چالشهایی برای سیاستگذاران
۴.۲. آگاهی
۴.۳. همزمانی سیاستهای بالا به پایین و پایین به بالا
۴.۴. ماهیت مشروط پیشرفت
۴.۵. ایجاد تعادل بین هزینهها و منافع
۴.۶. چالشهای پیشروی برنامهریزان
1.مقدمه
۲. ماهیت کارآفرینی: بستر و عمل
۲.۱. بستر سازمان در فعالیت کارآفرینانه
جدول یک: جامعهی سرمایهگذاری جدید
۲.۲. عمل کارآفرینانه: ترسیم (آیندهای خاص)
۲.۳. مزیت رقابتی کارآفرین
۳. تاثیرات خطمشی عمومی
۳.۱. به سوی یک مدل مشروط در خطمشی کارآفرینی
۳.۲. نمونهها: امریکا، اتحادیهی اروپا، روسیه و چین
شکل یک: مدلی مشروط از خطمشی کارآفرینی
جدول دو: چالشهای پیش روی سیاستگذاران و برنامهریزان
۴. نتیجهگیری: تغییر از جامعهای سرمایهداری به جامعهای کارآفرین
۴.۱. چالشهایی برای سیاستگذاران
۴.۲. آگاهی
۴.۳. همزمانی سیاستهای بالا به پایین و پایین به بالا
۴.۴. ماهیت مشروط پیشرفت
۴.۵. ایجاد تعادل بین هزینهها و منافع
۴.۶. چالشهای پیشروی برنامهریزان
ترجمه کلمات کلیدی
توسعه اقتصادی - نوآوری کارآفرینی
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
در این مقاله، به مسئلهی پیشنهاد اقتصادی استاندارد برای راهکاری «جامع» در زمینهی سیاستهای پیشرفت اقتصادی توجه میکنیم. ابتدا، چنین استدلال مینماییم که فرد کارآفرین در بستر سازمانی گستردهتری حضور دارد، نه آنچه که مدلهای اقتصادی کنونی در زمینهی کارآفرینی تصور میکنند. پس از آن، به عنوان یکی از نمونههای خاص پیشبینی، تعریفی از کارآفرینی ارائه مینماییم - چنین استدلال میکنیم که کارآفرینان افرادیاند که چشمانداز خاصی از آینده را ترسیم میکنند؛ همچنین، نشان میدهیم که چگونه این دیدگاه درمورد تاثیرگذاری کارآفرینی به دیدگاه جدیدی درمورد مبنای مزیت رقابتی برای شرکتهای تازهکار منجر میشود. سپس، از این تعریف درمورد کارآفرینی و چشمانداز توسعهیافته درمورد بستر سازمانی استفاده مینماییم تا درمورد سیاستهای کارآفرینی، مدلی ایجاد کنیم که به وضعیت پیشرفت اقتصادی و بستر تاریخی خاص کشور توجه میکند. سرانجام، با بحث درمورد تاثیرات این مدل برای سیاستگذاران و برنامهریزان در حوزهی پیشرفت اقتصادی و سازمانی، مقاله را به پایان میبریم.
در جهان غرب، دو سیستم اقتصادی وجود دارد. چندین کشور - همچون امریکا، کانادا و بریتانیا - یک سیستم مالکیت خصوصی دارند؛ ویژگی خاص این سیستم استقبال از اجرای ایدههای جدید اقتصادی است که از کارآفرینان و نیز تعدد دیدگاههای عوامل تامینکنندهی سرمایهای نشات میگیرند؛ آنان این ایدهها را برمیگزینند تا از طریق تامین سرمایه و انگیزهسازی موردنیاز برای پیشرفت، آنها را بپرورانند. باوجود اینکه، سیستم دیگر – در غرب اروپا – هم بر مالکیت خصوصی مبتنی است، این سیستم بوسیلهی معرفی نهادهایی اصلاح شده که هدفشان حفظ منافع «بانکداران» و «شرکای اجتماعی» است. نهادهای این سیستم شامل کنفدراسیون بزرگ کارفرما، اتحادیههای بزرگ و بانکهای انحصارگرایانه میشود.
یک روز پس از آنکه جایزهی نوبل اقتصاد را در سال ۲۰۰۶ برنده شد، ادموند فیلیپس سرمقالهای را در «ژورنال والاستریت» به چاپ رساند.
ترجمه مقدمه
بدون شک، کارآفرینی بخش اصلی توسعهی اقتصادی کشورها را تشکیل میدهد. در حقیقت، اسکامپیتر پیشنهاد کرد که فعالیتهای کارآفرینانه تنها راهی است که از طریق آن، ارزش اقتصادی ایجاد میشود. بیشتر سیاستگذاران میخواهند نوآوری و فعالیت کارآفرینی را پیش ببرند، اما به دشواری میتوان تاثیر کامل سیاستهای طراحیشده برای تغییر سیستمی به پیچیدگی (سیستم) اقتصاد کشور را درک کرد. به عنوان مثال، معلوم نیست که در نقل قول بالا، منظور فیلیپس این باشد که سیاستگذاران در قارهی اروپا به شکلی آگاهانه، سعی کنند تا مؤسساتی را معرفی نمایند که جلوی فعالیت(های) کارآفرینانه را میگیرند، حتی اگر این مسئله تاثیر سیاستهایشان باشد (نکتهای که در بخش ۳.۲ در این مقاله، درموردش بحث میکنیم). به علاوه، حتی پرشور و حرارتترین حامی بازارهای آزاد هم به طور حتم، درمورد (وضع) برخی از محدودیتها بر اعمال کارآفرینان شجاع و بلندپرواز، بحث میکند. این تعادل دقیق بین فعالیت کارآفرینانهی پیشبرنده و محدودکننده به شکل همزمان مستلزم نوع خاصی از پیشبینی است که تمام بستر سازمانی را اشغال میکند که کارآفرین به آن توجه مینماید. باوجود آنکه، سیاست(گذاری) عمومی به طور طبیعی، آینده محور است، ضرورتا، سیاستگذاران به بستر اجتماعی خطمشیهایشان توجهی نمیکنند. به علاوه، کسانی که اقدام به پیشبینی سیاست عمومی مینمایند باید بدانند که دولتهای مطلوب در آینده را نمیتوان با قاطعیت پیشبینی کرد.
همچون فیلیپس در نقلقول ارائه شده در مقدمه، تاکنون، بیشتر کارهای علمی در این حوزه توسط محققانی صورت گرفته که دارای نوعی چشمانداز اقتصاد کلانند. در این مقاله، از نمایی متفاوت، به خطمشی توسعهی اقتصادی توجه خواهیم نمود. براساس آثار قبلی که نقش سازمانها در کاربرد مدلهای خطمشی را نشان دادهاند و همچنین، نیاز به برنامهریزی برای دربرگیری محیط سازمان، چنین استدلال میکنیم که ایجاد کارآفرینی در همهی جهان مستلزم توجه دقیق به طراحی بسترهای مناسب سازمانی است. با بررسی ماهیت بستری که در آن، کارآفرین فعالیت میکند، امیدواریم بتوانیم سیاستهای عمومی مناسب را شرح دهیم تا بتوانیم فعالیتهای کارآفرینانهی سودمند را در سیستمهای اقتصادی گوناگون پیش ببریم. بخصوص آنکه، چنین استدلال میکنیم که وضعیت کنونی توسعهی اقتصاد کشور و همچنین، پیشینه و فرهنگ خاصش نقشی بسیار مهمی در تعیین بهترین سیاستها دارند تا بتوانند بر بستر سازمانی موفقیت در زمینهی کارآفرینی در آینده تاثیر گذارند.
طرح این مقاله بدین ترتیب است. ابتدا، توصیف میکنیم که منظورمان از بستر سازمانی چیست، درحالیکه، به تمایز مدلمان در بستر کارآفرینی با مدل اقتصادی محدودتری توجه مینماییم که تنها در پی محدود کردن نهادهای رسمی است. سپس، تعریفی ادراکی درمورد کارآفرینی ارائه مینماییم و نشان میدهیم که چطور این چشمانداز از کارآفرینی به (شکلگیری) نمایی جدید از چهارچوب مزیت رقابتی برای شرکتهای تازهکار منجر میشود. در ادامهی مقاله هم، بجای فلسفههای سیاسی فراگیر، تاثیرات سیاستگذاری عمومی در مدلمان را نشان میدهیم و به نمای خطمشی کارآفرینی براساس بستر تاریخی خاص کشور و وضعیت کنونی پیشرفت اقتصادی توجه میکنیم. سرانجام، با پیشنهاد برخی از تاثیرات مدلمان برای برنامهریزان و سیاستگذاران، مقاله را به پایان میبریم.