ترجمه فارسی عنوان مقاله
توسعه بورس سهام و ارز و رشد اقتصادی: شواهدی از هفت کشور آفریقای سیاه
عنوان انگلیسی
Stock market development and economic growth: Evidence from seven sub-Sahara African countries
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
15954 | 2009 | 10 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Journal of Economics and Business, Volume 61, Issue 2, March–April 2009, Pages 162–171
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2- مرور ادبیات
2-1- مسائل نظری
2-2- شواهد تجربی
3- روششناسی
3-1- دادهها و منابع داده
3-2- آزمون کرانها (مدل تصحیح خطای نامحدود)
جدول 1- آزمون کران برای تجزیه و تحلیل هم انباشتگی و انعطافپذیری تابع رشد در کشورهای آفریقایی انتخاب شده
4- نتایج تجربی
4-1- نتایج تجربی و بحث
جدول 2- نتایج علیت Granger براساس مدل تصحیح خطای بردار
جدول 3- نتايج عليت Granger براساس مدل اتورگرسیو بردار (VAR)
5- نتیجه گیری
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2- مرور ادبیات
2-1- مسائل نظری
2-2- شواهد تجربی
3- روششناسی
3-1- دادهها و منابع داده
3-2- آزمون کرانها (مدل تصحیح خطای نامحدود)
جدول 1- آزمون کران برای تجزیه و تحلیل هم انباشتگی و انعطافپذیری تابع رشد در کشورهای آفریقایی انتخاب شده
4- نتایج تجربی
4-1- نتایج تجربی و بحث
جدول 2- نتایج علیت Granger براساس مدل تصحیح خطای بردار
جدول 3- نتايج عليت Granger براساس مدل اتورگرسیو بردار (VAR)
5- نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
توسعه بازار سهام - رشد اقتصادی - علیت - و کشورهای جنوب صحرا
کلمات کلیدی انگلیسی
Stock market development, Economic growth, Causality, ARDL and sub-Saharan,
ترجمه چکیده
این مقاله، رابطه بلندمدت و علّی بین توسعه بورس سهام و ارز، و رشد اقتصادی را برای هفت کشور در آفریقای سیاه بررسی میکند. این مطالعه با استفاده از آزمون کرانهای اتورگرسیو با وقفه توزیعی (ARDL) مشخص میکند که توسعه بورس سهام و ارز با رشد اقتصادی در مصر و آفریقای جنوبی هم انباشته است. علاوه بر این، این آزمون نشان میدهد که توسعه بورس سهام و ارز، تأثیر بلند مدت، مثبت و قابل توجهی بر رشد اقتصادی دارد. آزمون علیت Granger براساس مدل تصحیح خطای بردار (VECM) نشان میدهد که Granger توسعه بورس سهام و ارز باعث رشد اقتصادی در مصر و آفریقای جنوبی میشود. با این حال، علیت Granger در زمینه VAR، شواهدی از رابطه دو طرفه بین توسعه بورس سهام و ارز و رشد اقتصادی برای ساحل عاج، کنیا، مراکش و زیمبابوه نشان میدهد. در نیجریه، شواهد ضعیفی از تأمین مالی منجر شده به رشد اقتصادی با استفاده از اندازه بازار به عنوان شاخص توسعه بورس سهام و ارز وجود دارد. این مقاله براساس این نتایج استدلال میکند که بورس سهام و ارز میتواند به افزایش رشد در آفریقا کمک کند. با این حال، برای دستیابی به این هدف، باید بازارهای سهام آفریقا از طریق سیاستهای مناسب تنظیمی و اقتصاد کلان بیشتر توسعه یابند.
ترجمه مقدمه
رابطه بین توسعه مالی و رشد اقتصادی به طور گسترده در ادبیات مورد بحث قرار گرفته است، با این حال، جهت ارتباط علیت هنوز حل نشده باقی مانده است. این بحث بر این موارد متمرکز است که توسعه مالی سبب رشد اقتصادی میشود، و یا رشد اقتصادی سبب توسعه مالی میشود، و یا آیا رابطه دو طرفهای وجود دارد یا خیر. در حالی که برخی از مطالعات، علیت یک جهتهای از توسعه مالی به رشد اقتصادی یافتند؛ دیگران عکس آن را گزارش کردند. تعداد کمی از سایر مطالعات، شواهدی از رابطه دو طرفه یافتند، در حالی که تعداد
انگشتشماری، شواهدی از بیاثری رشد اقتصادی و مالی ارائه کردند. با این حال، مشاهده کلی حاصل از ادبیات این است که اکثر مطالعات مربوط به رابطه علّی بین توسعه مالی و رشد اقتصادی بر اقتصادهای توسعه یافته تمرکز کردهاند. اگر چه چند مطالعه، منحصراً براساس دادههای آفریقا، در مورد معمای رشد مالی – اقتصادی وجود دارد، هیچ یک رابطه بین بورس سهام و ارز توسعه مالی و رشد اقتصادی را در نظر نگرفته-اند. برای اکثر مطالعات مربوط به بورس سهام و ارز در آفریقا، تاکید بر تست کارآمدی بازار، توسعه بورس سهام و ارز، و تأثیر متغیرهای اقتصادی بر بورس سهام و ارز بوده است. علاوه بر این، هیچ یک از مطالعات موجود و شناخته شده از آزمون کرانهای اتورگرسیو با وقفه توزیعی (ARDL) در بررسی رابطه علّی بین توسعه بورس سهام و ارز، و رشد اقتصادی استفاده نکردهاند. از این رو، هدف این مقاله، بررسی هم انباشتگی و روابط علیت بین توسعه بورس سهام و ارز، و رشد اقتصادی با استفاده از آزمون کرانهای ARDL، و آزمون علیت Granger (GC) براساس مدل تصحیح خطای بردار (VECM) است. این مقاله به شیوههای زیادی به ادبیات تجربی کمک میکند. اول، رابطه بلند مدت بین بازارهای سهام و رشد اقتصادی را با تمرکز منحصر بر آفریقا بررسی میکند. در نظر گرفتن ویژگیهای بورس سهام و ارز آفریقا مهم است. آنها در اصل نسبتاً جدید هستند، براساس استانداردهای جهانی کوچک بوده، و با ضریب سود کم قیمت و همچنین چارچوب تنظیمی نامناسبی مواجه هستند. دوم، کاربرد ARDL و آزمون GC براساس VECM، نوآوری است که به رفع مشکل مربوط به برآورد دادههای سری زمانی کوتاه کمک میکند.
ساختار مقاله به شرح ذیل سازماندهی شده است. بخش 2، خلاصه کوتاهی از مسائل نظری و تجربی مربوط به روابط بین بازارهای سهام، و رشد اقتصادی ارائه میکند. بخش 3، روش اتخاذ شده در این کار را ارائه میکند. بخش 4، بحث نتایج را ارائه میکند. بخش آخر شامل نکات نهایی یا نتیجهگیری است.