ترجمه فارسی عنوان مقاله
تعادل کار و زندگی:آیا رویکرد بی تمایز مناسب است؟ تحلیلی اکتشافی بر آثار متمایز تعادل کار و زندگی بر مراحل زندگی حرفه ای
عنوان انگلیسی
Work–life balance: One size fits all? An exploratory analysis of the differential effects of career stage
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
18734 | 2012 | 10 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : European Management Journal, Volume 30, Issue 2, April 2012, Pages 111–120
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
مقدمه
رویکرد چرخۀ زندگی- تأثیر سن بر تعادل کار و زندگی
فرضیه ها
درگیری شغلی
حمایت مدیریتی ادراک شده
پیامد زندگی حرفه ای ادراک شده
روش شناسی
سنجش ها
درگیری شغلی
حمایت مدیریتی ادراک شده
پیامد زندگی حرفه ای ادراک شده
تعادل کار و زندگی
متغیرهای کنترل
روش
نتایج
مرحلۀ اولیۀ زندگی حرفه ای/18 تا 29 سال
مرحلۀ رشد زندگی حرفه ای/30 تا 39 سال
مرحلۀ استحکام زندگی حرفه ای/ 40 تا 49 سال
مرحلۀ پیش از بازنشستگی زندگی حرفه ای/ بالای 50 سال
بررسی نتایج
دلالت های عملی
محدودیتهای تحقیق حاضر
نتیجه گیری
جدول2: خلاصۀ همبستگی ها، میانگین ها، و انحراف استانداردها برای نمرات تعادل کار و زندگی، درگیری شغلی، حمایت مدیریتی و پیامد زندگی حرفه ای به عنوان تابعی از مرحله/سن زندگی حرفه ای.
جدول 3: تحلیل های رگرسیون چندگانۀ سلسله مراتبی پیش بینی کنندۀ تعادل کار و زندگی از درگیری شغلی، حمایت مدیریتی و پیامد زندگی حرفه ای.
مقدمه
رویکرد چرخۀ زندگی- تأثیر سن بر تعادل کار و زندگی
فرضیه ها
درگیری شغلی
حمایت مدیریتی ادراک شده
پیامد زندگی حرفه ای ادراک شده
روش شناسی
سنجش ها
درگیری شغلی
حمایت مدیریتی ادراک شده
پیامد زندگی حرفه ای ادراک شده
تعادل کار و زندگی
متغیرهای کنترل
روش
نتایج
مرحلۀ اولیۀ زندگی حرفه ای/18 تا 29 سال
مرحلۀ رشد زندگی حرفه ای/30 تا 39 سال
مرحلۀ استحکام زندگی حرفه ای/ 40 تا 49 سال
مرحلۀ پیش از بازنشستگی زندگی حرفه ای/ بالای 50 سال
بررسی نتایج
دلالت های عملی
محدودیتهای تحقیق حاضر
نتیجه گیری
جدول2: خلاصۀ همبستگی ها، میانگین ها، و انحراف استانداردها برای نمرات تعادل کار و زندگی، درگیری شغلی، حمایت مدیریتی و پیامد زندگی حرفه ای به عنوان تابعی از مرحله/سن زندگی حرفه ای.
جدول 3: تحلیل های رگرسیون چندگانۀ سلسله مراتبی پیش بینی کنندۀ تعادل کار و زندگی از درگیری شغلی، حمایت مدیریتی و پیامد زندگی حرفه ای.
ترجمه کلمات کلیدی
تعادل زندگی کار - مرحله شغلی - رویکرد چرخه زندگی -
کلمات کلیدی انگلیسی
Work life balance,Career stage,Life-cycle approach,
ترجمه چکیده
در این مقاله ریشه های تعادل کار و زندگی برای کارکنان در طی مراحل مختلف زندگی حرفه ای (بر حسب سن) بررسی می شود. تحقیقات انجام شده در بارۀ نحوۀ شکل گیری مسائل مربوط به تعادل کار و زندگی در طی زندگی حرفه ای کارکنان تا کنون به موفقیت کافی دست نیاقته اند. در نتیجه، بسیاری از تحقیقات مربوط به سیاست و شیوۀ تعادل کار و زندگی این موضوع را از دیدگاهی نسبتاً ایستا و بدون تغییر بررسی کرده اند که منجر به شیوه های عملی نامتمایز گردیده است. این رویکرد بی تمایز به طراحی و سیر تحولی مسائل مختلف تعادل کار و زندگی علاوه بر اینکه هزینه های زیادی به همراه دارد، به احتمال زیاد در پاسخگویی به نیازهای واقعی گروههای مختلف کارکنان نیز اثربخش نخواهد بود. این مقاله رویکردهای ایستا را به چالش می کشد و تلاش می کند شرایط و چگونگی تأثیرپذیری و شکل گیری تعادل کار و زندگی از ریشه های مختلف را، که بر مراحل مختلف زندگی حرفه ای (بر حسب گروههای سنی مختلف) تأثیر می گذارند، بررسی کند. این تحقیق در میان نمونه ای متشکل از 729 نفر از کارکنان 15 سازمان (10 سازمان از بخش خصوصی و 5 سازمان از بخش عمومی) در جمهوری ایرلند به انجام رسید. چهار مرحلۀ زندگی حرفه ای با لحاظ نمودن هر دو جنسیت زن و مرد صرفنظر از وضعیت تعداد فرزندان، مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها نشان می دهند که عوامل تأثیرگذار بر تعادل کار و زندگی در طی مراحل مختلف زندگی حرفه ای تفاوت اندکی با هم دارند، و در نتیجه نشان می دهند که موضوع تعادل کار و زندگی در تمامی مراحل زندگی حرفه ای گریبانگیر کارکنان است و تنها مختص کارکنانی نیست که فرزندان کوچک دارند. این یافته ها درک ما را از ریشه های تعادل کار و زندگی روشنتر می کنند و دلالت های خاص برای سازمانهایی دارند که می خواهند فرهنگ ارزش گذاری بر تعادل کار و زندگی را در همۀ مراحل زندگی حرفه ای همۀ کارکنان خود رواج دهند.
ترجمه مقدمه
تحولاتی همچون جهانی شدن رقابت، که در طی 10 تا 20 سال گذشته بر محیط کار اثر گذاشته اند، تغییرات الگوها و تقاضای کار، و روند سریع نوآوری های فناورانه، انتظارات بیشتری را از کارکنان ایجاد کرده است (کافمن، 2000؛ گروه آموزش، 2000 ؛ فیشر، 2000). توأم با این تغییرات سازمانی و طراحی کار، تغییرات جمعیت شناختی از جمله افزایش تعداد کارکنان زن در محل کار، خانواده هایی که زندگی حرفه ای دوگانه دارند، خانواده های تک والدی، و جمعیت رو به سالمندی، نیزاتفاقمیافتند (Brough&Kelling, 2002; Frone, Russell, & Cooper, 1992; Frone& Yardley, 1996; Hobson, Delunas, &Kesie, 2001; Smith & Gardner, 2007). ترکیب این عوامل موجب پدید آمدن تنوع فزاینده در نیروی کار شده است و نیازهای شخصی و مرتبط با کار این نیروی کار اغلب پیچیده است؛ و به همین جهت سازمانهایی که خواهان برقراری محیط سالم برای تعادل کار و زندگی در درون خود هستند، نیز اکنون با مسئله ای به همان پیچیدگی مواجه شده اند. چگونه می توان ضمن حفظ کارایی سازمانی به گروههای متنوع کارکنان کمک کرد کهبهنحومنصفانهوشفاف به تعادلی سالم دست یابند؟
تعادل کار و زندگی اصطلاحی عمومی است که برای توصیف برنامه های سازمانی به منظور ارتقاء تجربۀ کارکنان از حوزه های کاری و غیر کاری به کار برده می شود. کاسکیو (2000، ص166) برنامه های تعادل کار و زندگی را بدین صورت تعریف می کند: "هرگونه مزایا یا شرایط کاری تأمین شده توسط کارفرما که به کارکنان کمک می کند تا بین نیازهای کاری و غیرکاری خود تعادل برقرار کند". تمهیدات و شیوه های تعادل کار و زندگی به برنامه هایی اشاره دارد که شرکتها بطور داوطلبانه اجرا می کنند تا کارکنان راحت تر بتوانند بین شرایط زندگی شخصی و حرفه ای خود سازش برقرار کنند. برنامه های مذکور اقداماتی مانند موارد زیر را شامل می شوند: تمهیدات زمانی که به کارکنان امکان می دهد ساعات کاری خود را کاهش دهند (مانند اشتراک شغلی که در آن دو نفر از کارکنان یک شغل را مشترکاً عهده دار می شوند، کار پاره وقت که در آن کارکنان کمتر از کار تمام وقت کار می کنند)؛ تمهیدات کار انعطاف پذیر مانند زمان انعطاف پذیر که در آن کارکنان زمان شروع و خاتمۀ کار خود را به نحوی که با نیازهای شخصی شان منطبق باشد انتخاب می کنند، اما تعداد ساعات معینی را کار می کنند، کار از راه دور/کار در خانه/کار اینترنتی که در آن کارکنان از انعطاف پذیری در انتخاب محل انجام کار برخوردار هستند؛ حمایت های تعادل کار و زندگی مانند دادن مشاوره به کارکنان، برنامه های کمک به کارکنان، آموزش مدیریت زمان، آموزش کنترل اضطراب؛ و تسهیلات مراقبت از کودکان در محل کار یا حمایت مالی برای نگهداری کودکان در خارج از محل کار (مثلاً از طریق مراقبت کودک با یارانه). سازمانها برنامه های تعادل کار و زندگی را اساساً به منظور کمک به کارکنان، در اعمال مدیریت بر نیازهای کاری و زندگی شخصی، ارائه می کنند (Grady, McCarthy, Darcy, &Kirrane, 2008; McCarthy, 2004).
اینتمهیداتوشیوههادرکسبوکارها بکارگیریشده وبطور مداوم حمایت می شوند چون ثابت شده است که تعادلکاروزندگیعاملیاست کهمی تواند مسائلمهمی در محیطکارمانندترکخدمتکارکنان،استرس،تعهدسازمانی،غیبت،رضایتشغلی،وبهرهوری را تحت تأثیر قرار دهد (Bloom & Van Reenen, 2006; Frone et al., 1992; Parasuraman, Purohit, Godshalk, &Beutell, 1996; Parris, Vickers, & Wilkes, 2008; Thomas &Ganster, 1995; Veiga, Baldridge, &Eddleston 2004) درمطالعه ای کهتوسط ʼگروهمشاورهبوستونʻ و ʼانجمناروپاییمدیریتمردمʻ (2007) از ʼمدیرانمنابعانسانیʻ درسراسراروپا انجامشد، تعادلکاروزندگیبهعنوانیکیازسهچالشاصلی در برابرHRمعرفی گردید.
تا به امروز بیشتر تحقیقات انجام شده در حوزۀ تعادل کار و زندگی به بررسی عوامل تعادل کار و زندگی در سطح فردی پرداخته اند: مانند تقاضای کارکنان برای شیوه های کار انعطاف پذیر (Brannen& Lewis, 2000; Coughlan, 2000; Den Dulk, 2001)، رضایت کارکنان از سیاست ها و برنامه های کار-زندگی یا کار-خانواده (Anderson, Coffey, &Byerly, 2002; Galinsky, Bond, & Friedman, 1996) و تأثیر برنامه های تعادل کار و زندگی بر تعدادی از نتایج در سطح کارکنان مانند استرس، تعهد و بهره وری (Bedeian, Burke, &Moffet, 1988; Darcy & McCarthy, 2007; Frone et al., 1992; Grady & McCarthy, 2008; Lambert, 2000; McCarthy & Cleveland, 2005). تحقیقات دیگری نیز به بررسی چگونگی تأثیر تعادل کار و زندگی بر عملکرد در سطح سازمانی پرداخته اند (Bloom, Kretschmer, & Van Reenen, 2006).
اما در مورد جهانی بودن تأثیرمثبتمزایایکار-زندگی(بدین معنی که همۀ کارکنان صرفنظر از مشخصات فردی یا شرایط محیطی، آن را تجربه کنند)، یا در مورد متفاوت بودن تأثیر مزایای کار-زندگی بر زیر مجموعه های مختلف کارکنان، اختلافنظروجوددارد (Smith & Gardner, 2007).برخی از تحقیقات نشان می دهند که تفاوتهای جمعیت شناختی کارکنان بر نتایج مزایای کار-زندگی تأثیر می گذارند. به عنوان مثال، مک کین و بورک (1994) میزان ارزش گذاری مدیران زن بر انواع مختلف مزایای کار-زندگی را بررسی کرده و دریافتند که بر حسب سن و وضعیت تعداد فرزندان، تفاوتهایقابلملاحظهایبینآنهاوجود دارد. بلیر-لوی و وارتون (2002) دریافتند که در نمونه ای همگن از مدیران و متخصصان، مزایای کار-زندگیِ مراقبت خانواده و انعطاف پذیری توسط کارکنانی مورد استفاده قرار گرفته اند که مشخصات جمعیت شناختی و خانوادگی مختلف داشته اند. علیرغم مزایای بالقوه ای که از اجرای برنامه های تعادل کار و زندگی به دست می آید، برخی از برنامه ها ممکن است در اجرا هزینۀ زیادی به همراه داشته باشند و بنابراین ضروری است که سازمانها قبل از تصمیم گیری برای ارائۀ اینگونه برنامه ها مزایای احتمالی و بالقوۀ آن را بررسی کنند (Darcy & McCarthy, 2007).
در این مقاله تعادل کار و زندگی برای کارکنان در طی مراحل مختلف زندگی حرفه ای و بر حسب سن آنها بررسی می شود. تا کنون بخش اعظم توجهات، در ادبیات تحقیق و در عمل، بر والدین شاغل متمرکز شده و به همان نسبت دیگر گروههای کارکنان ذینفع مورد کم توجهی قرار گرفته اند. در این مقاله هدف این است که بحث را به فراتر از والدین شاغل گسترش دهیم و بامدنظرقراردادنمراحل مختلف زندگی حرفه ای کارکنان تأثیر تعادل کار و زندگی را بر این گروههای بسیار متفاوت کارکنان بررسی کنیم.