ترجمه فارسی عنوان مقاله
ارتباط میان قیمت نفت، نرخ بهره و نرخ بیکاری: شواهدی از بازار نوظهور
عنوان انگلیسی
Relationship between oil prices, interest rate, and unemployment: Evidence from an emerging market
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
14082 | 2010 | 6 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Energy Economics, Volume 32, Issue 6, November 2010, Pages 1523–1528
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
واژههای کلیدی
1. مقدمه
2. پیشینۀ نظری
3. شواهد تجربی
4. ویژگیهای دادهها و مدل تجربی
جدول 1-نتایج آزمون ریشه واحد.
5. علیت گرنجرِ بلندمدت و پاسخ آنی تعمیمیافته
جدول 2-نتایج آزمون تشخیصی
جدول 3 -نتایج آزمون علیت گرنجر.
6. نتیجهگیری
واژههای کلیدی
1. مقدمه
2. پیشینۀ نظری
3. شواهد تجربی
4. ویژگیهای دادهها و مدل تجربی
جدول 1-نتایج آزمون ریشه واحد.
5. علیت گرنجرِ بلندمدت و پاسخ آنی تعمیمیافته
جدول 2-نتایج آزمون تشخیصی
جدول 3 -نتایج آزمون علیت گرنجر.
6. نتیجهگیری
ترجمه کلمات کلیدی
نرخ بیکاری - نرخ بهره واقعی - قیمت نفت
کلمات کلیدی انگلیسی
Unemployment rate, Real interest rate, Oil price,
ترجمه چکیده
در کشورهای توسعهیافته تحقیقات بسیاری در خصوص ارتباط میان تغییرات قیمت نفت، فعالیت اقتصادی و اشتغال انجامشده است، اما در کشورهای کوچک با اقتصاد باز به پرسشهایی که در خصوص نوسانات قیمت نفت خام و تأثیر آن بر اشتغال مطرح میشود توجه چندانی نشده است. با توجه به عرضۀ نیروی کار برای اشتغالِ تعادلی از مدل دستمزد کارایی استفاده کردیم زیرا به فرضیه نیاز ندارد. مقالۀ حاضر از 2005:1 تا 2009:8 رابطۀ علی میان بیکاری و قیمتهای دو نهاده، یعنی انرژی (نفت خام) و سرمایه (نرخ بهره واقعی) را در بازار نوظهورِ ترکیه بررسی میکند و با این بررسی به متون موجود کمک میکند. روش تودا-یاماموتو که تکنیکی نسبتاً جدید است به کار گرفتهشده است. با این روش دریافتیم که پیشبینی بیکاری در بلندمدت بهواسطۀ قیمت واقعی نفت و نرخ بهره واقعیتر میشود. یافتۀ فوق این فرضیۀ را که نیروی کار برای سرمایه و انرژی عاملِ جایگزین تولید است تأیید میکند.
ترجمه مقدمه
همۀ اقتصادها با بیکاری مقابله میکنند زیرا در اقتصاد کلان و سیاست بهعنوان مشکلی مهم بهحساب میآید. شناسایی عواملی که بیشترین تأثیر را بر نرخ بیکاری دارند به دلیل پیامدهای اجتماعی و اقتصادیاش برای سیاستگذاران ضروری است. علاوه بر این، سیاستگذاران باید درک کنند که پویایی بیکاری و سایر عوامل در مراحل مختلف توسعۀ اقتصادی میان کشورها متفاوت است. مشخصشده است که نرخ بیکاری و نرخ رشدِ اقتصادی در کشورهای درحالتوسعه بالاتر از کشورهای توسعهیافته است. سطح بیکاری در ترکیه نیز بالا است و هم در سیاستهای اقتصاد داخلی و هم اقتصاد بینالمللی دولت نقش مهمی را ایفا میکند.
زمانی که در چارچوب عرضه و تقاضا به بیکاری توجه میکنیم میتوانیم نشان دهیم که عواملی از قبیل بهرهوری نیروی کار، دستمزد، سطح قیمت و قیمت سایر عوامل تولید بر سطح اشتغال تأثیر دارند. نرخ بیکاری در سطح اقتصاد کلان مانند وضعیت اقتصادی، چرخه کسبوکار، سطح فنآوری، آمار و ارقام جمعیتی و همچنین در عوامل جهانی مانند قیمت انرژی کاملاً مشابه عوامل موضعی است. پویایی و اصول اقتصاد خرد که عوامل بهواسطۀ آنها در بلندمدت بر نرخ بیکاری تأثیر میگذارند باید از سوی سیاستگذاران بهدرستی درک شوند تا برنامههایی مناسب با اقتصاد کلان طراحی شوند.
در مقالۀ حاضر برای اینکه رابطۀ قیمت واقعی نفت، نرخ بهرۀ واقعی و بیکاری را ازلحاظ تئوری مشخص کنیم چارچوب دستمزد کارایی را دنبال میکنیم. از روش تودا-یاماموتو استفاده میکنیم زیرا مشکلاتی که سایر روش با آنها روبرو هستند را از بین میبرد. با این روش دریافتیم بیکاری در ترکیه به دلیل رابطۀ مثبت علیت گرینجر است که میان قیمتهای واقعیِ نهاده برقرار است. نتیجۀ مزبور همسو با تئوری و نتایج سایر مطالعات است که اکثراً بر کشورهای توسعهیافته متمرکز هستند.