ترجمه فارسی عنوان مقاله
تعهد و رضایت شغلی مؤثر در میان کارمندان غیر خانواده: بررسی نقشهای احساس عدالت و مالکیت روانشناختی
عنوان انگلیسی
Affective commitment and job satisfaction among non-family employees: Investigating the roles of justice perceptions and psychological ownership
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
6104 | 2011 | 12 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Journal of Family Business Strategy, Volume 2, Issue 2, June 2011, Pages 78–89
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2.مبانی نظری
2.1.عدالت سازمانی
2.2.مالکیت روانشناختی
2.3.تعهد مؤثر و رضایت شغلی
3.فرضیهها
3.1.ابعاد عدالت سازمانی و مالکیت روانشناختی
3.1.1.عدالت توزیعی و مالکیت روانشناختی
3.1.2.عدالت رویهای و مالکیت روانشناختی
3.2.آثار تعدیلکنندهی مالکیت روانشناختی
4.روش
4.1.جمعآوری داده و نمونه
شکل 1. مدل تئوری
4.2.مقیاسها
5.تحلیل
6.نتایج
جدول 1. میانگینها، انحرافهای استاندارد (S.D) و همبستگیهای پیرسون
جدول 2. نتایج تحلیلهای رگرسیون
7.بحث
8.محدودیتها
9.تحقیقات آینده
10.نتیجهگیری
ضمیمهی A. آیتمهای مقیاس، بارگذاریهای معیار و قابلیت اطمینان
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2.مبانی نظری
2.1.عدالت سازمانی
2.2.مالکیت روانشناختی
2.3.تعهد مؤثر و رضایت شغلی
3.فرضیهها
3.1.ابعاد عدالت سازمانی و مالکیت روانشناختی
3.1.1.عدالت توزیعی و مالکیت روانشناختی
3.1.2.عدالت رویهای و مالکیت روانشناختی
3.2.آثار تعدیلکنندهی مالکیت روانشناختی
4.روش
4.1.جمعآوری داده و نمونه
شکل 1. مدل تئوری
4.2.مقیاسها
5.تحلیل
6.نتایج
جدول 1. میانگینها، انحرافهای استاندارد (S.D) و همبستگیهای پیرسون
جدول 2. نتایج تحلیلهای رگرسیون
7.بحث
8.محدودیتها
9.تحقیقات آینده
10.نتیجهگیری
ضمیمهی A. آیتمهای مقیاس، بارگذاریهای معیار و قابلیت اطمینان
ترجمه کلمات کلیدی
تعهد - رضایت شغلی - ادراکات عدالت - مالکیت روانی - کارکنان غیر خانوادگی
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
به دلیل خصوصیات متعددی که به سازمانهای خانوادگی تخصیص مییابند، این سازمانها معمولاً دارای یک زمینهی منحصربهفردی برای احساس عدالت کارمندان غیر خانواده دارند. این مفاهیم به نگرشها و رفتارهای پیشرفتهی سازمانی کارمندان غیر خانواده وابسته هستند که برای موفقیت سازمانهای خانوادگی ضروری هستند. اگرچه علاقهی تحقیقات به احساس عدالت کارمندان غیر خانواده افزایش یافته است، همچنین به این دلیل که مکانیزم اتصال درکهای اجتماعی و خروجیهای مطلوب هنوز هم به طور کامل درک نشده است به تحقیقات بیشتری نیاز است. ما این شکاف را با بررسی آشکار درک عدالت کارکنان غیر خانواده و از طریق ارائهی مالکیت روانشناختیبهعنوان یک واسطه در روابط بین درک اجتماعی (توزیعی و رویهای) و نگرشهای کاری مشترک (رضایت شغلی و تعهد مؤثر) شناسایی میکنیم. تحلیل ما از یک نمونهی 310 کارمند غیر خانواده در شرکتهای آلمانی و آلمانیزبان در سوئیس، نشان میدهد که مالکیت روانشناختی، روابط بین عدالت توزیعی و تعهد مؤثر و همچنین رضایت شغلی را متعادل میسازد. این مسئله نشاندهندهی همکاریهای ارزشمند در تحقیقات کسبوکار، عدالت سازمانی و تحقیقات مالکیت روانشناختی و کاربرد است.
ترجمه مقدمه
سازمانهای خانوادگی اغلب اوقات با خصوصیاتی مانند قانون مطلق - پدرسالاری، فرهنگهای مبتنی بر بنیانگذار، عدم وکالت، درکدرونگروهی– خارج از گروه از کارمندان غیر خانواده، نوعدوستی و قومپرستی پیوند دارند (بارنت و کلرمنز، 2006؛ کلی، آتاناسیو و کریتندن، 2000؛ پدگت و موریس، 2005؛ اسچین، 1983؛ اسکولز، لوباتکین، دینو و بوچهولتز، 2001). این ابعاد منحصربهفرد حاوی منابعبالقوهای از بیعدالتی کارمندان غیر خانواده هستند (بارنت و کلرمنز، 2006؛ بلوندل، کارلوک و هیدن، 2000؛ کارسرود، 2006). این مسئله برای سازمانهای خانوادگی ضروری است، زیرا احساس عدالت کارمندان با خروجیهای کاری مثبت مانند تعهد مؤثر (آلن و میر، 1990؛ میر، استانلی، هرسکوویچ و توپولینتسکی، 2002؛ وان دین و پیرس، 2004) و رضایت شغلی (برای مثال کولکویت، کونلون، وسون، پورتر و ان جی، 2001؛ جانسن و وان یاپرن، 2004؛ جادج، تورسن، بونو و پارتون، 2001) در ارتباط است. توسعهی این نگرشها در میان کارمندان غیر خانواده برای موفقیت و بقای سازمانهای خانوادگی ضروری است (برنت و کلرمانز، 2006؛ کریسمن، چوآ و لیتز، 2003؛ چوآ، کریسمن و شارما، 2003). در نتیجه احساس عدالت کارمندان غیر خانواده در سازمانهای خانوادگی توجه بسیاری از محققان را در سالهای اخیر به خود جلب کرده است (بارنت و کلرمانز، 2006؛ لوباتکین، لینگ و اسکولز، 2007). با این حال، میزان تحقیقات موجود در این زمینه هنوز هم کافی نیست (کارسرود، 2006) زیرا هنوز به طور کامل این درک به وجود نیامده است که احساس عدالت دقیقاً چگونه مسیر نگرشهای مطلوب کاری را ایجاد میکند. اگرچه محققان بهشدت تلاش کردهاند این مکانیزم را برای مثال از طریق پیادهسازی نظریهی مبادلهی اجتماعی توصیف کنند (برای مثال، مسترسن، لویس، گولدمن، و تایلور، 2000؛ تکلیب، تاکیوچی، و تایلور، 2005)، چویی و چن (2007) اشاره میکنند که «هنوز هم دانش محدودی در مورد هر مکانیزمی وجود دارد که در آن نادیده گرفتهشدهاند» (پاراگراف 688).
ما این شکاف را با بررسی تجربی احساس عدالت از کارمندان غیر خانواده و با تمرکز آشکار بر مکانیزم چگونگی هدایت به تعهد مؤثر و رضایت شغلی، شناسایی میکنیم. مفهوم مالکیت روانشناختی را بهعنوان معیاری تعریف میکنیم که احساس عدالت کارمندان غیر خانواده و نگرشهای کاری آنها را به یکدیگر وصل میکند. مالکیت روانشناختیبهصورت «وضعیتی تعریف میشود که افراد در آن خود را بهعنوان هدف مالکیت در نظر میگیرند یا بخشی از هدف خود آنها هستند« (پیرس و کوستووا و دیرکز، 2003؛ پاراگراف 86). این روش امیدبخش است زیرا مالکیت برابری رسمی در میان کارمندان غیر خانواده به سبب خواستهی غالب بسیاری از خانوادهها برای کنترل مالکیت قانونی در نسلهای متعدد، امری متداول نیست (چوآ، چرسمن و شارما، 1999؛ گومز – میجا، هایپس، نونز – نیکل، یاکوبسن و مویانو – فوئنتز، 2007). با این حال، احساس مالکیت میتواند بدون مالکیت رسمی وجود داشته باشد و آثار مشابهی با مالکیت رسمی داشته باشد (پیرس و همکاران، 2003). بنابراین، احساس مالکیت برای سازمانهای خانوادگی از ارتباط ویژهای برخوردارند. علاوه بر این، به نظر میرسد مالکیت روانشناختی منطبق با زمینهی مفاهیم عدالت و خروجیهای کار مثبت باشد. دلیل این مسئله از یکسو، یافتههای اخیر است که نشان میدهند ممکن است پیوندی بین احساس عدالت و مالکیت روانشناختی وجود داشته باشد (چی و هان، 2008). از سوی دیگر، محققان رابطهی مثبتی را بین مالکیت روانشناختی و تعهد مؤثر (برنهارد و اودریسکول، 2011؛ مایهیو، اشکاناسی، برامبل و گاردنر، 2007؛ اودریسکول، پیرس، و کوگلان، 2006) و رضایت شغلی (آوی، آولیو، کراسلی و لوتانز، 2009؛ وان دین و پیرس، 2004) به وجود آوردهاند. با این حال، تا کنون این دیدگاههای یکپارچه هنوز یکپارچهسازی نشدهاند و در زمینهی سازمان خانوادگی هم اعمال نشدهاند.
ازاینرو، فرض میکنیم مالکیت روانشناختی، روابط بین دو بعد احساس عدالت سازمانی (توزیعی و رویهای) و دو نگرش کاری متداول (تعهد مؤثر و رضایت شغلی) را متعادل میسازد. ما فرضیهها را بر یک نمونهی تصادفی از 310 کارمند غیر خانواده از سازمانهای خانوادگی در آلمان و سازمانهای آلمانیزبان در سوئیس اعمال کردیم. یافتهها بر اساس تحلیل واسطه شامل همکاریهای ارزشمندی در تحقیقات کسبوکار خانوادگی، عدالت سازمانی و تحقیقات مالکیت روانشناختی و همچنین کاربرد هستند.
سازماندهی این مقاله به این صورت است. در ابتدا به معرفی مبانی نظری مفاهیم اصلی این مطالعه میپردازیم در درجهی دوم ازنظر تئوری فرضیههای خود را به دست میآوریم. در درجهی سوم، نمونه و همچنین روشهای بهکاررفته را نمایش میدهیم. در درجهی چهارم، یافتههای تجربی را ارائه میکنیم. در درجهی پنجم واردی بحث نتایج، همکاریها و محدودیتهای مطالعه میشویم و شاخههایی را برای تحقیقات آینده پیشنهاد میدهیم. سپس نتایج نهایی را ارائه میدهیم.