ترجمه فارسی عنوان مقاله
انعطافپذیریِ نرخ اسمیِ ارز و تعدیل نرخ ارز: شواهد جدیدی از نرخهای دوگانهی ارزی در کشورهای درحال توسعه
عنوان انگلیسی
Nominal exchange rate flexibility and real exchange rate adjustment: New evidence from dual exchange rates in developing countries
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
7456 | 2008 | 20 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Japan and the World Economy, Volume 20, Issue 3, August 2008, Pages 415–434
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلیدواژگان
1.مقدّمه
2.روششناسیِ تجربی
3.تحلیل مقدّماتیِ اضافه ارزش بازار موازی
جدول 1
جدول 2
جدول 3
4.سرعتهای تعدیل نرخهای واقعیِ رسمی و موازی
1.4 مقایسۀ میاندورهایِ سرعتهای تعدیل در کشورها
جدول 4
جدول 5
2.4 انحرافات از تخمینهای مورد توافق
3.4 عدم قطعیّت افزایشیافته در سنجش سرعت تعدیل
جدول 6
5.تحلیل بعدی از دگرگونیِ میانکشوری در سرعت تعدیل
جدول 7
جدول 8
6.ملاحظات پایانی
کلیدواژگان
1.مقدّمه
2.روششناسیِ تجربی
3.تحلیل مقدّماتیِ اضافه ارزش بازار موازی
جدول 1
جدول 2
جدول 3
4.سرعتهای تعدیل نرخهای واقعیِ رسمی و موازی
1.4 مقایسۀ میاندورهایِ سرعتهای تعدیل در کشورها
جدول 4
جدول 5
2.4 انحرافات از تخمینهای مورد توافق
3.4 عدم قطعیّت افزایشیافته در سنجش سرعت تعدیل
جدول 6
5.تحلیل بعدی از دگرگونیِ میانکشوری در سرعت تعدیل
جدول 7
جدول 8
6.ملاحظات پایانی
ترجمه کلمات کلیدی
نرخ واقعی ارز - سری زمانی جزء به جزء - نیمی از عمر - تنظیم سرعت
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
این تحقیق براساس دادههای [بدست آمده از] نرخهای دوگانهی ارزی در کشورهای درحال توسعه ، بررسی میکند که آیا انعطافپذیریِ بیشتر نرخ اسمیِ ارز به تعدیل نرخ واقعیِ ارز کمک میکند یا خیر. بویژه، ما تحلیل میکنیم که آیا انعطافپذیریِ بیشتر نرخ موازیِ بازار موجب تعدیل سریعتر نرخ واقعیِ ارز نسبت به نرخ رسمیِ کمانعطافتر میشود یا خیر. تخمینهای نیمهعمری از سرعتهای تعدیل[نرخ ارز] از تحلیل کسریِ سریهای زمانی حاصل میشوند. ما مدرک سیستماتیکی دالّ بر اینکه انعطافپذیریِ بزرگتر نرخ ارز میتواند به تعدیل تندتر یا کندتر نرخ ارز بینجامد نمییابیم، اگرچه در تخمینهای سرعت [تعدیل نرخ ارز] عدم تجانس میانکشوریِذاتی وجود دارد. بسیاری از کشورهای درحال توسعه، همراه با نرخهای رسمیِ تثبیتشده نسبت به دلار، از بازارهای ارزیِ موازی بعنوان کانال غیرمستقیم برای آسانسازیِ تعدیل نرخ واقعیِ ارز استفاده میکنند.اگرچه شواهد [ما] دالّ بر این مطلب هستند که این بازارهای موازی اغلب در امر سرعتبخشیدن به تعدیل نرخ واقعیِ ارز با شکست مواجه میشوند.
ترجمه مقدمه
نقش انعطافپذیریِ نرخ ارز در تعدیل اقتصادی از دیرباز یک موضوع داغ و بحثبرانگیز بوده است. این موضوع به مباحثۀ قدیمیِ میان نورکس (1944) و فریدمن (1953) درباب تثبیت یا عدم تثبیت ذات سفتهبازی باز میگردد. بعقیدۀ نورکس (1944)، تحرّکات سفتهبازانهی نرخ ارز، بجای شتاببخشیدن به تعدیل اقتصادی،[ذاتاً] به تقویت و تمدید موقعیّتهای عدم تعادل گرایش دارند. درمقابل، فریدمن (1953) اظهار نمود که برای اقتصاد سادهتر است که شوکها [ی اقتصادی] را بوسیلۀ تأمین ارز موردنیاز بوسیله و براساس نرخ واقعیِ ارز تعدیل نماید تا آنکه این کار را ازطریق تعدیل قیمت انجام دهد.[وی افزود که]بجای هراس از ناپایداریِ احتمالیِ نرخهای انعطافپذیر، [باید به]نیروهای سفتهباز [اعتماد کنیم؛ چرا که آنها]میتوانند فرایند موازنه (متعادلسازیِ اقتصاد) و تعدیل نرخ ارز را عملاً تسریع کنند. از هنگام حرکت بسمت شناوریِ [ارزیِ]مدرن ، بنظر میرسد که نرخ واقعیِ ارز[نسبت به تغییر]مقاومتر شده است. همانگونه که روگوف (1996) بیان نموده است، تحت [شرایط] شناوریِ کنونی، سرعت تعدیل نرخ واقعیِ ارز در کشورهای صنعتیشده بغایت کند بوده است. موضوعی که متعاقباً مطرح میشود این است که آیا انعطافپذیریِ بزرگتر نرخ اسمی، تعدیل نرخ واقعی را [نیز] بالا میبرد یا خیر.
ما در این تحقیق، براساس مجموعۀ ویژهای از دادههای مربوط به نرخهای دوگانهی ارزی [تهیّهشده] از کشورهای درحال توسعه، شواهد جایگزین جدیدی درباب موضوع انعطافپذیریِ نرخ ارز ارائه میدهیم. ما انعطافپذیریِ نرخ ارز را نه برحسب رژیمهای معمول ارزی (شناور درمقابل تثبیتشده )، بلکه برمبنای نرخهای دوگانهی ارزی (براساس بازار ، درمقابل نرخ دستوریِ دولتی ) تحلیل مینماییم. نهتنها درخلال دوران برتن وودز ، بلکه همچنین پس از آن، بازارهای موازی برای ارزهای خارجی –بویژه برای دلار آمریکا– در کشورهای درحال توسعه رواج داشتند. برخلاف نرخ رسمی، که تثبیتشده است و گهگاه ازسوی مراجع پولیِ مربوطه از نو تعیین میشود، نرخ موازی توسّط عرضه و تقاضای بازار معیّن میگردد، که در آن نیروهای سفتهباز میتوانند نقش تعیینکنندهای ایفا نمایند. بازار موازی، با دسترسیِ محدودشده به بازار ارز رسمی، به تأمین تقاضای ارضانشده برای پول خارجی کمک میکند. بسیاری از کشورهای درحال توسعه از سیستم نرخ دوگانهی ارز بعنوان ابزاری برای تثبیت اقتصاد واقعی و تفکیک فعّالیّت اقتصادیِ واقعی از تغییرپذیریِ بازارهای مالی استفاده میکنند (پوزو و ویلر ، 1999). چنانکه راینهارت و روگوف (2004) اشاره کردهاند، در بسیاری از کشورهایی که تثبیت رسمیِ قیمت را درپیش گرفتهاند، نرخهای موازیِ ارزی شکلی از شناوریِ «غیرمستقیم» را پدید آوردهاند.
فاصلۀ میان نرخ ارز رسمی و موازی –که از آن با عنوان «اضافه ارزش بازار موازی» یاد میشود– اغلب بعنوان شاخصی برای عدم توازن نرخ مبادلۀ ارز عمل میکند و بمنزلۀ راهنمایی برای توزین مجدد نرخ رسمی استفاده میشود. بعقیدۀ راینهارت و روگوف (2004)، «نرخ ارز موازی، نسبت به سیاست پولی ، فشارسنج بسیاربهتری برای نرخ رسمیِ ارز است» و اضافه ارزش بازار موازی، توزین مجدد نرخ رسمی را اغلب بدرستی پیشبینی میکند و تغییرات آیندهی نرخ رسمی را پیشاپیش میبیند. مطالعات اوّلیّه دربارهی اضافه ارزش بازار موازی (دورنبوش و دیگران، 1983؛ کامین ، 1993؛ مونتیل و آستری ، 1994؛ پوزو و ویلر، 1999) همچنین نقش مهمّ انتظارات مربوط به تغییرات آیندهی نرخ رسمی، در تحریک اضافه ارزش را بیان نمودهاند. گهیی و کامین (1999) تشخیص دادهاند که نرخ ارز موازی نمایندهی خوب امّا نه کاملاً بیعیبونقصی برای ارزش پولیِ بازار آزاد است.
این تحقیق، برای آزمون این نکته که آیا انعطافپذیریِ بیشتر نرخ ارز به تعدیل سریعتر نرخ واقعیِ ارز میانجامد یا خیر، دادههای مربوط به نرخهای دوگانه در 24 کشور درحال توسعه را تحلیل میکند. در هریک از این کشورها، هم در دوران برتنوودز و هم پس از آن، یک بازار موازی برای مبادلۀ ارز درکنار بازار رسمی وجود داشته است. این مجموعۀ دادههای ویژه، با [بهرهمندی از]نرخهای رسمی و موازیِ قابل دستیابی در دورههای مشابه تاریخی [در تمام 24 کشور]، تحلیل میاندورهای را امکانپذیر میسازد. ما میتوانیم سرعت نسبیِ تعدیل نرخ رسمیِ واقعی و نرخ موازیِ واقعی برای هرکشور را درون یک بازهی زمانی ارزیابی کنیم. این [کار]، نیاز به کنترل هرگونه اختلاف میاندورهای را در حالات داخلی و جهانی به حدّاقل میرساند. دو پرسش در این زمینه مطرح میشوند: آیا نرخ رسمی و [نرخ] بازار موازی درطول زمان بسمت یکدیگر بازمیگردند؟ آیا نرخ منعطف بازار موازی نسبت به نرخ کمانعطافتر نرخ رسمی، به تعدیل نرخ واقعیِ ارز سرعت بیشتری میبخشد؟
این تحقیق، افزون بر تحلیل اختلاف در سرعت تعدیل میان نرخ رسمیِ واقعی و نرخهای موازی برپایهی یک بنیان کشور-به-کشور، همچنین نشان میدهد که سرعت تعدیل برای هریک از نرخها در هر کشوری، حتّی درون بازهی تاریخیِ مشابه میتواند بطور قابل ملاحظهای نوسان کند. یک تحلیل متقاطع ما را هدایت خواهدکرد تا بتوانیم این نکته را بیازماییم که آیا نوسان سرعتهای تعدیل درمیان کشورها به اختلافات ساختاری در اقتصادهای مربوطه قابل انتساب است یا خیر.