ترجمه فارسی عنوان مقاله
بکارگیری انگیزش در یادگیری چند رسانه ای
عنوان انگلیسی
Incorporating motivation into multimedia learning
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
30020 | 2014 | 3 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Learning and Instruction, Volume 29, February 2014, Pages 171–173
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلید واژه ها
1.مقدمه
2.مورد انگیزش در یادگیری چند رسانه ای
3. فرضیه طراحی هیجانی
4. فرضیه علاقه
5.از نظریه گمگشتگی (گیج شدن)
6. نتیجه گیری
جدول 1 : سه روش برای طراحی آموزشی.
کلید واژه ها
1.مقدمه
2.مورد انگیزش در یادگیری چند رسانه ای
3. فرضیه طراحی هیجانی
4. فرضیه علاقه
5.از نظریه گمگشتگی (گیج شدن)
6. نتیجه گیری
جدول 1 : سه روش برای طراحی آموزشی.
ترجمه کلمات کلیدی
آموزش های چند رسانه ای - انگیزه - طراحی آموزشی - بار شناختی
کلمات کلیدی انگلیسی
Multimedia learning,Motivation,Instructional design,Cognitive load
ترجمه چکیده
نقش انگیزش در یادگیری چند رسانه ای چیست؟ نظریه های شناختی یادگیری چند رسانه ای بر روش های آموزشی با هدف کاهش پردازش نامربوط و مدیریت پردازش های ضروری (مانند تقسیم بخش های یک درس) تکیه دارند، در حالی که نظریه های انگیزشی بر روشهای آموزشی با هدف تقویت پردازش زایشی (مانند اضافه نمودن تصاویر جذاب یا سناریوهای چالش انگیز) تکیه دارند. نظریه عاطفی شناختی Moreno در مورد یادگیری از رسانه، قصد دارد تا انگیزه و متا شناخت را در تئوری های یادگیری چند رسانه ای وارد کرده و به گسترش و مشخص کردن نظریه های شناختی در مورد یادگیری چند رسانه ای و نظریه بار شناختی Sweller بپردازد. در این تحقیق به بررسی ویژگی های آموزشی انگیزشی با هدف تقویت پردازش زایشی می پردازیم. ویژگی های انگیزشی می توانند یادگیری دانش آموز را به وسیله تقویت پردازش زایشی بهبود دهند به طوری که بار اضافه ایی به وسیله پردازش نامربوط بر یادگیرنده تحمیل نمیشود و همچنین او را از پردازش ضروری منحرف نمی کند.
ترجمه مقدمه
یادگیری چند رسانه ای شامل یادگیری از کلمات و تصاویر و شامل یادگیری از کتاب های درسی با محتوای متنی و شکل ها، درسهای بر پایه کامپیوتر شامل انیمیشن و گفتار، و ارائه چهره به چهره که شامل نمودارها و صوت می باشد. نظریه های یادگیری چند رسانه ای (CTML) بر فرایند شناختی در یادگیری تکیه دارند مانند انتخاب اطلاعات مرتبط، سازماندهی ذهنی مواد درسی و ادغام آن با دانش مرتبط پیشین فعال شده از حافظه بلند مدت، همانگونه که نظریه شناختی Mayerدر مورد یادگیری چند رسانه ای پیشنهد می دهد. با این حال یکیی از جنبههای مهم و کمتر مشخص شده از نظریه های شناختی، نقش انگیزش در یادگیری چند رسانه ای می باشد -یعنی حالت درونی که تلاش یاد گیرنده برای مشارکت در فرایندهای یادگیری را آغاز، حفظ و تقویت می کند. هدف این بخش مقاله نظریه های یادگیری چند رسانه ای و گسترش آنها برای دربرگیری نقش انگیزش با جستجوی روشهای تحریک انگیزش یادگیرنده برای یادگیری درس های چند رسانه ای می باشد.
نظریه شناختی یادگیری چند رسانه ای به دنبال نظریه بار شناختی، میان سه نوع از فرایند ها در مورد سیستم شناختی یادگیرنده در جریان یادگیری تمایز قائل می شود : 1.پردازش نامربوط: پردازش شناختی است که هدف آموزشی ندارد و به وسیله طراحی آموزشی ضعیف ایجاد می شود.2. پردازش ضروری که هدف آن ارائه ذهنی آموزش های ارائه شده می باشد و به وسیله پیچیدگی مواد درسی ایجاد می شود. 3.پردازش زایشی که هدف آن ایجاد احساس در مواد درسی می اشد و به وسیله تلاش یادگیرنده برای مشارکت در فرایندهای یادگیری مانند انتخاب، سازماندهی و ادغام میباشد. با توجه به محدودیتهای پردازش شناختی حافظه کاری، هدفهای مهم برای طراحی آموزشی عبارتند از : کاهش پردازش نامربوط و مدیریت پردازش ضروری و تقویت پردازش زایشی.
بر اساس نظریه های شناختی یادگیری چند رسانه ای تحقیقات در مورد اصول طراحی آموزشی بر روشهای حداقل سازی پردازش نامربوط (مانند قرار دادن متن در نزدیکی شکل های مربوطه یا کاهش کلمات نامربوط و برجستهسازی مواد درسی اصلی) و گسترش تدریجی به سوی تکنیک های مدیریت پردازش ضروری (مانند تقسیم درسهایی پیچیده به قسمتهای قابل مدیریت یا ارائه پیش آموزش در مفاهیم کلیدی). تکیه دارند. در مقابل، این مقاله به ویژه به کارهای اخیر در مورد اصول طراحی آموزشی با تمرکز بر تقویت پردازش زایشی که کمتر مورد مطالعه قرار گرفته اند، اختصاص دارد.