ترجمه فارسی عنوان مقاله
بررسی علت تفاوت انگیزه در یادگیری کودکان روی 13000 دوقلو از 6 کشور
عنوان انگلیسی
Why children differ in motivation to learn: Insights from over 13,000 twins from 6 countries
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
30130 | 2015 | 13 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Personality and Individual Differences, Volume 80, July 2015, Pages 51–63
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
واژه های کلیدی
1.مقدمه
2. روش پژوهش
2.1 شرکت کنندگان
2.2 مواد
2.3 روند انجام پژوهش
3. تحلیل ها
3.1 تحلیل های دوقلویی
3.2 مدل ناهمگنی کلاس درس
4. یافته ها
4.1 همبستگی های فنوتيپی
4.2 اثرات جنسیت و زیگوستی (مانندگی)
4.3 وراثت پذیری لذت و توانایی خود ادراک شده
4.4 تاثیر کلاس درس بر لذت و توانایی خود ادراک شده
5. بحث
6. نتیجه گیری
پیوست A-1
پیوست A.2
پیوست B
واژه های کلیدی
1.مقدمه
2. روش پژوهش
2.1 شرکت کنندگان
2.2 مواد
2.3 روند انجام پژوهش
3. تحلیل ها
3.1 تحلیل های دوقلویی
3.2 مدل ناهمگنی کلاس درس
4. یافته ها
4.1 همبستگی های فنوتيپی
4.2 اثرات جنسیت و زیگوستی (مانندگی)
4.3 وراثت پذیری لذت و توانایی خود ادراک شده
4.4 تاثیر کلاس درس بر لذت و توانایی خود ادراک شده
5. بحث
6. نتیجه گیری
پیوست A-1
پیوست A.2
پیوست B
ترجمه کلمات کلیدی
/
لذت - توانایی خودادراکی - مطالعات دوقلو - مطالعه میان فرهنگی - اثر معلم / کلاس درس - تفاوت های فردی -
کلمات کلیدی انگلیسی
Enjoyment,Self-perceived ability,Twin studies,Cross-cultural study,Teacher/classroom effect,Individual differences
ترجمه چکیده
عده ی کمی می دانند که چرا افراد از نظر سطح انگیزش تحصیلی با هم متفاوت اند. این مطالعه به بررسی سبب شناسی تفاوت های فردی در لذت و توانایی خود ارداک شده چند درس مدرسه در تقریبا 13000 دوقلوی 16-9 ساله در 6 کشور پرداخت. یافته ها ثبات چشمگیری را در سنین مختلف، دروس مدرسه و فرهنگ ها نشان دادند. برخلاف باور رایج، لذت از یادگیری و ادراک کودکان از قابلیت شان هم مانند مهارت شناختی موروثی است. عوامل ژنتیکی تقریبا 40% از واریانس و کل شباهت مشاهده شده ی دوقلو ها در انگیزش تحصیلی را توجیه می کند. عوامل محیطی مشترک، نظیر خانه یا کلاس درس، نقشی در شباهت دوقلوها در انگیزش تحصیلی نداشتند. تاثیرات محیطی کاملا ریشه در تجربه های خاص فردی دارد.
ترجمه مقدمه
انگیزش تحصیلی به طیف گسترده ای از ویژگی ها نظیر ادراک ارزش ها، علایق، لذت، نگرش ها و باورهای فردی مربوط به تحصیل اطلاق می گردد (رایان و دسی 2000؛ اوردان و میدجلی 2003؛ ویگفیلد و اکلز 2000). درک مناسبی از سبب شناسی تفاوت های فردی در این خصوصیات وجود ندارد.
مقاله حاضر بر دو سازه ی انگیزشی مهم تمرکز دارد، یکی لذت از یادگیری (مثل: علاقه، دوست داشتن) که معمولا انگیزش ذاتی نامیده می شود و دیگری توانایی خود ارداک شده که به خود ادراکی تحصیلی نیز معروف است (مثل: ادراک کودکان از اینکه در دروس مدرسه چقدر خوب هستند).
چند مطالعه اخیر به این حقیقت دست یافتند که توانایی خود ادراک شده اساسا موروثی است (اسپینات، اسپینات و پلومین 2008)، حتی وقتی برای توانایی شناختی کلی کنترل می شود (کرون، هالار، کواس، چامورو-پریمیوزیک و پلومین 2009؛ لو، کواس، هاوورث و پلومین 2011). از لحاظ عوامل محیطی، تجربه های غیر مشترک تا 60% واریانس در لذت و توانایی خود ارداک شده را توجیح می کند (اسپینات و همکاران 2008).
با وجود اینکه مطالعات گسترده اخیر روی دوقلوها اثرات محیطی مشترک معناداری را نشان نداند، اما محققان در چند مطالعه تحصیلی دریافتند که رابطه ای میان جنبه های انگیزش تحصیلی و عوامل خانوادگی و کلاس درس، نظیر جو کلاس، تاثیر همسالان و شیوه های انگیزشی مادران در تحصیل کودک وجود دارد (چرچ، الیوت و گبل 2001؛ گوتفرید، فلمینگ و گوتفرید 1994؛ مارش، مارتین و چنگ 2008؛ رایان 2000). همبستگی تاثیرات محیطی با اثرات ژنتیکی می تواند از این تناقض رفع ابهام کند (پلومین، دی فرایز، نوپیک و نیدرهیسر 2012). برای مثال دخالت والدیت در تحصیل کودک اثر علی بر انگیزش دارد و تا حدی میزان تحصیلات، توانایی و انگیزش ژنتیکی والدین را منعکس می کند. برخی از اثرات مشاهده شده کلاس درس نیز از انتخاب ورودی (مثل جریان توانایی) نشات می گیرد. تحقیقات بیشماری در زمینه ی اثرات محیطی خانه مربوط فقط به بررسی یک از هر خانواده پرداختند، و این امر اثبات این موضوع را که اثرات محیطی به صورت خانوادگی یا شیوه ای مختص کودک عمل می کنند دشوار ساخته است. تجارب مشترک عینی نظیر موجود بودن منابع آموزشی در خانه می توانند در حکم تجارب خاص کودک در اثر همبستگی ژن و محیط باشند، مکانیسمس که از طریق آن کودکانی که در یک خانه زندگی می کنند محیط مشترک شان را به تجربه های فردی تغییر می دهد.
نقش معلمان در شکل گیری انگیزش تحصیلی بطور گسترده مورد مطالعه قرار گرفت (چیرکو و رایان 2001؛ چرچ و همکاران 2001؛ ریو و جانگ 2006؛ اربن و میدجلی 2003). تحقیقات نشان دادند که معلمان می توانند با کمک به استقلال دانش آموزان، ارائه بازخورد و چالش های مناسب و داشتن نگرش غمخوارانه نسبت به دانش آموزان انگیزش ذاتی (مثل لذت، دوست داشتن) را بالا ببرند (چیرکو و رایان 2001؛ رایان و دسی 2000). اما براحتی نمی توان اثرات معلم را از اثرات بالقوه ی منابع کلاس درس، تعداد کودکان در کلاس و تعاملات تسهیل نشده کلاس درس و همسالان جدا کرد (اولسون، کینان، بایرن و ساموئلسون 2014). این قبیل اثرات معلم/کلاس درس در طول رشد متفاوت اند، با توجه به اینکه در مراحل اولیه ی آموزش رسمی زمانی که کودک با برای اولین بار با آموزش نظام یافته و بازخورد تحصیلی مواجه می شود این اثرات بطور بالقوه بیشتر یا پردوام اند (چرچ و همکاران 2001؛ کواس، هاوورث، دال و پلومین 2007؛ ریو و جانگ 2006؛ اردان و میدجلی 2003).
چنانچه معلمان/کلاس درس تاثیر زیادی بر علاقه کودک به درس خاصی داشته باشند، انتظار داریم دوقلوها در کلاس های مختلف نسبت به دوقلوه ها در یک کلاس از نظر لذت شان از درس شباهت کمتری داشته باشند. یافته های موفقیت تحصیلی در هم برهم اند؛ مطالعات متعددی نشان دادند که معلم/کلاس درس تاثیرات چندانی ندارند (بارن و همکاران 2010؛ نای، کنستنتاپولوس و هدجز 2004)، اما مطالعات دیگر هیچ تاثیری مشاهده نکردند (کواس و همکاران 2007)، با توجه به اینکه مقاله تحلیلی اخیر نشان داد که تفاوت های عملکردی کلاس درس نباید شاخص های کیفیت معلم تلقی شوند (اولسون و همکاران 2014). شاید دلیلش این است که معلمان و کلاس های درس تاثیر غیر مشترک و مختص کودک دارند، شاید تعامل با پیشینه ی ژنتیکی و محیطی منحصر به فرد کودکان منجر به واکنش ها و ادراک منحصر به فرد در کودکان موتفاوت می شود.
مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش نسبی عوامل ژنتیکی و محیطی در تفاوت های فردی موجود در لذت و توانایی ارداک شده به عنوان تابع شرایط فرهنگی و آموزشی انجام شد. دو شاخص لذت از یادگیری و استنباط از قابلیت دو قلوهای بین 9 تا 16 سال 6 کشور در چند رشته تحصیلی ارزیابی شدند. همچنین تشابه دوقلویی در یک کلاس را با دوقلوها در کلاس های متفاوت مقایسه کردیم تا تاثیرات معلم/کلاس درس را بسنجیم. و در آخر، به ارزیابی این موضوع پرداختیم که آیا اولین معلم/کلاس رسمی بر میزان لذت و توانایی خود ادراک شده بعدی در سطح کلاس تاثیر می گذارد یا خیر (چرچ و همکاران 2001؛ کواس و همکاران 2007؛ ریو و جانگ 2006؛ اردان و میدجلی 2003).