ترجمه فارسی عنوان مقاله
یاد گیری کلامی، حافظه و آسیب شناسی روانی در اسکیزوفرنی
عنوان انگلیسی
Verbal learning and memory and psychopathology in schizophrenia
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
36036 | 2015 | 4 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Asian Journal of Psychiatry, Volume 6, Issue 5, October 2013, Pages 417–420
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
واژگان کلیدی
1. زمینه
2. روش
2.1. شرکت کنندگان
2.2. ابزار
2.3. فرایند
2.4. تحلیل آماری
3. نتایج
جدول 1. مشخصات نمونه
جدول 2. تغییر در امتیاز علم آسیب شناسی روانی در گروه اسکیزوفرنی پین زمان ابتدایی و شش هفته بعد و مقایسه ی گروه اسکیزوفرنی و استاندارد در RAVLT و در زمان های گوناگون
جدول 3. همبستگی ثانوی کندال از امتیازات RAVLT در زمان اولیه و پس از شش هفته، و تفاوت امتیازات نظیر به نظیر SAPS,SANS,CDSS در زمان اولیه و پس از شش هفته و تفاوت امتیازات در گروه اسکیزوفرنی.
واژگان کلیدی
1. زمینه
2. روش
2.1. شرکت کنندگان
2.2. ابزار
2.3. فرایند
2.4. تحلیل آماری
3. نتایج
جدول 1. مشخصات نمونه
جدول 2. تغییر در امتیاز علم آسیب شناسی روانی در گروه اسکیزوفرنی پین زمان ابتدایی و شش هفته بعد و مقایسه ی گروه اسکیزوفرنی و استاندارد در RAVLT و در زمان های گوناگون
جدول 3. همبستگی ثانوی کندال از امتیازات RAVLT در زمان اولیه و پس از شش هفته، و تفاوت امتیازات نظیر به نظیر SAPS,SANS,CDSS در زمان اولیه و پس از شش هفته و تفاوت امتیازات در گروه اسکیزوفرنی.
ترجمه کلمات کلیدی
یادگیری کلامی - حافظه - اسکیزوفرنی - نقص های شناختی
کلمات کلیدی انگلیسی
Verbal learning; Memory; Schizophrenia; Cognitive deficits
ترجمه چکیده
پیش زمینه و اهداف: یادگیری کلامی و حافظه (VLM) پر عیب ترین کارکردهای شناختیِ قابل ملاحظه در اسکیزوفرنی می باشند. با وجودی که دائما ارتباط آنها با نشانه های منفی کشف می شود، مقایسات کمی در این رابطه در تجویزات غیر دارویی ضد روان پریشی صورت گرفته است. بنابراین هدف این تحقیق مقایسه ی کارکرد های VLMدر اسکیزوفرنی و مقیاس های استاندارد آنها و یافتن ارتباط آن با نشانه های منفی در تجویزات غیر دارویی ضد روان پریشی می باشد.
روش: 78 نمونه بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی که مصرف دارویی نداشتند،جنسیت آنها متفاوت و سنشان بین 18 تا 45 سال بود و نیز 30 نفر کهسن، جنسیت و تحصیلاتِ آنها با مقیاس های استاندارد سازگار بود توسط آزمایش شنیداریِ یادگیری کلامی (RAVLT) برای سنجش میزان VLM مورد ارزیابی قرار گرفتند.گروه مبتلا به اسکیزوفرنی در پایان دوره ی درمانیشش هفته ای با روش RAVLTبرای یافتن نشانه های مثبت، منفی و یا افسرده سازبه طور استاندارد ارزیابی شدند.
نتیجه: گروه اسکیزوفرنی در زمینه ی VLM در هر دو زمانِ مشخص در مقایسه با مقیاس های استاندارد به طرز چشمگیری ضعیف عمل کرد، با این وجود در طی شش هفته درمان پیش رو پیشرفت قابل ملاحظه ای داشت. تنها نشانه های منفی بودند که به طور معکوس با گستره ی حافظه ی فوری و یادگیری کلامی به طور استاندارد پیوستگی داشتند، و در مجموع یادگیری کلامی در مدت شش هفته با وجود تغییر در هریک از ابعاد آسیب شناختی روانی (ارزیابی شده در خصوص نشانه های مثبت، منفی و افسرده ساز) با تغییر در میزان کارکردهای شناختی همبستگی نداشت.
اختتام: با این وجود کهکمبودهایVLM در اسکیزوفرنی با نشانه های منفی همبستگی دارند، پیشرفت در درمان را نمیتوان به پیشرفت در علم آسیب شناختی روانی نسبت داد.
ترجمه مقدمه
کمبود های عصب شناختی یکی از شناسه های ذاتی اسکیزوفرنی به شمار می آیند. یادگیری کلامی و حافظه (VLM) یکی از پرعیب ترین کارکردهای شناختیِ قابل ملاحظه در میان کارکردهای دیگر است (تولوپولو و موری، 2004). شواهد کمبود های VLM به طور مستمر و جدی در دیدگاه های کمّی (سیریلو و سایدمَن،2003؛هاینریچ و زاکزانیس،1998) و تحلیل جامع (آلِمَن و همکاران، 1999؛ گرین،1996) موجود است. یک تحلیل نیمرخ (با استفاده از روش روانشناسی عصب شناختی) از بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی که مصرف دارویی نداشتند نشان داد که کارکرد حافظه بسیار بیشتر از کارکردهای شناختی دیگر مانند توجه، کارکرد اجرایی، زبان، توانایی فضایی و یا کارکردهای حسی و حرکتی دچار نقصان می شود (سِیکین و همکاران،1991، 1994). این نقصان از ابتدا تا انتهای بیماری بدون این که در روند بیماری از تغییرات در شدت بیماری و یا تاثیر داروها به طور کامل گزارشی از آن ثبت شود ثابت است (اَدینگتون و اَدینگتون، 2002). رابطه ی بین آسیب شناسی روانی و کمبودهای VLM نشان دهنده ی ارتباط چشمگیر با نشانه های منفی (اما میزان تاثیر کم) (آلِمَن و همکاران،1999) و بی ارتباطی با نشانه های مثبت (اَدینگتون و اَدینگتون، 2002) می باشد. هرچند، با پیشرفت در نشانه ها هیوز و همکاران (در سال 2003) پی بردند که این ارتباط دربردارنده ی فقدان ارتباط تصادفی بین پیشرفت کارکردهای شناختی و پیشرفت نشانه ها نبود. یافته های متناقض نیز گزارش شده است (بیلدر و همکاران، 2000؛ واز و هاینریچ، 2002). در بررسی انجام شده بر روی طبیعت کمبود حافظه در اسکیزوفرنی، مشخص شده است که رمزی کردن/یادگیری عمدتا دچار مشکل است (سیریلو و سایدمن،2003) و هیچ ارتباطی با شدت میزان فراموشی ندارد (گلد و همکاران، 2000). هنوز هم برخی (تریسی و همکاران، 2001) در این زمینه که فرایندهای بازیابی در حافظه ی کلامی در مقایسه با حافظه ی غیر کلامی از هم گسیخته اند مباحثه می کنند. از سوی دیگر تحلیل جامع (آلِمَن و همکاران، 1999) اختلالی تفاضلی درخصوصیاد آوری مؤخر و حافظه ی شناختی بین مواد کلامی و غیر کلامی نشان داده است، با این وجود این اختلاف از لحاظ آماری چشمگیر نبود. در تحلیلی مشابه یادآوری مؤخر و یادآوری به موقع متفاوت نبودند. مقاله ی پیش رو با در نظر گرفتن پیچیدگی فرایندهای رمز گذاری و بازیابی در کارکردهای حافظه ی کلامی و تناقضات مکتوب در روابط VLM با نشانه های منفی، به عهده گرفته شده است. هدف این تحقیق ارزیابی VLM در یک نمونه از بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی در دو نقطه ی زمانی (یکی بدون مصرف دارو و دیگری پس از طول درمان شش هفته ای) در مقایسه با مقیاس های استاندارد و سنجش همبستگی آن با آسیب شناسی روانی (ارزیابی شده بر حسب نشانه های مثبت، منفی و افسرده ساز) می باشد. یک دوره ی شش هفته ای پس درمانی با نظر به این که بیشتر بیماران در چهار هفته از درمان مداومِ ضد روان پریشی واکنش های بالینی بروز دادند در نظر گرفته شد. علاوه بر این برای متوقف کردن اثرتمرین بر تکرار وظایف VLM، شش هفته زمان کافی به نظر می رسید (مک کافری و همکاران، 2000).