ترجمه فارسی عنوان مقاله
پویایی قیمت روزانه در بازارهای مشتقات و لحظهای
عنوان انگلیسی
Intraday price dynamics in spot and derivatives markets
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
17913 | 2014 | 7 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Physica A: Statistical Mechanics and its Applications, Volume 394, 15 January 2014, Pages 247–253
فهرست مطالب ترجمه فارسی
نکات مهم
چکیده
واژگان کلیدی
۱- مقدمه
۲- شاخص KOSPI200، شاخص معاملات آتی KOSPI200، و شاخص VKOSPI
۳- داده نمونه
۴- روش شناسی
۵- یافته های تجربی
۶- نتیجه گیری
۷- سپاسگزاری
ترجمه کلمات کلیدی
نوسانات نامتقارن - تجزیه و تحلیل روزانه - بازارهای مشتقات
کلمات کلیدی انگلیسی
Asymmetric volatility, Intraday analysis,derivatives markets,
ترجمه چکیده
این مقاله به بررسی روابط روزانۀ میان شاخص لحظهای، شاخص معاملات آتیِ سهام، و شاخص تغییرات ضمنی بر اساس VAR (1) - مدل نامتقارن «BEKK-MGARCH» میپردازد. تجزیه و تحلیل مجموعه دادههای با فراوانی زیادِ بازار مالی کره تأیید میکند که پیوند بازار روزانۀ قویای بین شاخص روزانه، شاخص معاملات آتی KOSPI200، و شاخص VKOSPI وجود دارد و این رفتارِ تغییرات نامتقارن به وضوح در بازار کره مشاهده میشود. نتایج تجربی نشان میدهند که اگرچه رابطۀ علّی دوطرفهای بین بازار لحظهای و بازار معاملات آتی وجود دارد، شوک بازدهی بازار معاملات آتی روی بازار لحظهای شدیدتر از شوک بازدهی بازار لحظهای روی بازار معاملات آتی است. نتایج بررسی ما، که مبتنی بر مجموعه دادههای روزانه با فراوانی بالا است، تأیید کنندۀ هم رابطۀ مثبت ریسک-بازدهی و هم تأثیر نوسانات نامتقارن است، که در چارچوب مطالعات گذشته تأیید نشده بود.
ترجمه مقدمه
در تحقیقات مالی سنتی، بازارهای واحد بدون در نظر گرفتن تعاملات میان بازارهای مالیِ مرتبط مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند. با وجود این، سرمایهگذاران معمولاً به معاملۀ داراییهای مالی فراوانی میپردازند و در بازارهای متعددی با هدف تنوعبخشی به سبد داراییها، مدیریت ریسک، و سفتهبازی شرکت میکنند. در نتیجه، بازارها روابط تنگاتنگی با یکدیگر دارند و جابجایی قیمتهای ابزار مالی و نوساناتشان به یکدیگر وابسته است. با آگاهی از این روابط، مطالعات اخیر روی تعامل میان بازارهای مالی و تأثیرات مربوط به پیوند بازار تمرکز دارند [6-1]. با بررسی همزمان بازارهای مرتبط، این مطالعات در پی تعیین خصوصیات پویایی قیمت و نوسانات داراییها هستند و تلاش میکنند تا واکنشهای بازار به شوکهای خارجی را اندازهگیری کنند.
علیرغم این تلاشها، مطالعات گذشته محدودند زیرا دادههایی با فراوانیِ کم را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادهاند. با ظهور سیستمهای معاملاتی خانگی و توسعۀ سریع صنعت فناوری اطلاعات (IT)، سرمایهگذاران به سادگی قادرند تا راهبردهای معاملاتی روزانه را پیادهسازی کنند، و افزایش معاملات روزانه سبب میشود تا دانشگاهیان برای شناسایی مفاهیم معنادار اقتصادی به تجزیه و تحلیل رفتار روزانۀ بازارها بپردازند.
بدون تجزیه و تحلیلِ مجموعه دادههای روزانه، در پیادهسازی اطلاعات و یا تأثیرات سرریز که میتواند در مدت زمان کوتاهی از بین برود دچار مشکل میشویم. اگرچه چندین مطالعۀ کمّی به بررسی روابط روزانه میان بازارهای مرتبط پرداختهاند [12-7]، همچنان فضایی برای پیشرفت در خصوص روششناسی و آزمونِ خارج از نمونه وجود دارد. اغلب مطالعات به بررسی متغیرهای دوتاشونده میپردازند و این کار را با استفاده از مدل ﺧﻮدرﮔﺮﺳﯿﻮن¬برداری ساده (VAR) و تصحیح خطابرداری (VECM) یا مدلهای دومتغیرۀ ساده (GARCH) انجام میدهند. به علاوه، آنها اصولاً روی بازارهای توسعهیافته یا اثرات شوکهای حاصل از بازارهای توسعهیافته در اقتصادهای نوظهور تمرکز دارند.
مطالعۀ حاضر نارساییهای تحقیقات گذشته را بر طرف میکند. برای ترکیب اثرات نوسانات نامتقارن از مدل سه متغیرۀ GARCH به عنوان بسطِ مدل BEKK GARCH استفاده کردهایم. این مدل را VAR(1)- مدل نامتقارن «BEKK-MGARCH » مینامیم. با استفاده از این مدل، به تجزیه و تحلیل سرریز بازدهی روزانه و روابط روزانه بین شاخص لحظهای، شاخص معاملات آتی، و نوسانات ضمنی میپردازیم. تمرکز ما روی بازار مالی کره است زیرا علیرغم موقعیت جهانی و اهمیتی که برای سرمایهگذاران در سراسر دنیا دارد به ندرت تجزیه و تحلیل شده است. شاخص معاملات آتی KOSPI200، که نمایندۀ شاخص معاملات آتیِ محصولات بازار کره است، یکی از پرمعاملهترین و استثناییترین شاخصهای معاملات و قراردادهای آتی است [13-6]. شاخص نوسان KOSPI200 (VKOSPI) در واقع شاخص نوسانات ضمنی رسمیِ بازار کره است و از اختیار معاملۀ شاخص KOSPI200 مشتق شده است که پرمعاملهترین اختیار معاملۀ جهان است و بالاترین رتبه را در این میان دارد [17-18]. ما ارزیابی بازار کره را بر اساس مجموعه دادههای روزانۀ با کیفیتی انجام دادهایم که در یک دورۀ طولانی مطالعه جمعآوری شدهاند. تجزیه و تحلیل روزانۀ این بازار امر مهمی است زیرا جریان اطلاعات سریع است و بسیاری از سرمایهگذاران راهبردهای معاملاتی روزانهای، نظیر معاملات روزانه، معاملات پنهان، و یا معاملات برنامهدار، را روی شاخص بازارهای مشتقاتِ کره پیادهسازی میکنند [19-22]. با توجه به اهمیت محصولات مالی و کمبود دانش در زمینۀ بازار کره، انتظار داریم که بررسی کامل این محصولات مالی برای محققان دانشگاهی، متخصصین بازار، قانونگذاران، و سیاستگذاران مفید باشد.
نتایج تجربی ما وجود پیوند قدرتمندِ بازار روزانه را بین شاخص لحظهای، شاخص معاملات آتی KOSPI200، و شاخص VKOSPI تأیید میکند. به ویژه، تأثیر سرریز بازدهی دو طرفهای بین بازار لحظهای و معاملات آتی وجود دارد، که در آن تأثیر شوک بازدهی معاملات آتی روی بازار لحظهای معنادارتر از تأثیر شوک بازدهی لحظهای روی معاملات آتی است. همچنین، در مییابیم که افزایش نوسانات ضمنی، که میتوان از آن به عنوان افزایش ریسک تعبیر کرد، منجر به بازدهی بیشتر در بازارهای لحظهای و معاملات آتی میشود، حال آن که شوک بازدهی تأثیر معکوسی روی نوسانات ضمنیِ آتی دارد. سطوح معنادار این پارامتر برآورد می¬کند که ضبط پدیدۀ نوسانات نامتقارن میتواند به¬کارگیریِ مدل VAR(1) - مدل نامتقارن «BEKK-MGARCH» را در این مطالعه تأیید کند.
باقی مطالب این مقاله به ترتیب زیر ارائه شده است. بخش 2 به معرفی شاخص KOSPI200، شاخص معاملات آتی KOSPI200، و شاخص VKOSPI میپردازد. در بخش 2، دلیل تمرکزمان روی این محصولات را شرح میدهیم. دادۀ نمونه به طور خلاصه در بخش 3 توضیح داده میشوند، و در بخش 4 به معرفی مدل به کار رفته در این مطالعه میپردازیم. یافتههای تجربی و بحث در این باره را در بخش 5 ارائه میکنیم. در بخش 6، نتایجمان را نشان میدهیم.