ترجمه فارسی عنوان مقاله
آموزش امت با معرفی اخلاق علوم زیستی اسلامی در ژنتیک و بیوتکنولوژی مدرن
عنوان انگلیسی
Educating the Ummah by introducing Islamic bioethics in genetics and modern biotechnology
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
1260 | 2011 | 5 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Procedia - Social and Behavioral Sciences, Volume 15, 2011, Pages 3399–3403
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
واژگان کلیدی
مقدمه
. اخلاق زیستی چیست؟
3. اخلاق اسلامی و بیوتکنولوژی نوین
3.1 خط مشی های خاص از آیات قرآن و بیاناتی از سنت
3.2 اجماع
3.3 اصل قانونی اسلام (قواعد فقهیه)
1.کار ها با نیت ها تعیین می شوند (الامور بمقاصدها)
2.سختی موجب آسانی است (المشقت تجلب التیسر)
3.نه باید خسارت وارد کرد و نه باید آن را تلافی کرد (لا ضرر ولا ضرار)
4.یقین را نمی توان با شک از بین برد (آلیقین لا یزول بالشک)
5.عرف مطلق است (العادت محکمه)
3.4 هدف سیره (مقاصد الشریعه)
1.حفظ دین و اخلاق (حفظالدین)
2.حفظ زندگی و سلامت (حفظ النفس)
3.حفظ اولاد (حفظ النسل)
4.حفظ عقل یا ذهن (حفظ العقل)
5.حفظ مال یا دارایی (حفظ المال)
4. نتیجه گیری
تشکرات
ترجمه کلمات کلیدی
-
اخلاق زیستی اسلامی - بیوتکنولوژی مدرن - آموزش و پرورش -
مقاله درباره اسلام
کلمات کلیدی انگلیسی
Islamic bioethics,modern biotechnology,Education,
ترجمه چکیده
غرب یکی از پیشگامان معروف در پیشرفت حاضر در زمینه ژنتیک و بیوتکنولوژی است. این فن آوری ها به صورت سلسله ای از پیشرفت ها به وجود می آیند که با بحث های موجود در مورد مضرات احتمالی و وضعیت موجهشان، امید به مزایای مختلفی را ایجاد می کنند. می توان از اخلاق زیستی اسلام به عنوان محیط آموزشی جامع و همگانی برای آغاز آموزش امت به هدف محقق ساختن جهان بینی اسلامی حمایت نمود. در این مقاله، منابع اصلی قوانین اسلامی یا قرآن و سنت، دیگر منابع اسلامی مانند اجماع و همچنین قواعد فقهیه و مقاصد الشریعه برای شکل دهی به راهبرد اخلاق زیستی اسلامی به کار گرفته خواهند شد. این راهبرد می تواند برای آموزش دادن به سطوح مختلف جامعه از قبیل دانش آموزان، عموم مردم، دانشمندان، مقامات برنامه ریز دولتی و دیگر افراد سهیم به کار رود. با استفاده از این راهبرد قادر خواهیم بود تا جامعیت، قابلیت عملی و به کار گرفته شدن قانون اسلام در استقبال از اکتشافات اخیر ژنتیک و بیوتکنولوژی نوین را ببینیم. در نتیجه، اخلاق زیستی اسلام مناسب ترین محیطی است که می توان در آن قابل پذیرش بودن پیشرفت حاضر در زمینه ژنتیک و بیو تکنولوژی را به جامعه آموزش داد و آن ها را راهنمایی نمود.
ترجمه مقدمه
بیوتکنولوژی نوین کاربردی علمی است که قابلیت بهبود بخشیدن به اجسام زنده و ارتقای ارزش آن ها را دارد (ویچارک، 2003). امروزه این تکنولوژی به مرحله ای رسیده است که در آن دانشمندان می توانند یک یا تعداد بیشتری ژن خاص را تقریباً از هر اندامی بردارند، از قبیل گیاهان، حیوانات، باکتری ها، یا ویروس ها و این ژن ها را به اندام دیگری وارد کنند. این فنآوری را مهندسی ژنتیک می نامند (WHO، 2005). به اندامی که با استفاده از فن مهندسی ژنتیک تغییر شکل داده باشد، اندام انتقال ژنی یا اندام مهندسی شده ژنتیکی (GMO) اطلاق می شود (WHO، 2009).
هر موجود زنده، مزایا و مضرات خود را دارد و مهندسی ژنتیک از این قاعده مستثنی نیست (ویچارک، 2003). علیرغم مزایای بالقوه مهندسی ژنتیک در مواد غذایی، بحث هایی حول این فنآوری وجود دارد. به گفته توردوسکی (2008)، همیشه در آغاز معرفی یک فن آوری، بحث هایی هم در کنار مزایای آن وجود دارد. اگرچه که موارد مزیت مربوط به مواد غذایی اصلاح شده از نظر ژنتیکی فراوان است، برای برخی از افراد موارد نگرانی بسیار بیشتر است (توردوسکی، 2008). پس یوزگارا (2000) راه هایی را برای به حد اقل رساندن مضرات احتمالی و به حد اکثر رساندن مزایای مواد غذایی مهندسی شده ژنتیکی پیشنهاد می کند، چون به نظر می رسد مزایای آن ها بسیار بیشتر از مضراتشان باشد.