ترجمه فارسی عنوان مقاله
همجوم بانکی لکهی خورشیدی در سیستم بانکداری رقابتی در مقایسه با سیستم بانکداری انحصاری
عنوان انگلیسی
Sunspot bank runs in competitive versus monopolistic banking systems
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
18340 | 2013 | 3 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Economics Letters, Volume 118, Issue 2, February 2013, Pages 247–249
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2.مدل
2.1 محیط
2.2 اقتصاد بانکداری رقابتی
2.3 اقتصاد بانکداری انحصاری
2.4 بانکداری انحصاری در مقایسه با بانکداری رقابتی
3.نتیجهگیری
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2.مدل
2.1 محیط
2.2 اقتصاد بانکداری رقابتی
2.3 اقتصاد بانکداری انحصاری
2.4 بانکداری انحصاری در مقایسه با بانکداری رقابتی
3.نتیجهگیری
ترجمه کلمات کلیدی
بانک های رقابتی - بانک انحصاری - سیستم بانکداری
کلمات کلیدی انگلیسی
banking systems, Competitive banks, Monopolistic bank,
ترجمه چکیده
این پژوهش مدل دیاموند و دیبویگ (1983) را گسترش داده تا دو اقتصاد بانکی را با هم مقایسه کند: یکی سیستم بانکداری رقابتی و دیگری سیستم بانکداری انحصاری. نشان داده میشود که سیستم بانکداری رقابتی از سیستم بانکداری انحصاری آسیبپذیرتر است، از این لحاظ که مجموعه پارامترهای بانکداری رقابتی که تصریح میکنند تعادل هجوم بانکی وجود دارد، بر مجموعه پارامترهای بانکداری انحصاری تسلط دارند
ترجمه مقدمه
رابطهی بین رقابت در بانکداری و شکنندگی مالی یکی از نگرانیهای جدی سیاستگذاران و پژوهشگران دانشگاهی است. تحقیقات گسترده نشان میدهند که افزایش رقابت بانکی درآمدهای بانکی را از بین میبرد و انگیزهی آنها برای با احتیاط عمل کردن را کاهش میدهد. در این مدلها، بحرانهای بانکداری با بازدهی پایین داراییها که ناشی از استراتژیهای قماری بانکها است، آغاز میشوند. با این وجود، پژوهشهای جدید نشان میدهند که رابطهی بین رقابت بانکی و ثبات از نظر تئوری و عملی پیچیده است. یعنی گاهی رقابت در بانکداری به ثبات بیشتر اقتصادی منجر میشود (به الن و گیل (2004) و بوید و د نیکولو (2005) مراجعه کنید)).
هدف این پژوهش بررسی شرایط مختلف ایجاد تعادل هجوم بانکی در دو سیستم بانکی رقابتی و انحصاری است. این پژوهش بر رقابت بانکی در بازار سپرده تمرکز دارد. در این مدل، اموال پرمخاطره وجود ندارند، و هجوم مالی مانند مدل دیاموند و دیبویگ (1983) با جریان عقاید بدبینانهی عاملان به وجود میآید. نشان داده میشود که مجموعه پارامترهای بانکداری رقابتی که تصریح میکنند تعادل هجوم بانکی وجود دارد، بر مجموعه پارامترهای بانکداری انحصاری تسلط دارند. این نتایج نشان میدهند که سیستم بانکداری رقابتی از بانکداری انحصاری شکنندهتر است.
بوید و همکاران (2004) در پژوهشی مشابه مدل همپوشانی نسلها با جابجایی تصادفی و تحلیل بحرانهای بانکداری در سیستمهای بانکداری رقابتی و انحصاری ارائه داده است. آنها نشان میدهند هنگامی که میزان تورم پایینتر از آستانهی مشخصی باشد، سیستم بانکداری انحصاری احتمال بحران بیشتری دارد، در حالیکه سیستم رقابتی شکنندهتر است. با این وجود، بحران در مدل بوید نشاندهندهی عدم نقدینگی بانک هستند نه ورشکستگی، اما مدل برعکس این موضوع را فرض میکند. بقیهی مقاله به این صورت سازماندهی شده است. بخش 2 مدل را ارائه کرده و شرایط تعادل هجوم بانکی را در دو سیستم بانکداری مقایسه میکند. بخش 3 نتیجهگیری مقاله را ارائه میکند.