ترجمه فارسی عنوان مقاله
تأثیر ویژگی های خشم و اضطراب بر تصمیمات سرمایه گذاری
عنوان انگلیسی
Investment Decision Making and Risk
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
10516 | 2013 | 11 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Procedia Economics and Finance, Volume 6, 2013, Pages 169–177
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
واژگان کلیدی
1. مقدمه
1.1 تحقیق فعلی
2. ابزار و روش ها
2.1 شرکت کنندگان
2.2 اندازه گیری ویژگی های شخصیتی
2.3 پرسشنامه سرمایه گذاری
2.4 روش
3. نتایج
3.1 تصمیم به سرمایه گذاری
3.2 پس انداز کنندگان و سرمایه گذاران
3.3 قابلیت پیش بینی روند تغییر قیمت سهام
3.4 میزان سرمایه گذاری
3.5 مدت سرمایه گذاری
3.6 ترجیح سرمایه گذاری
3.7 ریسک کم در برابر ریسک متوسط
3.8 سرمایه گذاری با زیان
3.9 سرمایه گذاری با سود
4. بحث
4.1 محدودیت ها و تحقیقات بیشتر
5. نتیجه گیری
واژگان کلیدی
1. مقدمه
1.1 تحقیق فعلی
2. ابزار و روش ها
2.1 شرکت کنندگان
2.2 اندازه گیری ویژگی های شخصیتی
2.3 پرسشنامه سرمایه گذاری
2.4 روش
3. نتایج
3.1 تصمیم به سرمایه گذاری
3.2 پس انداز کنندگان و سرمایه گذاران
3.3 قابلیت پیش بینی روند تغییر قیمت سهام
3.4 میزان سرمایه گذاری
3.5 مدت سرمایه گذاری
3.6 ترجیح سرمایه گذاری
3.7 ریسک کم در برابر ریسک متوسط
3.8 سرمایه گذاری با زیان
3.9 سرمایه گذاری با سود
4. بحث
4.1 محدودیت ها و تحقیقات بیشتر
5. نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
- خطر - تصمیم گیری - سرمایه گذاری - اقتصاد - رفتار - اقتصاد خرد
کلمات کلیدی انگلیسی
risk, decision making,investment, behavior economics,microeconomics
ترجمه چکیده
تحقیق حاضر بررسی می کند افراد تا چه حد بر اساس آمادگی سرشتی که برای هیجانی خاص مانند خشم یا اضطراب دارند اقدام به تصمیم گیری مالی می کنند. پیش بینی کردیم که ویژگی خشم با تصمیم برای سرمایه گذاری ارتباط داشته باشد اما ویژگی اضطراب باعث می شود افراد از سرمایه گذاری خودداری کنند. ازپرسشنامه شش سؤالی استفاده کردیم که تصمیمات سرمایه گذاری در زندگی واقعی، قابلیت پیش بینی روند تغییرات سهام و ترجیح دادن سرمایه گذاری های پرریسک را بررسی می کند، برای اندازه گیری نگرش شرکت کنندگان نسبت به ریسک در حوزه مالی نیز از سه سناریوی فرضی استفاده کردیم. نتایج نشان داد که ویژگی خشم تصمیمات پرریسک را پیش بینی می کند: خشم با تمایل به سرمایه گذاری پول در انواع مختلف سهام، ترجیح دادن سرمایه گذاری های میان مدت و بلند مدت و برآورد بالای قابلیت پیش بینی روند تغییرات قیمت سهام ارتباط مثبتی داشت. در مقابل، ویژگی اضطراب تصمیمات مالی محافظه کارانه را پیش بینی می کند: اضطراب با تصمیم به عدم سرمایه گذاری پس اندازها، داشتن حساب بهره دار و قابلیت پیش بینی اندک روند سهام ارتباط داشت. در سناریوهای فرضی، ویژگی خشم پورتفوی با ریسک متوسط و تصمیم برای منتظر ماندن قبل از فروش سرمایه گذاری با سود یا با زیان را پیش بینی می کند، در حالی که ویژگی اضطراب با ترجیح دادن پورتفوی با ریسک اندک و تصمیم برای فروش فوری سهام در صورت افزایش یا کاهش ارزش آن ارتباط داشت. این اطلاعات همسو با مدل های شناختی هیجانات است که بر کاربرد عملی آنها تأکید می کند و به اطلاعات پیرامون رابطه بین ویژگی های شخصیتی و تصمیم گیری برای سرمایه گذاری در زندگی واقعی می افزاید.
ترجمه مقدمه
برای اینکه فرد در دنیای مالی راه خود را با موفقیت بیابد باید بتواند شرایط مختلف را تشخیص و پاسخ مناسبی به آنها بدهد؛ یعنی شرایطی که مستلزم راهکارهای بیشتر مؤثر و احتمالا پرهزینه یا تصمیمات محافظه کارانه و بیشتر تأثیرپذیر است. هیجاناتی مانند اضطراب و خشم این کارهای مختلف را انجام می دهند: خشم را «حالت هیجانی توأم با احساسی که شدت آن از ناراحتی یا رنجش متوسط تا غضب و عصبانیت متغیر است» تعریف کرده اند (اسپیلبرگر و سیدمن، 1994) که احتمالا موجب نگرش و رفتار غیرمنفعل به شکل حمله می شود (لرنر و تیدنز، 2006). از سویی دیگر، اضطراب را پاسخ هیجانی تعریف کرده اند که مستلزم احساس ناخوشایند تنش و افکار پریشان و مشوش استو موجب رفتار محافظه کارانه و دوری گزین می گردد (راگوناتان و پام، 1999؛ ویلت، اولبرگ و رول، 2011). از آنجا که هیجانات به واسطه فرایندهای تکامل شکل گرفته اند، در ارزیابی شرایط و تصمیمات بعدی غالبا حائز اهمیت و مفید هستند (فینوکان، آلاکامی، اسلویک و جانسون، 2000؛ هوگارت، پورتل، کوگزارت و کولو، 2011).
تحقیقات قبلی دریافتند که حالات هیجانی می توانند اهداف، نگرش ها و بینش افراد را تغییر دهند (فورگاس، 2000؛ زاجونک، 2000). این مسئله مورد قبول اکثریت است که تصمیم گیری می تواند تحت تأثیر حالات هیجانی باشد که موجب تفاوت در شیوه ارزیابی افراد از رویدادهامی گردد(اسلویک، فینوکان، پترز و مک گرگور، 2004). طبق مدل های شناختی (بک، 1999؛ آیزنگ، 1997)، فرایندهای شناختی گوناگون در هیجانات نقش دارند و آنها را تنظیم می کنند. هیچ هیجانی نمی تواند بدون ارزیابی شناختی باشد زیرا این ارزیابی شناختی است که به شرایط معنا می دهد. پیترز، واستوال، گارلینگ و اسلویک (2006) اظهار داشتند ارزیابی شناختی از محیط که در اثر هیجانات خاص است تأثیر مهمی بر تصمیم گیری دارد: این ارزیابی ها کار اطلاع رسانی، انگیزش و پردازش راانجام می دهند و از این رو تأثیر خاصی برنتایج حاصل دارند. تحقیقات قبلی نشان دادند که خشم باعث می شود افراد تمایل بیشتری پیدا کنند که شرایط را قابل پیش بینی، قابل فهم و تحت کنترل خود ببینند (الزورت، شرر، دیویدسون، شرر و گلداسمیت، 2003) و خشم موجب افزایش خوش بینی و احساس عدم آسیب پذیری می گردد (کیگلی و تدشی، 1996). در نتیجه، خشم با درک ریسک اندک در شرایط جدید ارتباط دارد (لونستین و لرنر، 2003). از سویی دیگر، اضطراب با سوگیری توجه به سمت اطلاعات مرتبط با تهدید و ارزیابی محرک های نامفهوم به صورت محرک های منفی ارتباط دارد (بار-هایم، لامی و گلیکمن، 2005؛ گو، گی، جیانگ و لو، 2010). همچنین اضطراب با احساس عدم اطمینان، کدورت و کنترل اندک بر اوضاع ارتباط دارد (اسمیت و الزورت، 1985). از این نظر وقتی فرد مضطرب می شود، درک ریسک در یک موقعیت به خاطر دل مشغولی بیش از حد به پیامدهای زیان افزایش می یابد.
این مسئله در ارزیابی هیجانات حائز اهمیت است که مشخص شود فرد در زمان ها و شرایط مختلف به چه میزان حالات هیجانی را تجربه می کند و در واکنش نسبت به این هیجانات خاص چه تفاوت های فردی دارد؛ اینها همان ویژگی های شخصیتی او هستند (لازاروس، 1994). طی 15 سال گذشته تحقیقات فزاینده ای درباره تأثیر ویژگی های شخصیتی بر تصمیمات و بینش مالی صورت گرفته است (گیبسون، 2006). بنا به سنت، نظریه اقتصادی حاکی از آن است که تصمیمات سرمایه گذاری باید بر اساس مطلوبیت مورد انتظار باشند. یعنی بهترین تصمیمات تصمیماتی هستند که مطلوبیت مورد انتظار پول به دست آمده را به حداکثر می رسانند. اقتصادانان ریسک را یک شاخص عینی تعریف می کنند که هنگام تصمیم گیری درباره راه حل سرمایه گذاری باید از آن استفاده نمود. آنها بر اهمیت توجه به نسبت ریسک به بازده سرمایه گذاری انتخاب شده تأکید می کنند. از این نقطه نظر، ریسک سرمایه گذاری عبارت است از واریانس مطلوبیت سهام (رابین و تالر، 2001). با وجود این، چند تحقیق نشان دادند که افراد ریسک سرمایه گذاری را به صورت عینی نمی سنجند (پارکر و فیشاف، 2005). تحقیقات پیرامون قضاوت و تصمیم گیری نشان داده اند که درک ریسک تحت تأثیر عوامل زیاد دیگری سوای مطلوبیت پول مانند ویژگی های شخصیتی قرار دارد؛ درک ریسک یعنی قضاوت شهودی درباره وقوع پیامدهای منفی، شدت پیامدهای مرتبط و پذیرش ریسک که مستلزم متعادل کردن منافع با ریسک ها و قابلیت پذیرش آنها به صورت ذهنی است. تحقیقات گوناگون تلاش کرده اند که تیپ ها و ویژگی های همبسته با رفتار و بینش سرمایه گذاریرا بررسی کنند. برای مثال، کاردوسی و وانگ (1998) دریافتند که افراد با تیپ شخصیتیAدر مقایسه با افراد با تیپ Bتمایل بیشتری دارند که در تمام مسائل مالی ریسک پذیرتر باشند. شواهدی نیز مبنی بر میل به «هیجان خواهی» در برخی افراد در دوره مدیریت مالی شان وجود دارد (وانگ و کاردوسی، 1991). این خصوصیات شخصیتیهمراه با پیشینه اجتماعی اقتصادی روشن (یعنی مرد بودن، سن بیشتر، تأهل، استخدام دائم با درآمد بیشتر، تحصیلات بالاتر، دانش مالی بیشتر و افزایش انتظارات اقتصادی) پذیرش ریسک و تحمل کاهش قیمت سرمایه گذاری ها با انتظار افزایش ارزش آنهارا در مسائل پولی روزمرهپیش بینی می کنند (گرابل، 2000). فنتون اوکریوی، نیکولسون، سوان و ویلمن (2004) دریافتند دلالان باتجربه و موفق بورس در بانک های سرمایه گذاری اروپا که احتمالا از پذیرش ریسک بالایی برخورداراند ثبات هیجانی دارند و پذیرای تجربیات جدید هستند. دیده شده است که برون گرایی و خودآگاهی هردو ارتباط مثبتی با نیّات سرمایه گذاری کوتاه مدت دارند (میفیلد، پرود و ووتن، 2008). از سویی دیگر، نویسندگان دیگر بدون بررسی نمونه بزرگی از دلالان بورس نتیجه گرفته اند که خود ویژگی های شخصیتی برای تصمیمات سرمایه گذاری و تجارت اهمیت ندارند (لو و رپین، 2005).
درخصوص ویژگی های خشم و اضطراب، شواهدی حاکی از رابطه بین ویژگی خشم و تصمیمات پرریسک در سناریوهای مالی،اجتماعی و تندرستی فرضی (گامبتی و گیوسبرتی، 2009) و رابطه بین تفاوت های فردی در ویژگی اضطراب، نگرانی و اضطراب اجتماعی و ریسک گریزی در رفتار ریسک پذیر (مانر و همکاران، 2007) وجود دارد. اخیرا یک تحقیق همبستگی منفی معناداری بین ویژگی اضطراب و رفتار سرمایه گذاری یافت اما این همبستگی فقط در صورت پاسخ فوری به ریسک بود (ون ویندن، کراوزیک و هوپفنسیز، 2011).
در کل با اینکه نوشتجات نشان داده اند که ویژگی های خشم و اضطراب درک ریسک و پذیرش ریسک را پیش بینی می کنند، تحقیقات اندکی رابطه بین این ویژگی های شخصیتی و تصمیمات سرمایه گذاری در زندگی واقعی را بررسی کرده اند. تحقیقات در این زمینه در واقع بیشتر آزمایشی هستند و اختلاف نظر کلی درباره سطح اعتبار بیرونی نتایج وجود دارد زیرا این نوع تحقیقات شرکت کنندگان را در شرایط مصنوعی مورد آزمون قرار داده اند؛ این شرایط شباهت اندکی به دنیای بیرونی دارد (گیگرنزر، 2008). بنابراین، بررسی بیشتر این مسئله که آیا ویژگی های خشم و اضطراب نقش متفاوتی در تصمیم گیری و بینش سرمایه گذاری در حوزه های واقعی زندگی انسان ایفا می کنند حائز اهمیت است.