ترجمه فارسی عنوان مقاله
نقش محیطهای محلی در ایجاد صلاحیت در شرکتهای چند ملیتی
عنوان انگلیسی
The Contribution of Local Environments to Competence Creation in Multinational Enterprises
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
11345 | 2013 | 13 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Long Range Planning, Available online 20 November 2013
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
مقدمه
مکان و توسعه صلاحیت
توسعه فرضیه
انتقال از مزایای خاص کشوری به مزایای خاص شرکتی
نمونه و دادهها
مقیاسها
مقیاسهای صلاحیت (FSAها)
مقیاسهای مزیت خاص کشور
جدول 1: ساختارها و سوالات
سوگیری روش مشترک
نتایج
اندازهگیری روایی و پایایی
نیکویی برازش مدل ساختاری
بحث
نتیجهگیری
پینوشتها
مقدمه
مکان و توسعه صلاحیت
توسعه فرضیه
انتقال از مزایای خاص کشوری به مزایای خاص شرکتی
نمونه و دادهها
مقیاسها
مقیاسهای صلاحیت (FSAها)
مقیاسهای مزیت خاص کشور
جدول 1: ساختارها و سوالات
سوگیری روش مشترک
نتایج
اندازهگیری روایی و پایایی
نیکویی برازش مدل ساختاری
بحث
نتیجهگیری
پینوشتها
ترجمه کلمات کلیدی
محیط های محلی - خلق اثر - شرکت چند ملیتی
کلمات کلیدی انگلیسی
, Local Environments , Competence Creation , Multinational Enterprises
ترجمه چکیده
این مقاله ایجاد صلاحیت شرکتهای تابعه در شرکتهای چند ملیتی را بررسی خواهد کرد. در این مقاله نحوه تاثیر محیط شرکتهای تابعه محلی بر توسعه صلاحیتهای فناوری و کسب و کار در میان سایر واحدهای شرکت چند ملیتی را تحلیل خواهیم کرد. پیشبینیهای خود را با استفاده از دادههای به دست آمده از 2107 شرکت تابعه تحت مالکیت افراد خارجی که در هفت کشور اروپایی مستقر هستند و با استفاده از مدلسازی معادله ساختار یعنی LISRL آزمون خواهیم کرد. با بررسی محیط محلی در منابع موجود در مورد ظهور و تعیینکنندههای مزایای خاص شرکتی نقش داریم. در این مقاله محیطهای شرکتهای تابعه محلی را به توسعه صلاحیتهای سایر واحدها در شرکت چندملیتی پیوند میدهیم. شرکت چندملیتی نقش منسجمکننده دارد زیرا ممکن است آن صلاحیتهای محلی و محیطهایی را پیوند دهد که موجب ایجاد صلاحیت میشوند و همچنین کاربرد منابع موجود محلی را در سراسر سازمان تسهیل میکند. بنابراین در این مقاله درک از مکان را به عنوان تعیینکننده ایجاد واحدهای صلاحیت و مراکز برتری در شرکت چند ملیتی افزایش خواهیم داد. به عبارت دیگر نشان میدهیم که مزایای خاص کشوری برای ایجاد صلاحیت در واحدهایی غیر از شرکت فرعی محلی مفید هستند. در نتیجه مزایای خاص کشوری را به ایجاد مزایای خاص شرکتی در شرکت چندملیتی پیوند میدهیم. یعنی شرکت چندملیتی میتواند مزایای خاص شرکتی را با کسب بیشتر مزایای خاص کشوری ایجاد کرده و افزایش دهد.
ترجمه مقدمه
دانش و منابع در مکانهای میزبان شرکتهای تابعه شرکتهای چند ملیتی (MNEها) قرار دارند. این نوع دانش و منابع را می توان مزایای خاص کشوری (CSAها) تعریف کرد (راگمن و وربکه، 2008). در شرکت تابعهای که در محیط کشور میزبان قرار دارد وجود این نوع دانش و منابع فرصتی را برای به روز کردن صلاحیتهای خاص و رشد آن به وجود میآورد (بیرکینشاو و هود، 1998). در نتیجه این تکامل ممکن است مزایای خاص شرکت تابعهای (SSAها) را به وجود آورد که در صورت به کارگیری توسط کل شرکت چندملیتی (MNE) میتواند به مزایای خاص شرکتی (FSAها) تبدیل شود (راگمن و وربکه، 2001). این موضوع نشان دهنده این استدلال است که بافتهای محلی شرکتهای تابعه اهمیت حیاتی برای ایجاد صلاحیت دارند (میئر و همکاران،2011؛ راگمن و همکاران، 2011). در واقع بارلت و گوشال (1986) بر اهمیت راهبردی محیط محلی شرکتهای تابعه تاکید کردهاند که میتواند برای کل MNE مفید باشد (میئر و همکاران، 2011).
مزایای حاصل از محیط محلی شرکت تابعه ممکن است به مکان مرتبط باشند یا ربطی به مکان نداشته باشند که این موضوع نشان میدهد این نوع مزایا ممکن است بر کل MNE یا فقط بر شرکت تابعه مرکزی که در محیط خاصی عمل میکند تاثیر داشته باشند. با اینحال MNE سازمانی توصیف میشود که برای استفاده بهتر از منابع پراکنده در واحدهای آن در مقایسه با احتمالات شرکتهای تکی در بازار ایجاد شده است. در واقع توانایی استفاده از منابع پراکنده جهانی و استفاده از گوناگونی محیطهایی که در آن شرکتهای تابعه آنها عمل می کنند دو مزیت متمایز MNE محسوب میشوند (کانتول، 1989؛ کوگوت و زاندر، 1993؛ پنروز، 1959). با اینحال اغلب اجرای منابع و صلاحیتهایی که به شکل محلی در شرکتهای تابعه قرار دارند در سایر واحدهای MNEها کار سختی است (به عنوان مثال، گوپتا و گوینداراجان، 2000؛ سزولانسکی، 1996).
معمولا تحقیقات به بررسی ایجاد صلاحیت در سطح شرکت تابعه یا مزایای رقابتی در سطح MNE میپردازند اما به ندرت ارتباط آنها را مطالعه میکنند. این مطالعه دو CSA متمایز- شرایط بازار برای توسعه صلاحیت و پویایی رقابتی در بازار محلی- و نحوه تاثیرگذاری آنها بر صلاحیتهای سایر واحدهای MNE در فناوری و ابعاد کسب و کار (FSAها) را مشخص می کند. این کار امکان بررسی محرکهای ایجاد صلاحیت MNE و عوامل اساسی مزیت رقابتی را فراهم میسازد. در نتیجه به شکل تجربی مساله CSAهایی را توضیح میدهیم که منجر به FSAها برای کل MNE میشوند. این موضوع به بررسی تجربی بخشهای منتخب از چارچوب ارایه شده توسط راگمن و وربکه (2001) مرتبط است.
تحقیقات، محیطهای محلی را منشاء دانش ارزشمند و منابعی برای شرکتهای تابعه مشخص کردهاند (گماوات، 2007؛ مککان و مودامبی، 2005؛ راگمن و وربه، 2001). این نوع دانش و منابع ممکن است به محل وابسته باشند و انتشار آنها در سراسر سازمان کار سختی باشد (گوپتا و گوینداراجان، 2000). در این مورد، تحقیقات قبلی عوامل محیطی را به عنوان تعیینکننده نقشهای شرکتهای تابعه بررسی کردهاند (بنیتو و همکاران، 2003؛ بیرکینشاو و هوود، 2000) ولی تحقیقات شبکه کسب و کار (به عنوان مثال اندرسون و همکاران، 2001؛ اندرسون و همکاران، 2002؛ کیابوسچی و همکاران، 2011) برای ایجاد صلاحیت و فعالیت مبتکرانه بیشتر بر روابط کسب و کار مستقیم تمرکز دارند تا شرایط بازار و محیط محلی. جریان دیگری از تحقیقات عوامل درونی را بررسی کردهاند که موجب توسعه صلاحیت در شرکتهای تابعه میشوند (بارلت و گوشال،1986). با اینحال توجه به پیوند بین شرایط محیطی محلی شرکتهای تابعه (بیرکینشاو و هود، 1998) و ایجاد صلاحیت در سطوح MNE و شرکتهای تابعه، توجه تجربی کمی شده است، البته بیرکینشاو (1997) در مورد این بحث کرده است که چه مواردی را میتوان به الگوهای V، VI و VII چارچوب راگمن و وربکه (2001) تبدیل کرد.
در این مقاله با تمرکز بر اینکه آیا توسعه صلاحیت در MNE از عملیات شرکتهای تابعه در مکانهای پویا حاصل شده است یا نه و خصوصا آیا CSAهای محلی در این محیطهای شرکتهای تابعه اجزای تشکیلدهنده توسعه فناوری و صلاحیتهای کسب و کار در سایر واحدهای MNE هستند یا نه، این شکاف در تحقیقات موجود را بررسی کردیم. در MNE این سوال سوالی اساسی است زیرا یک MNE که میتواند صلاحیتهای خود را به روز کند بهتر خواهد توانست در مقیاس جهانی حالت رقابتی خود را حفظ کند. با اینحال در مورد پیوند بین بازارهای محلی و توسعه صلاحیت در سایر واحدهای MNE دانش کمی داریم. اهمیت دارد که درک بهتری از این موضوع داشته باشیم زیرا MNEها شانس بهتری از بقا را در صورتی دارند که بتوانند با قرارگیری در کشورهای دارای CSAهای قوی در FSAهای قوی سرمایهگذاری کنند (هنارت،2009). به عبارت دیگر MNEها باید FSAها را با CSAهای مکمل دستهبندی کنند. کیفیت و کمیت CSA نه تنها بر نحوه عملکرد MNE در بازارهای خارجی تاثیرگذار هستند (هنارت، 2009) بلکه این عوامل نقش مهمی در توسعه صلاحیت MNE دارند.
در تحلیل خود در مورد تاثیر محیطهای میزبان محلی بر توسعه صلاحیت واحدهای MNE در فناوری و ابعاد کسب و کار، سنت شبکه کسب و کار در مورد توضیح ابعاد مختلف فعالیتهایی را بسط دادیم که برای عملیات MNE مهم هستند (اندرسون و همکاران، 2002). این مورد با تعریف FSAها از نظر ابعاد قابلیت سازمانی و دانش مرتبط به تولید ارایه شده توسط راگمن و وربکه (2001) متناسب است. این رویکرد این امکان را به ما میدهد تا در درک نحوه بهرهبردنMNE ها از CSAهای مکانهای شرکتهای تابعه آن در مقیاس جهانی نقش داشته باشیم و همچنین درکی فراتر از مفهوم کلی صلاحیت را در هنگام تحلیل صلاحیتهای فناوری و کسب و کار ارایه میدهد. از این رو موضوع مکان را به منفعت بالقوه کل سازمان از نظر توسعه صلاحیتهای کسب و کار و فناوری – یعنی FSAها- مرتبط میسازیم (میئر و همکاران،2011). در MNE، بستههای منابع محلی را فقط میتوان در رقابتیبودن سازمان به تنهایی به کار برد. سازمان فقط در صورتی واقعا میتواند از چندملیتی بودن و از مزایای مالکیت آن، مکان و درونیسازی آن بهره برد که منابع محلی را سایر واحدهای MNE استفاده کنند (دونینگ، 1988).
ما مدلی را به وجود میآوریم که براساس جریانهای منابع پویایی رقابتی و شرکت تابعه است و چهار فرضیه را با استفاده از مدلسازی معادله ساختاری و تحلیل LISREl تحلیل میکنیم. در این تحلیل از مجموعه دادههای به دستآمده از 2107 شرکتتابعه تحت مالکیت افراد خارجی در هفت کشور اروپایی استفاده میکنیم.
این مقاله به شکل زیر ساختاربندی شده است. در ابتدا مرور ادبیات ارایه شده است و بعد از فرضیهها ارایه شدهاند. دادهها و روشها در بخش بعدی ارایه شدهاند. بعد از این بخش، نتایج ارایه شدهاند. سپس به بحث در مورد پیامدهای یافتههای خود پرداختهایم و بعد از آن با توضیح پیامدهای نظری و مدیریت، محدودیتها و پیشنهادات برای تحقیقات آتی مقاله را نتیجهگیری کردهایم.