ترجمه فارسی عنوان مقاله
سرمایه گذاری در انرژی تجدید پذیر: اثرات بازار و سیاست
عنوان انگلیسی
Renewable energy investment: Policy and market impacts
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
9985 | 2012 | 6 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Applied Energy , Volume 97, September 2012, Pages 249–254
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1. مقدمه
فهرست علائم و اختصارات
2. یک مدل گزینههای واقعی با قیمتهای درونزا
3. داده
جدول 1: دادههای هزینه. منبع: محاسبهشده از IEA .
جدول 2: دادههای فرایند قیمت.
4. تحلیلهای سیاسی
4.1 فشار باد ثابت در مقابل متغیر
جدول 3: مقایسه ارزش شرکت (با تنها یک فرصت سرمایهگذاری: باد).
4.2 سیاست انرژی و عدم اطمینان نظارتی
5. نتیجهگیری
کلمات کلیدی
1. مقدمه
فهرست علائم و اختصارات
2. یک مدل گزینههای واقعی با قیمتهای درونزا
3. داده
جدول 1: دادههای هزینه. منبع: محاسبهشده از IEA .
جدول 2: دادههای فرایند قیمت.
4. تحلیلهای سیاسی
4.1 فشار باد ثابت در مقابل متغیر
جدول 3: مقایسه ارزش شرکت (با تنها یک فرصت سرمایهگذاری: باد).
4.2 سیاست انرژی و عدم اطمینان نظارتی
5. نتیجهگیری
ترجمه کلمات کلیدی
- قرارداد های اختیار واقعی - سیاست های انرژی - منابع تجدیدپذیر - اثرات بازار -
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
آزادسازی بازارهای برق در سالهای اخیر رقابت را میان شرکتهای تولید کننده برق، در مواجه با تصمیمات نامشخص رقیبان و در نتیجه قیمتهای نامشخص، افزایش داده است. همزمان با آن، پیشرفت انرژی تجدیدپذیر یک عنصر کلیدی در سیاست انرژی بوده که دیکربنیزه کردن ترکیب انرژی را دنبال میکرده است. انگیزههای عمومی شرکتها برای سرمایهگذاری در فناوریهای تجدیدپذیر، مواردی چون تعرفههای تشویقی (تغذیه در تعرفه) تا یارانههای سرمایهگذاری، اعتبار مالیاتی، الزامات سبد سهام و سیستمهای گواهینامه را در بر میگیرد.
ما از یک مدل گزینههای واقعی در زمان گسسته با سرمایهگذاریهای چندگانه متلاطم استفاده کردهایم تا تصمیمات تولیدکننده برق برای سرمایهگذاری در ظرفیت جدید تولید برق، انتخاب نوع فناوری و بهینهسازی عملیات آن تحت شرایط نامطمئن قیمت و تاثیرات بازار را تحلیل کنیم. هر دو ویژگی خاص تجدیدپذیری و تاثیرات بازار در تصمیمات سرمایهگذاری در نظر گرفته شده است. قیمتها به صورت درونزا با تامین برق در بازار و به صورت نامطمئن با قیمت برق برونزا تعیین میشود.
این چارچوب برای تحلیل سیاست انرژی و همینطور واکنش تولیدکنندگان به عدم قطعیت در چارچوب سیاسی و نظارتی بکار میرود. به این ترتیب، می توانیم سیاستهای مختلف برای بکار گرفتن سرمایه در انرژیهای تجدیدپذیر را با هم مقایسه کنیم و تاثیرشان را بر بازار تحلیل نماییم.
ترجمه مقدمه
آزادسازی بازارهای برق در سالهای اخیر رقابت میان شرکتهای تولیدی برق را در مواجه با تصمیمات نامشخص رقیبان و در نتیجه قیمتهای نامشخص افزایش داده است. همزمان با آن، پیشرفت انرژی تجدیدپذیر یک عنصر کلیدی در سیاست انرژی بوده که دیکربنیزه کردن ترکیب انرژی را دنبال میکرده است. انگیزههای عمومی شرکتها برای سرمایهگذاری در فناوریهای تجدیدپذیر در میان موازد دیگر شامل تعرفههای تشویقی، یارانههای سرمایهگذاری، اعتبارات مالیاتی، الزامات سبد سهام و سیستمهای گواهینامه میباشد.
یک اشکال مرتبط با این فناوریها در مقابل انواع سنتی این است که بسته به محیط جاری اغلب مقادیر برق نامشخصی را بدست میدهند (مقادیر متغیر در روزهای آفتابی، سرعتهای باد بالا در مقایسه با سرعتهای کم و غیره). علاوه بر این، چارچوبهای سیاسی و نظارتی میان هر یک از کشورهای اتحادیه اروپا، در طول زمان تغییر میکنند و به این ترتیب خودشان اغلب با عدم اطمینانهای عمدهای روبرو هستند. اگرچه هزینههای فناوریهای تجدیدپذیر در حال کاهش است (برای مثال [1])، اما ظرفیت نصب و تاسیس مواردی چون نیروگاههای سوخت ذغالسنگ، هنوز از هزینههای نسبتا پایین سرمایهگذاری و عملیات و نگهداری (O&M) بهره میبرند. با این حال فناوریهای تجدیدپذیر (همچون نیروی باد) تاثیرات خارجی مثبتی، برای مثال با حذف کم تا زیاد CO2، و ایجاد شغل یا امنیت انرژی که میتواند با حمایت از دولتهای عمومی آغاز شود، دارد. این حمایت نقش مهمی در تشویق توسعه نیروی باد و انرژی تجدیدپذیر بازی کرده است و میتواند برای مثال به شکل مالیات و مشوقهای مالی، هزینههای CO2 و تعرفههای تشویقی باشد. با توجه به مورد آخر، Blancoa و [Rodriques [2تعرفه تشویقی جاری آلمان برای انرژی بادی را 90 €/MW h ذکر کردهاند.
ما یک چارچوب مدلسازی را معرفی میکنیم که این موارد را بدست میآورد: (a) ویژگیهای خاص بازارهای برق (برای مثال هزینههای اولیه بالا و انعطافپذیری نسبت به تفاوت زمانی نصب) جایی که (b) شرکتهای بزرگ میتوانند بر قیمتهای بازار تاثیر داشته باشند (c) طبیعت پویای تصمیمات سرمایهگذاری (d) عدم قطعیت ناشی از بازارها و محیط و (e) تاثیر سیاست و عدم قطعیت مرتبط با آن. برای قسمت آخر، آلمان را به عنوان مطالعه موردی انتخاب کردیم که از 1991 دارای یک سیستم تعرفه تشویقی بوده و اغلب به عنوان یک مورد و مثال موفق برای دیگر کشورها ذکر شده است. تولیدکنندگان انرژی تجدیدپذیر تعرفه ثابتی را از اپراتور شبکه، که وظیفه پذیرش برق را دارد، دریافت میکنند. این تعرفه بستگی به نوع فناوری -و در مورد باد همچنین به مکان- داشته و برای 20 سال ثابت بوده است.
علاوه بر این، سهم انرژیهای تجدیدپذیر آلمان در سالهای 2000 تا 2009 بیشتر از دو برابر بوده است، بطوریکه باد مهمترین حامل انرژی تجدیدپذیر حمایتشده بوده است. به همین خاطر نیروی بادی را موضوع مطالعه قرار دادیم.
در مدل زمانی گسسته توسعه یافته در این مقاله، تصمیمات سرمایهگذاری یک شرکت تولید کننده کالاهای هم جنس و غیر قابل ذخیرهسازی را در یک افق برنامهریزی ثابت تحلیل میکنیم. این شرکت تصمیم میگیرد که آیا به صورت برگشتناپذیر در ظرفیتهای جدید و یا نه در انتهای هر دوره زمانی سرمایهگذاری کند. در هنگام تصمیمگیری در مورد سرمایهگذاری در ظرفیتهای جدید، که متلاطمند، شرکت امکان انتخاب از میان فناوریهای متفاوتی که دلالت بر ساختارهای متفاوت هزینه و عدم اطمینانهای تولید دارند را دارد. دستاورد برخی از فناوریها وابسته به وضعیت محیط، مانند نیروگاههای بادی با سرعتهای بالا و پایین باد در یک دوره خاص، است. قیمتهای برق تصادفی هستند. از این گذشته، قیمتهای بازار توسط قیمتها در عرضه کلی، مانند نوسان عرضه و سرمایهگذاریها در ظرفیت جدید، تحت تاثیر قرار میگیرند. شرکتها در این محیط ناچارند تاثیرات تصمیات سرمایهگذاری خودشان و رقیبانشان (که در این مطالعه به صورت غیرمستقیم مدل شده است) و تاثیر آن بر ارزش شرکتشان را بجای یک سرمایهگذاری منزوی در نظر بگیرند.
مدلهای گزینهای واقعی استاندارد، که برای مثال توسط [Trigeorgis[3یا Dixit و [Pindyck[4 توصیف شدهاند، به صورت سنتی به مشکلات مشابه تصمیمگیری سرمایهگذاری و زمانبندی اعمال شدهاند. ملزومات اعمال تحلیلهای گزینههای واقعی مربوط به انعطافپذیری تولیدکننده (برای اینکه تصمیم بگیرد آیا در ظرفیتهای جدید سرمایهگذاری کند و یا نه)، انتشار مسیرهای آینده قیمت، تولید و سیاست، به اضافه برگشتناپذیری سرمایههای تزریق شده به بازار، توسط مدل ما لحاظ شده است. نمونههایی از مدلهای گزینههای واقعی سرمایهگذاری متلاطم به عنوان مثال در [5،6] آمده است. با این حال این مدلها تاثیر سرمایه بر ارزش سرمایهگذاریهای گذشته و آینده را به دست نمیدهند. در مدل خود فرض کردهایم که شرکتها میتوانند به صورت مستمر (افزایشهای کم بینهایت) ظرفیت را بدون هیچگونه هزینههای تعدیل بیشتر کنند.
مدلهای گزینه واقعی، اخیرا در پرسشهایی در صنعت برق، برای مثال توسطSiddiqui و [ Fleten [7 یا Murto و [Liski [8، بکار رفتهاند. همچنین مدلهای گزینههای غیر واقعی برای تعیین طرح تشویقی بهینه، جهت جذب انرژی تجدیدپذیر، استفاده شدهاند (برای مثال [9]).
در مقابل ادبیات موجود، ما مدل معرفی شده توسط Reuter و همکارانش [10] را با پرداختن به نقاط (a)-(e)، همانند مثال بالا توسعه دادیم. اگر بخواهیم دقیق بگوییم، با توجه به نقطه (e)، عدم اطمینان مقررات در مورد بازار انرژی، توسط کار قبلی در مدلسازی گزینههای واقعی مورد توجه قرار گرفته است (برای مثال [11-13])، جاییکه عدم قطعیت ناشی از تغییرپذیری در سناریوهای متفاوت مسیرهای قیمت CO2 در آینده است. این مطالعات عموما در مورد سرمایهگذاری در عدم اطمینان مقرراتی به یک پاسخ منفی میرسند. در این مقاله همچنین علاقمندیم تا آزمایش کنیم آیا زمانی که بازخوردهایی از تصمیمات به بازار وجود دارد، دوام (یا معرفی دوباره) تعرفههای تشویقی تاثیر مشابهی دارد یا خیر.
این مقاله به صورت ذیل سازمان یافته است. بخش 2 چارچوب اولیه و نشانگذاریها را نشان میدهد، در حالیکه بخش 3 مرور و توضیحی از دادهها و منشأ آنها را ارائه میکند. بخش 4 تجربیات سیاستگذاری و نتایج آن را شرح میدهد که بعدا تحلیل شده و در نتیجهگیری بخش 5 در متن سیاستگذاری قرار گرفته است.