ترجمه فارسی عنوان مقاله
جریانهای درونسوی سرمایه گذاری مستقیم خارجی و رشد اقتصادی چین
عنوان انگلیسی
Foreign direct investment inflows and economic growth of China
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
9527 | 2010 | 4 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Journal of Policy Modeling, Volume 32, Issue 1, January–February 2010, Pages 155–158
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
مقدمه
جدول 1 : جریان های درونسوی سرمایه گذاری مستقیم خارجی و رشد اقتصادی
پیشینۀ وقایع
شواهد تجربی در مورد رابطۀ علیت بین سرمایه گذاری مستقیم خارجی و رشد اقتصادی
جدول 2 : نتایج آزمون علیت گرانجر
نتیجه گیری
مقدمه
جدول 1 : جریان های درونسوی سرمایه گذاری مستقیم خارجی و رشد اقتصادی
پیشینۀ وقایع
شواهد تجربی در مورد رابطۀ علیت بین سرمایه گذاری مستقیم خارجی و رشد اقتصادی
جدول 2 : نتایج آزمون علیت گرانجر
نتیجه گیری
ترجمه کلمات کلیدی
- چین - سرمایه گذاری مستقیم خارجی - رشد اقتصادی
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
این تحقیق به بررسی رابطۀ علیت بین جریانهای درونسوی سرمایه گذاری مستقیم خارجی FDI و رشد اقتصادی مورد تحقیق (چین) میپردازد و در این بررسی از آزمون هم انباشتگی با نمونۀ کوچک استفاده می کند. نتایج تجربی نشان می دهند با آنکه اصلاحات جریانهای درونسوی سرمایه گذاری مستقیم خارجی FDI باعث ایجاد رشد اقتصادی نشده اند ولی عوامل پسین باعث ایجاد موارد پیشین شده اند.
ترجمه مقدمه
اغلب بحث می شود که جریان درونسویسرمایه گذاری مستقیم خارجی یکی از نیروهای سایق رشد اقتصادی در کشورهای در حال توسعه است. نتایج تاریخی مختلف هستند. به اصطلاح چهار ببر آسیای شرقی، 1-هنگ کنگ و 2-سنگاپور موفق شدند که مقادیر عظیمی از سرمایه گذاری مستقیم خارجی را جذب کنند؛ اما 3- کرۀ جنوبی و 4- تایوان مقدار زیادی جذب نکردند.
از زمان اصلاحات اقتصادی سال 1979، چین نرخ رشد قابل توجهی را به دست آورده؛ برای مثال متوسط سالانۀ نرخ رشد واقعی تولید ناخالص داخلیGDP چین در طی سالهای 1979-2001 بالا و به میزان 8.3% بود.
در همین زمان، چین به طور فعالی سعی در جذب جریانهای درونسوی سرمایه گذاری مستقیم خارجی داشت. جریانهای سرمایه گذاری مستقیم خارجی به سمت چین از 0.9 میلیارد دلار در 1983 به 46.9 میلیارد دلار در سال 2001 افزایش یافت (جدول 1). چن، چانگ و ژانگ (1995) اینطور ارزیابی کردند که سرمایه گذاری مستقیم خارجی بوسیلۀ افزایش منابع موجود برای شکل دهی سرمایه و درآمدهای صادراتی، باعث رشد اقتصادی پس از سال 1978 شد.
در همین زمان موضوع رابطۀ علّی بین جریانهای درونسوی سرمایه گذاری مستقیم خارجی و رشد اقتصادی در مورد چین به ندرت به طور جدی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
با این که کین، کاگاس، و هی (2006) آشکار ساختند که رشد اقتصادی باعث سرمایه گذاری در چین شده است، اما موارد اخیر به سرمایه گذاری مستقیم خارجی محدود نبودند. دس (2001) با استفاده از یک شبیه سازی نشان داد که سرمایه گذاری مستقیم خارجی تأثیر بلند مدتی بر خروجی ها دارد.
مطالعهی حاضر به بررسی این موضوع می پردازد که آیا افزایش در سرمایه گذاری مستقیم خارجی باعث افزایش در رشد اقتصادی چین شده است یا خیر و این کار را با رویۀ آزمون هم انباشتگی، که به سفارشات مختلف اجازۀ یکپارچگی می دهد و با آزمون علیت گرانجر، که از داده های ایستا (ثابت) استفاده می کند انجام می دهد.