ترجمه فارسی عنوان مقاله
قابلیتها، نوآوری و مزیت رقابتی
عنوان انگلیسی
Capabilities, innovation and competitive advantage
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
542 | 2011 | 4 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Industrial Marketing Management, Volume 40, Issue 8, November 2011, Pages 1220–1223
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
.1 مقدمه
.2 مفهوم سازی و سنجش قابلیت های دینامیک
.3 شرایط محیطی و قابلیت های دینامیک
.4 قابلیت های دینامیک و رابطه مزیت رقابتی
.5 مسائل مرتبط با طراحی تحقیق
.6 قابلیت ها، انواع نوآوری و مزیت رقابتی
.7 قابلیت ها و منابع پایداری مربوط به مزیت رقابتی
.1 مقدمه
.2 مفهوم سازی و سنجش قابلیت های دینامیک
.3 شرایط محیطی و قابلیت های دینامیک
.4 قابلیت های دینامیک و رابطه مزیت رقابتی
.5 مسائل مرتبط با طراحی تحقیق
.6 قابلیت ها، انواع نوآوری و مزیت رقابتی
.7 قابلیت ها و منابع پایداری مربوط به مزیت رقابتی
ترجمه کلمات کلیدی
قابلیت های پویا - نوآوری فنی و غیر فنی - مزیت رقابتی پایدار
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
هدف از ارائه این مبحث خاص، تکمیل کردن منابع قبلی از طریق بررسی نقش قابلیت ها در استراتژی رقابتی مبتنی بر نوآوری است. در حالیکه منابع نوآوری در طول سال های قبلی از گرایش فکری خود نسبت به نوآوری محصول دور شده اند تا نقش دیگر قالب های نوآوری در خلق ارزش را مورد بررسی قرار دهند، دیدگاه مبتنی بر قابلیت توانسته است دیدگاه «ایستا» یا «انعطاف ناپذیر» خود را به دیدگاهی «دینامیک» ارتقادهد، به منظور آنکهدینامیسم بازاری را تحت تمرکز خود قرار دهد. با وجود پیشرفت های نظری که اخیراً حاصل شده است، دیدگاه قابلیت دینامیک هنوز دارای یک پایه تجربی قوی نیست. نویسندگان منابع قابلیت در طول سال های گذشته چندین روش تحقیقی را برای توصیف قابلیت ها اتخاذ کرده اند که شامل طراحی های مقطعی، مطالعات موردی و مطالعات طولی می شوند. با در نظر گرفت چارچوب این پیش زمینه، مقاله های انتخاب شده برای این مبحث خاص هر دو رویکرد مفهومی و تجربی را پوشش می دهند تا رابطه بین قابلیت ها و نوآوری های فنی و غیر فنی و نتایج عملکردی مورد بررسی قرار گیرد. این تحقیق دستور کاری برای تحقیقات آینده فراهم می کند تا این زمینه تحقیقی نویدبخش توسعه داده شود. همچنین، این مقاله بر روی نیاز برای مفهوم سازی صریح تر و طراحی معیارهایی از قابلیت های دینامیک، شرایط محیطی بنیادی برای توسعه قابلیت های دینامیک در درون شرکت و نیز تحقیقات مرتبط با رابطه بحث برانگیز بین قابلیت های دینامیک و مزیت رقابتی و عملکرد سازمانی، تأکید می کند.
ترجمه مقدمه
مدیریت بازاریابی صنعتی همراه با علاقه و توجه متخصصان و افراد آکادمیک خود، فرصتی در اختیار ما قرار داده است تا مجموعه ای از مقاله های مناسب در ارتباط با مبحث «قابلیت ها، نوآوری و مزیت رقابتی» جمع آوری کنیم.
در طول دهه گذشته، دیدگاه مبتنی بر قابلیت از استراتژی رقابتی که در چارچوب دیدگاه مبتنی بر منابع جامع تر از استراتژی رقابتی تکامل پیدا کرد، به عنوانچارچوبی نظری برای توضیح ناهمگنی در عملکرد شرکتی پدیدار شده است. در اوایل دهه 1990 نیازی برای تمایز قابلیت ها از منابع در جهتارائه توضیحی بهتر از خلق ارزش به وجود آمد که راه را برای دیدگاهی مبتنی بر قابلیت از استراتژی رقابتی باز کرد.باوجوداین، به زودی محدودیت های دیدگاه های ایستا یا انعطاف ناپذیر از قابلیت ها به زودی به موضوعی داغ تبدیل شدند، به طوری که نویسندگان ادعا می کردند فرصت های بازاریابی توسط مجموعه قابلیتهای در اختیار شرکت محدود می شوند. علاوه بر این، سؤالاتی در مورد ارزش این قابلیت تحت شرایط محیطی متغیر به وجود آمد. دیدگاه مبتنی بر قابلیت استراتژی رقابتی که در سال های اخیر توجه ها را به خود جلب کرده است، از این مبحث سرچشمه می گیرد. این دیدگاه ادعا می کند شرکت ها باید مجموعه قابلیت های طبقه بندی شده خود را دوباره پیکربندی کنند تا با چالش های ایجاد شده توسط محیط کسب و کار متغیر روبرو شوند.باوجوداین، دستیابی به اجماعی آکادمیک در چارچوب دیدگاه های مبتنی بر قابلیت برای مسائلی مانند مفاهیم سازی، اندازه گیری و رابطه بین قابلیت های دینامیک و عملکرد شرکتی، به زمان احتیاج خواهد داشت. مشاهده می کنیم این جریان پژوهشی هنوز در ابتدای خود قرار دارد و باوجود این بحثی نویدبخش در این ارتباط به وجود آمده است. از سوی دیگر، کمبود تعاریف مشترک و عدم توافق در مورد تأثیرات مربوط به قابلیت های دینامیک، مانع از پیشرفت شده است (Barreto,2010,Helfat&Peteraf,2009).
این مبحث خاص از نیاز برای تکمیل منابع در این زمینه نوید بخش و به ویژه تقویت کردن پایه تجربی آن الهام گرفته است. جالب توجه است که دیدگاه «انعطاف ناپذیر» هنوز بین محققان دارای طرفدار است، به ویژه آنهایی که به دنبال تخمین تجربی با استفاده از طراحی های مقطعی هستند (Knight&Cavusgil,2004؛Nasution&Mavondo,2008؛Vorhies&Morgan,2005) و همچنین تعداد قابل توجهی از محققانی که از روش مطالعات موردی برای بررسی ب قابلیت ها استفاده می کنند (Sullivan Mort&Weerawardena). استفاده از طراحی های طولی برای مطالعه قابلیت های دینامیک دارای محدودیت هایی بوده است.
در این مقاله تلاش کردیم با استفاده از رویکردهای کمی و کیفی، مقالاتی برای این مبحث خاص در چارچوب موضوعاتی شامل مفاهیم سازی و توسعه نظری و پیشرفت های تجربی پیدا کنیم. از بین 43 مقاله، مجموعه ای از مقالات مناسب را جمع آوری کرده ایم که با موضوع مبحث ما مرتبط هستند. به طور کلی، مقاله هایی بعد از یک فرایند نقد دقیق انتخاب شده اند و دامنه گسترده ای از مباحث شامل توصیف قابلیت ها با استفاده از طراحی های کیفی، مدل بندی قابلیت ها در استراتژی رقابتی مبتنی بر نوآوری و آزمایش رابطه نظری با استفاده از طراحی های مقطعی را پوشش می دهند.
این مبحث خاص با مقاله ای ازHelen Perks و Steve Moxey با عنوان زیر آغاز می شود: «شبکه های نوآوری پوشش دهنده بازار: چگونه شرکت های پیشرو وظایف را تقسیم بندی کرده، منابع را به اشتراک گذشته و قابلیت ها را توسعه می دهند». این مقاله بر روی شبکه های نوآوری بازاری تمرکز می کند که از ماهیت یکپارچه و مدولار مربوط به توسعه محصول ریشه گرفته اند. سطوح بالایی از فعالیت های نوآوری محصول توسط شرکت های کلیدی، شبکه های پیشرو و شبکه های در حال توسعه رخ می دهد. این شرکت های پیشرو معمولاً سازمآنهای کوچک و متوسطی هستند که به طور معمول وظیفه سنتی توزیع تجارت بنگاه با بنگاه و فعالیت های تجاری سازی را برعهده داشته اند. این مطالعه درک ما از نحوه ارتباط تقسیم بندی وظایف و رویه های اشتراک گذاری منابع با ماهیت و مقیاس قابلیت های شرکت های برجسته در چارچوب زمینه شبکه های نوآوری پوشش دهنده بازار را تقویت می کند. بعد از استفاده از یک رویکرد مطالعه موردی چندگانه، یافته های به دست آمده بر روی مناقشه بین مدیریت فعالیت های توزیع کنونی و فعالیت های نوآوری محصول شبکه بندی شده نوظهور، تأکید می کنند.
در تحقیق ارائه شده توسط HeikoGebauer با عنوان «بررسی سهم نوآوری مدیریت در تکامل قابلیت های دینامیک»، بر روی این موضوع تمرکز می شود که چگونه شرکت های مجهز به شیوه های ابتکاری برای مدیریت قابلیت ها می توانند به مزیت های رقابتی دست پیدا کند.یافته های مربوط به چندین مطالعه موردی بر روی شرکت های تولید کننده کالاهای سرمایه ای نشان می دهند کهنوآوری مدیریتی می تواند به توسعه قابلیت های دینامیک کمک کند.یافته های به دست آمده از اهمیت درک کردن، غنیمت شمردن و پیکربندی مجدد به عنوان قابلیت های دینامیک پشتیبانی می کنند. مسائل موجود در نوآوری مدیریت شامل بهره برداری و عوامل کلیدی تغییر (انگیزه، ابتکار، پیاده سازی، نظریه پردازی و نام گذاری) به قابلیت های ادراک، غنیمت شمردن و پیکربندی مجدد کمک می کنند. مفاهیم سازی از قابلیت های دینامیک با در نظر گرفتن چشم انداز نوآوری مدیریتی منجر به پیشرفت هایی در نظریه پردازی می شود.
Sandeep Salunke، Jay Weerawardena و Janet McColl در مقاله ای با نام «در مسیر مدلی از قابلیت های دینامیک در استراتژی رقابتی مبتنی بر نوآوری: برداشت های به دست آمده از شرکت های پروژه محور»، نیاز برای مدلی یکپارچه از استراتژی رقابتی مبتنی بر نوآوری خدمات را مورد بررسی قرار می دهند. این مدل که بر پایه سیزده مصاحبه جامع با مدیران عامل شرکت های خدماتی پروژه محوره انجام شده است، نشانمیدهد شرکت های خدمات کارآفرینی که به دنبال استراتژی رقابتی مبتنی بر نوآوری باشند میتوانند قابلیت های دینامیکی را از طریق یادگیری مشتری محور، یادگیری نسبی، یادگیری اپیزودیک و ترکیب منابع، ساخته و پرورش دهند. زمینه شرکت های پروژه محور به منظوربررسی نیاز برای زمینه های صنعتی بررسی شده است که رابطه بلند مدت بین فراهم کننده های خدمات و مشتری ها را پرورش می دهند، به منظور آنکه این مسئله بحث برانگیز در منابع مورد کاوش قرار گیرد که آیا مزایای موقعیتی به دست آمده از طریق نوآوری سرویس را میتوان به صورت پایدار حفظ کرد.
Sullen Hogan، Geoffrey Soutar، Janet McColl-Kennedy و Jullian Sweeney در مقاله خود با نام «ارائه مفهومی جدید از قابلیت نوآوری شرکت خدمات حرفه ای: توسعه مقیاس»، طراحی معیارهای سنجش از طریق مفهوم سازی مجدد از ساختار قابلیت نوآوری در چارچوب زمینه خدمات دانش فشرده را مورد بررسی قرار می دهند. نتایج تحلیل عامل اکتشافی و تأییدی، بر روی ماهیت چند بعدی مربوط به قابلیت نوآوری در چارچوب زمینه خدمات حرفه ای، تأکید می کنند. توسعه مقیاس روشی جدید برای سنجش قابلیت نوآوری در چارچوب شرکت های خدمات حرفه ای ارائه کرده و بر روی نیاز برای دور شدن از گرایش فکری تولیدی تائید می کند. طبیعی است که مشابه با تمام اقدامات توسعه مقیاس نیازی برای آزمایش های تکمیلی در زمینه های مختلف وجود داشته باشد تا قابلیت تعمیم معیار مورد تائید قرار گیرد.
Ana Lisboa و DionysisSkarmeass در مقاله ای با عنوان «جهت گیری کارآفرینی، قابلیت های اکتشافی و انتفاعی و نتایج عملکردی در بازارهای صادرات: یک رویکرد مبتنی بر منابع»، بر روی نقش حیاتی نوآوری فنی و غیر فنی در احیای سازمانی بازار جهانی تمرکز می کنند. این مقاله نقش قابلیت های اکتشافی و انتفاعی مرتبط با بازار همراه با قابلیت های توسعه محصول در زمینه صادرات را مورد بررسی قرار می دهد. این مقاله بررسی می کند چگونه جهت گیری کارآفرینیمیتواند از طریق قابلیت های اکتشافی و انتفاعی بر روی عملکرد تأثیرگذار باشد. نتایج نشان می دهند جهت گیری کارآفرینی یکی از پیش شرط های توسعه محصول اکتشافی و انتفاعی و قابلیت های بازاری برون مرزی است. این مطالعه قابلیت های اکتشافی و قابلیت های بازاری برون مرزی را به عنوان قابلیت های دینامیک در نظر می گیرد که بر روی تمایز محصول تأثیرگذار بوده و کارایی بازار را تقویت می کنند.
PhyraSok و Aron Ocass در مقاله ای با نام «دست یابی به نتایج عملکردی مبتنی بر نوآوری در SME ها از طریق ویژگی مکملی منابع-قابلیت نوآوری»، بر روی خاصیت مکملی منابع و قابلیت ها و تأثیر بر روی عملکرد مبتنی بر نوآوری تمرکز می کنند. نتایج این مقاله نشان می دهند اصل مکملی قابلیت-منابع نوآوری، محرک عملکرد مبتنی بر نوآوری خواهد بود. اینمقاله همچنین نشان می دهد شرکت هایی که دارای قابلیت یادگیری برجسته تری باشند مشتاق هستند روتین ها و فرایندهای عملیاتی خود را مورد بازبینی قرار داده و بعد از دریافت فیدبک هایی از مشتری ها و کانال های مختلف، اصلاحاتی را اعمال کنند؛ در نتیجه، این شرکت ها توانایی خود برای توسعه محصولات جدید بیشتر را تقویت کرده و سرعت تحویل کالاها به مشتری را افزایش میدهند.
Cesar Camison و Ana Villar-Lopez در مقاله خود با عنوان «نوآوری غیر فنی: حافظه سازمانی و قابلیت های یادگیری به عنوان عواملی مقدم با اثراتی بر روی مزایای رقابتی پایدار»، نقش حافظه سازمانی و قابلیت های یادگیری به عنوان عوامل مقدم بر نوآوری غیر فنی، یعنینوآوری بازاریابی و سازمانی و اثر آنها بر روی مزیت رقابتی پایدار را مورد بررسی قرار می دهند.آنها دریافتند حافظه سازمانی و قابلیت های یادگیری پایه ای برای توسعه نوآوری سازمانی و نوآوری بازاریابی هستند که به نوبه خود اثر قابلی توجهی بر روی دستیابی به مزیت رقابتی پایدار خواهد داشت.
Babu John Mariadoss، PatriyaTansuhaj و NacefMouri در مقاله ای با عنوان «قابلیت های بازاریابی و استراتژی های مبتنی بر نوآوری برای پایداری محیطی: یک بررسی اکتشافی بر روی شرکت های B2B»، یکی از حوزه های نوظهور در برگیرنده چندین زمینه را مورد بررسی قرار می دهند: پایداری به عنوان منبعی از مزیت رقابتی و تقویت عملکرد مالی و نقش قابلیت های بازاریابی خاص. این مقاله با استفاده از مطالعات موردی در زمینه شرکت های B2B، این روابط را مورد بررسی قرار می دهد. این مقاله قابلیت های بازاریابی کلیدی را شناسایی می کند که استراتژی های پایداری مبتنی بر نوآوری، رفتار مصرف پایدار و عملکرد شرکتی را به یکدیگر پیوند می دهند.
Aron OCass و Liem Viet Ngo در مقاله ای با نام «پیروزی از طریق نوآوری و بازاریابی: درس های آموخته شده از استرالیا و ویتنام»، دو مورد از قابلیت های کارکردی، یعنینوآوری و بازاریابی در دو اقتصاد در مراحل مختلف توسعه را مورد بررسی قرار می دهند. بعد از در نظر گرفتن جهت گیری کارآفرینی (EO) و جهت گیری بازاریابی (MO)، آنها دریافتند قابلیت نوآوری و قابلیت بازاریابی تأثیراتMO بر روی عملکرد بازار را تعدیل می کنند و اثر متقابل (ترکیب) قابلیت های بازاریابی و نوآوری به مقدار قابل توجهی تأثیرگذاری بیشتری بر روی عملکرد بازار در مقایسه با حالت جداگانه، اعمال می کند.
اگرچه اعتقاد داریم این مبحث خاص قادر بوده است این جریان پژوهشی نوید بخش را ارتقا دهد، هنوز تعداد قابل توجهی از مسائل باید مورد بررسی قرار گیرند. این مسائل می توانند شامل جنبه های زیر باشند که به بررسی بیشتر نیاز دارند.