ترجمه فارسی عنوان مقاله
روش استاندارد سازی در مقابل روش انطباقی در استراتژی بین المللی بازاریابی: ارزیابی کامل تحقیقات تجربی
عنوان انگلیسی
Standardization versus adaptation of international marketing strategy: an integrative assessment of the empirical research
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
9769 | 2003 | 31 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : International Business Review, Volume 12, Issue 2, April 2003, Pages 141–171
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
مقدمه
عوامل پیشین سطوح تجاری بین المللی عملکرد
پروفایل پژوهش ها (تحقیقات)
عوامل گذشته
استراتژی بازاریابی بین المللی
خروجی عملکرد
خلاصه و نتیجه گیری
مسیرهای تحقیقات آینده
قدردانی
ترجمه کلمات کلیدی
استراتژی بازاریابی بین المللی - بررسی ادبیات - استاندارد استراتژی - انطباق استراتژی
کلمات کلیدی انگلیسی
International marketing strategy, Literature review, Strategy standardization,Strategy adaptation
ترجمه چکیده
علی رغم 40 سال بحث در مورد استراتژی بین المللی بازاریابی در روش استانداردسازی/انطباقی، تحقیقاتِ تجربی زیادی که برای مشخص کردن نگرش هایی واضح صورت گرفته اند، بسیار تکه تکه هستند. براساس تحلیلی کامل از 36 پژوهش در مورد استراتژی استانداردسازی/انطباقی، عوامل پیشین آن وخروجی های عملکرد، این امر مشخص گردید که ویژگی های این تحقیقات دارای یافته های کم اهمیت، متناقض،وتا حدی گیج کننده می باشند که به مفهوم سازی نامناسب، طرح های تحقیقاتی ناکافی، و تکنیک های تحلیلی ضعیف استناد داده می شوند. نتیجه گیری کلی حاصله از این تحلیل، مشخص می کند که تصمیم گیری در مورد استانداردسازی یا انطباق استراتژیِ بین المللیِ بازاریابی، به منظور دستیابی به عملکرد بهتر تجارت به طور وسیعی به مجموعه ای از شرایط ِیک شرکت درون بازار تجاریِ خارجی در دوره ی ویژه ای از زمان بستگی دارد.
ترجمه مقدمه
این چند دهه ی اخیر، شاهد جهانی شدن ناگهانی صحنه یِ بین المللیِ تجارت به دلایل رو به رو بوده اند : افزایش آزادی سیاستهای تجاری، رشد ثبات در تجارتهای مالی، ایجاد یکپارچگی هایِ اقتصادی و منطقه ای، روندِ بی وقفه ی کالاها به دلیل شرایط نسبتا صلح آمیز جهانی، ارتباطات، و تکنولوژی های اطلاعاتی. تمامی این عوامل منجر به افزایش رقابتی غیر معمول، همراه با مشارکت مجموعه ی گسترده ای از شرکتها یی با اندازه های متفاوت، صنایع، و خواستگاههای ملی شده اند. در نتیجه، مسایل مرتبط با طراحی استراتژهای دقیق و بین المللی بازاریابی برای رقابتی موثر و کارآمد در محیط جدید تجاری بر میزان قابل توجهی از تحقیقات متمرکز شده اند. این تحقیقات، به طورویژه، بر این موضوع تمرکز دارند که آیا شرکتهایی که به عنوان بازارهای تجاری خارجی و بی طرف انتخاب شده اند، استراتژی هایشان را باید در این بازارها استادارد سازی کنند یا باروش ویژه ای به کار ببرند.
طرفداران راهکار استانداردسازی به گرایشهای جهانی سازی در دنیا به عنوان نیروی سوق دهنده در پس شباهت بازارتجارت، یکپارچگی بیشتر تکنولوژی، و همگرایی بالاتر احتیاجات، سلایق، و ترجیحات مشتری می نگرند. آنها همچنین اداعا می کنند که، رشد کانال های بین المللی ارتباطی، ظهور بخش های بازار تجارت جهانی، و وجود اینترنت، منجر به تسهیل سازی در امر استانداردسازی شده اند. آنها ثابت می کنند که چنین استراتژی می تواند مزایای زیادی را با خود به همراه آورد: a) معیار اقتصادی قابل توجهی در تمام فعالیت های ارزش افزوده، به ویژه در تحقیق و توسعه، تولید، و بازاریابی
b) ارائه ی تصویر سازگاری از شرکت / برند در کشور، به ویژه در سایه ی تحرک رو به افزایش مصرف کننده در سرتاسر دنیا، و C) کاهش پیچیدگی به دلیل هماهنگی و کنترل فعالیت های بین المللی.
هواداران رویکرد انطباقی بحث می کنند که، علی رغم تمایلات روز افزون جهانی سازی، تنوعات در میان کشورها در: ابعاد احتیاجات مصرف کننده، شرایط کنونی، قدرت خرید، زیرساخت بازرگانی، فرهنگ و سنن، قوانین و قواعد و توسعه ی تکنولوژی هنوز بسیار زیاد هستند، بنابراین تنظیم استراتژی تجاری شرکت رادر برابر شرایط غیر متعارف در هر بازار تجاری خارجی ضروری می دانند. به طورویژه، آنها استراتژی استانداردسازی را به دلیل نوع جدیدی از نزدیک بینی تجاری مورد انتقاد قرار می دهند، و با رد مفهوم تجاری، ساده سازی بسیار زیاد واقعیت را ارائه می دهند. همچنین آنها بر این واقعیت پافشاری می کنند که هدف نهایی شرکت کاهش قیمت از طریق روش استاندارسازی نمی باشد، بلکه هدف آن سود بخشی دراز مدت از طریق فروش بالاتر با بهره وری بهتر از احتیاجات متفاوت مصرف کننده در کشورهای مختلف است.
به منظور غلبه بر این دوقطبگی، گروه سومی به وجود آمده اند که دورنمای احتمالی را برای مباحث استاندارسازی/انطباقی ارائه می دهند. از نظر آنها: a)به امر استاندارسازی یا انطباقی نباید به عنوان اموری جداگانه نگریسته شود، بلکه هردوی آنها انتهای یک زنجیره هستند، که میزان درجه ی استراتژی تجاری در روش استاندارد سازی/ انطباقی،می تواند مابین آنها تغییر کند ؛b) تصمیم در انتخاب روش استاندارسازی یا انطیاقی در یک استراتژی تجاری، یک موقعیت ویژه است، و این تصمیم باید خروجی تحلیلی کامل وارزیابی عوامل احتمالی مرتبط با موضوع باشد که برآن تجارت ویژه در شرایطی ویژه غالب است ؛ c) تناسب سطح انتخابی استراتژی در روش استاندارسازی/انطباقی باید برمبنای تاثیر آن روش بر عملکرد کمپانی در بازاهای تجارت بین المللی باشد. از اینرو، چالش شرکت بین المللی تعیین این امر است،که کدام اجزای ویژه ی استراتژی، در روش استانداردسازی /انطباقی مطلوب و عملی می باشند، و تحت چه شرایطی، و در چه درجه ای این امر رخ می دهد.
مباحث داغ در این موضوع، توجه بسیاری از محققانی را،که در جهت تحقیقات بسیار زیاد تجربی تلاش کرده اند، به خود جلب کرده است. اگرچه چالش هایی در این دسته از تحقیقات وجود دارد، اما زمینه این نوع تحقیقات به صورت موارد زیر می باشد:
a) تکه تکه، که شامل تعدادزیادی از پژوهش ها می شود، و هریک از آنها روش مفهومی، طراحی روش شناختی، و تکنیک تحلیلی مخصوص به خود را به کار می برند b) قابلیت تکرار، این تحقیات در بسیاری از موارد در موضوعاتی یکسان قابل تکرار می باشند؛ c) تنوع، این تحقیقات جنبه های مختلفی از استراتژی تجاری در روش استاندارسازی /انطباقی و همچنین مراجع پیشین و نتایج را مورد بررسی قرار می دهند، d) عدم سازگاری، این تحقیقات نتایج متفاوت و گاهی اوقات متناقض را دراین امر که کدام استراتژی مناسب تر است، به وجود می آورند. در نتیجه، نیازی به امر تثبیت سازی در قسمت های مختلف تحقیقات و نتتیجه گیری می باشد،که منجر به آسان سازی در بسط تئوری شود.
هدف این تحقیق برآن است با فراهم سازی تحلیلی هماهنگ،در مابقی دانش تجربی در مورد استراتژی بازاریابیِ بین المللی در روش انطباقی در برابر روش استاندارد سازی، این احتیاج را برآورده سازد. این تحقیق هدف دارد تا تحقیقات تجربی را در مورد مفهومِ تعاملاتِ اجزایِ مدلِ ساده شده، در استراتژی استاندارسازی /انطباقی، بازنگری، تلفیق و ارزیابی کند. به طورویژه، تاکید بر مواد رو به رو می باشد : a) عوامل پیشین، که به معنا ی متغییرهای احتمالی می باشد که بر تصمیم گیری در مورد روش استاندارد سازی یا انطباقی در استراتژی بازاریابی شرکت در بازار تجارت خارجی تاثیر می گذارند؛ b)استراتژی متغییرها، که به معنا ی اجزای ویژه ی برنامه ی تلفیقی بازاریابی می باشد، که در آن درجه ی روش استاندارد سازی یا انطباقی باید تعیین گردد؛c) عملکرد نتایج، که به معنا ی تاثیر استراتژی بین المللی بازاریابی در روش استاندارسازی/انطباقی در عملکرد کمپانی در بازارهای تجاری خارجی می باشد.
تصویر1:مدل مفهومی در استراتژی بین المللی در روش استاندارسازی/انطباقیی
عوامل پیشین سطوح تجاری بین المللی عملکرد
عوامل محیطی درجه ی استاندارسازی/انطباقی فروش
ویژگی های بازار تجاری محصول سود
مسائل مشتری قیمت گذاری تغیر در سود
رقابت آگهی سهام بازار تجاری
تولید وصنعت توزیع دستیابی به اهداف
عوامل سازمانی رضایت با تغییر در اجرا
عوامل مدیریتی عملکرد ترکیبی
مابقی مطالب در این مقاله در شش بخش طبقه بندی می شوند: اولا، روش انتخابی در مطالعات تجربیِ مرتبط، و پروفایل روش شناختی آنها؛ دوما، نیروهای پیشینِ استراتژیِ بازاریابیِ بین المللی شناسایی می شوند و اهمیت آنها مشخص می گردد؛ سوما، هرکدام از متغییرها در این استراتژی مورد تحلیل قرار می گیرند و درجه ی استانداردسازی /انطباقی آنها مشخص می شود ؛ چهارما، ماهیت مقیاس های مورد استفاده در عملکرد تجاری بین المللی، و همچنین رابطه ی آنها با متغییرهای استراتژی توضیح داده می شوند؛ پنجما، نتایج مطمئنی از یافته های این پژوهش استخراج می گردند، و، در پایان، راهبردهایی برای تحقیقات آینده در مورد این موضوع ارائه می گردند.