ترجمه فارسی عنوان مقاله
عطرها و رفتار مصرف کننده در یک رستوران
عنوان انگلیسی
Odors and consumer behavior in a restaurant
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
1781 | 2006 | 5 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : International Journal of Hospitality Management, Volume 25, Issue 2, June 2006, Pages 335–339
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2. روش تحقیق
2.2روش کار
3.نتایج
جدول 1. میانگین زمان و میزان پول خرجشده طی دو وضعیت آزمایشی معطر و وضعیت کنترلی
4. تشریح نتایج
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2. روش تحقیق
2.2روش کار
3.نتایج
جدول 1. میانگین زمان و میزان پول خرجشده طی دو وضعیت آزمایشی معطر و وضعیت کنترلی
4. تشریح نتایج
ترجمه کلمات کلیدی
-
بوها - رایحه - رفتار مصرف کننده - زمان پاسخ - رفتار خرید
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
مطالعات بسیاری نشان داده است که عطرها بر رفتار انسان تاثیرگذار هستند. رفتار مشتری هم از این قاعده مستثنی نیست. آزمایشی در یک رستوران صورت گرفت که طی آن عطر لیمو و سنبل در فضا پراکنده شد و با یک وضعیت کنترلیِ بدون وجود عطر مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج این آزمایش نشان داد که عطر سنبل (و نه بوی لیمو) طول مدت حضور مشتریان و میزان خرید آنها را افزایش میدهد. فرض این که عطر سنبل، اثری سستکننده دارد برای توضیح این نتایج ارائه شده است.
ترجمه مقدمه
چندین مطالعهی تجربی ثابت کردهاند که عطرها تاثیری مثبت بر رفتار، احساسات و ذهنیت انسان میگذارند. بارون و برونفون (1994) با انتشار عطرهای خوشبو (در فضا) به افزایش عملکرد در انجام وظایف ذهنی دشوار دست یافتند. دیهگو و همکاران (1998) دریافتند که از طریق عطردرمانی، افراد یکمحاسبهی ریاضی را بسیار سریعتر انجام میدهند. بارون و کالشر (1998) هنگامی که برای شبیهسازی، فضای اتومبیلی را در حین رانندگی سرشار از عطر لیمو کردند، به این یافته رسیدند که بوی خوش، از برخی جنبههاعملکرد رانندگی را افزایش میدهد. عملکرد فیزیکی هم از بوها تاثیر میپذیرد. رادنبوش و همکاران (2001) دریافتند که قرص نعنا بر عملکرد ورزشکاران تاثیرگذار بوده است. ورزشکاران در آزمایشی، چندین فعالیت فیزیکی متنوع (پرتاب آزاد بسکتبال، دو 400 متر و...) را با و بدون وجود برچسبی آغشته به قرص نعنا در زیر بینیشان انجام دادند.نتایج نشان داد که حالت دارای برچسب، موجب افزایشسرعت دویدن، قدرت دست و تعداد پرشها شد اما تاثیری بر تعداد پرتابهای آزاد بسکتبال نداشت.
این اثر مثبت بر رفتار در بوهای محیطی هم دیده میشود. بارون (1997) شاهد بود که مردم در مناطق فروشگاهی دارای غذاهای خوشبو (شیرینیپزی و کافیشاپ) بیش از افراد در مناطق دارای بوهای خنثی (لباسفروشی و...) تمایل به پذیرش درخواستهای گروه مردان برای ایجاد تغییرات داشتند. گریمز (1999) نشان داد که دانشآموزان هنگامی که پیش از درخواست کار داوطلبانه، در معرض بوی وانیل یا سنبل قرار میگرفتند بیشتر با گذاشتن وقت بیشتر برای کار داوطلبانه موافقت میکردند. بارون و برونفون (1994) هم نشان دادند که افرادی که در طول فرایند تدریس در معرض بویی خوش قرار گرفته بودند راحتتر به پاسخ مربیشان برای کمک کردن به او پس از پایان فعالیت درسی، قول همکاری میدادند. گوئهگوئن (2001) این را آزمود که به گروهی از زنانی که آموزش داده شده بود که در حین پیادهروی بستهای دستکش یا دستمال گردن را مثلا از روی بیدقتی به زمین بیندازند، هنگامی که ادکلن زده بودند، افرادی بیشتر پیشنهاد کمک میدادند.
تا به امروز تحقیقات مختلفی نشان داده است که بوهای اطراف بر رفتار مشتری اثر میگذارند. به نظر میرسد که بوها با دو بخش از مصرف مرتبط باشند: ارزیابی از محصول (مثل محصولات بودار) و محیط فروش (مثل بوهای اطراف). بوهای خوشایند مستقیماً بر ارزیابی از محصول اثرگذار بودهاند. در یک آزمایش ابتدایی، لِیرد (1932) دریافت که 50% افراد، جورابهای با عطر گل نرگس را ترجیح میدهند در حالی که تنها 8% افراد، جورابهای بدون بو را میپسندند. هالر و همکاران (1999) دریافتند کهتاثیر بوی وانیلی که نوزادی در معرض آن قرار میگیرد 25 سال بعد با علاقهای که این فرد به غذاهای با طعم وانیل از خود نشان میدهدآشکار میشود. بون و جونتاریا (1992) به این یافته رسیدند که بویی که با محصول متناسب باشد، سطح ارزیابی مشتری از محصول را بالاتر میبرد. مورین و راتنسشار (2000) متوجه شدند که بوهای خوش محیطی (بوی گل شمعدانی)،سطح ارزیابی مشتریان از یک برند را، مخصوصا برای برندهای ناآشنا، افزایش میدهند. این تحقیقات همچنین نشان داد که بوی محیط، به افزایش یادآوری نام برندهای ناآشنا هم کمک میکنند.
به نظر میرسد که محیطهای بودار در یک محدوهی فروشگاهی تاثیر مثبتی بر رفتارهای مشتریان دارند. ناسکو (1989) نشان داد که بوی محیط بر زمان سپری شده توسط مشتریان در یک فروشگاه جواهرات تاثیری مثبت داشته است. این نتایج توسط لیپمن (1990) تائید شد. بوی محیط بر قماربازان هم تاثیر میگذارد (هیرش 1995). ماشین قماربازیئی در یک کازینو در لاسوگاس به مدت یک روز تعطیل معطر شد. مقدار پول قمار شده در این مدت با مقدار پول قمار شده در مدت مشابهی قبل و بعد از این در همین مکان مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که در طول همین یک روز اجرای این آزمایش، مقدار پول مورد قمار قرار گرفته بیش از 45.1 درصد نسبت آخر هفتهی قبل و بعد افزایش یافت. هیرش (1995) نشان داد که هیچ میزان تغییری در مقدار پول قمار شده در طی سه آخر هفتهدر ماشین قماربازی کنترلیئی که معطر نشده بود ایجاد نشده است. این تحقیق همچنین نشان داد که هنگامی که غلظت عطر بیشتر باشد میزان پول مورد قمار قرار گرفته بیشتر میشود.
برخلاف مطالعات اخیر که نشان داد که عطر و بوی محیط بر رفتار مشتری اثرگذار است، هیچ تحقیقی تاکنون تاثیر بوی محیط بر مدت زمان نشستن در رستوران را تحلیل نکرده است. به همین منظور آزمایشی صورت گرفت که در آن دو عطر کلاسیک که در بسیاری از تحقیقات بالا استفاده شده بود، در فضای رستورانی پخش شد تا تاثیر آن بر رفتار مشتری بررسی شود. بر اساس نتایج تحقیقات قبل، ما فرض را بر این گذاشتیم که بوی خوش، بر مدت زمان حضور و میزان پول خرج شده توسط مشتریان اثر مثبت دارد.