ترجمه فارسی عنوان مقاله
هزینه کلی لجستیک در انتخاب تامین کننده تحت شرایط منابع متعدد، معیارهای متعدد و محدودیت ظرفیت
عنوان انگلیسی
The total cost of logistics in supplier selection, under conditions of multiple sourcing, multiple criteria and capacity constraint
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
19102 | 2001 | 13 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : International Journal of Production Economics, Volume 73, Issue 1, 31 August 2001, Pages 15–27
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2. فرمول بندی الگوی عینی واحد
1.2. هزینه سفارش سالانه (AOC)
2.2. هزینه نگهداری سالانه (AHC)
3.2. هزینه خرید سالانه(APC)
4.2. مهمترین محدودیت های این مسئله عبارت اند از: ظرفیت تامین کننده، تقاضای خریدار و کیفیت. این محدودیتها به صورت ذیل فرمول بندی می شوند.
1.4.2. محدودیت ظرفیت
2.4.2. محدودیت تقاضا
3.4.2. محدودیت کیفیت
5.2. الگوی نهایی
3. الگوریتم حل الگو
4. مثال عددی
جدول 1 .اطلاعات تامین کنندگان
1.4 حل 1
جدول 2 .هشت حالت ممکنه متغیرهای صحیح
جدول 3 .حالت های ممکنه و غیر ممکن (F= حالت ممکنه، U= حالت غیر ممکن)
جدول 4 .گزارش پاسخ حل کننده در مورد 1
جدول 5 .حل بهینه برای موارد عرضه ارضا شده
2.4 حل 2
جدول 6 .حل های بهینه برای حالت فرض شده تقاضا برابر 1000 و کیفیت برابر 0.92
3.4 حل 3
جدول 7 .حل های بهینه برای حالت فرض شده تقاضا برابر 400 و کیفیت برابر 0.96
4.4 حل 4
جدول 8 .حل های بهینه برای حالت فرض شده تقاضا برابر 400 و کیفیت برابر 0.92
جدول 9 .مقایسه شرایط مختلف
5.الگوی چندگانه برنامه نویسی هدف
6. خلاصه و نتیجه گیری
پیوست. تحدب الگو
الف.1. ویژگی های دترمینان
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2. فرمول بندی الگوی عینی واحد
1.2. هزینه سفارش سالانه (AOC)
2.2. هزینه نگهداری سالانه (AHC)
3.2. هزینه خرید سالانه(APC)
4.2. مهمترین محدودیت های این مسئله عبارت اند از: ظرفیت تامین کننده، تقاضای خریدار و کیفیت. این محدودیتها به صورت ذیل فرمول بندی می شوند.
1.4.2. محدودیت ظرفیت
2.4.2. محدودیت تقاضا
3.4.2. محدودیت کیفیت
5.2. الگوی نهایی
3. الگوریتم حل الگو
4. مثال عددی
جدول 1 .اطلاعات تامین کنندگان
1.4 حل 1
جدول 2 .هشت حالت ممکنه متغیرهای صحیح
جدول 3 .حالت های ممکنه و غیر ممکن (F= حالت ممکنه، U= حالت غیر ممکن)
جدول 4 .گزارش پاسخ حل کننده در مورد 1
جدول 5 .حل بهینه برای موارد عرضه ارضا شده
2.4 حل 2
جدول 6 .حل های بهینه برای حالت فرض شده تقاضا برابر 1000 و کیفیت برابر 0.92
3.4 حل 3
جدول 7 .حل های بهینه برای حالت فرض شده تقاضا برابر 400 و کیفیت برابر 0.96
4.4 حل 4
جدول 8 .حل های بهینه برای حالت فرض شده تقاضا برابر 400 و کیفیت برابر 0.92
جدول 9 .مقایسه شرایط مختلف
5.الگوی چندگانه برنامه نویسی هدف
6. خلاصه و نتیجه گیری
پیوست. تحدب الگو
الف.1. ویژگی های دترمینان
ترجمه کلمات کلیدی
تدارکات - برون سپاری - معیار - محدودیت -
کلمات کلیدی انگلیسی
Logistics, Sourcing, Criteria, Constraints,
ترجمه چکیده
در آثار گذشته در زمینه منابع متعدد با معیارهای متعدد و محدودیت های ظرفیت تامین کنندگان توجه کمی به تصمیم گیری های مرتبط با انتخاب مناسب تامین کنندگان و تخصیص میزان سفارش به این تامین کنندگان شده است. تنها تعدادی الگو برنامه نویسی ریاضی برای تحلیل چنین تصمیم گیری هایی تا به امروز منتشر شده است و این الگوها تنها تمایل به بررسی قیمت نهایی به عنوان هزینه خرید داشتند، اگرچه هزینه های حمل و نقل، سفارش گذاری و انبارداری می توانند بطور قابل توجهی در تصمیم گیری با اهمیت باشند. در این مقاله الگو برنامه نویسی غیر خطی عدد صحیح ترکیبی برای حل مسئله منابع متعدد است که در آن هزینه کلی لجستیک از جمله قیمت نهایی، هزینه های انبارداری، حمل و نقل و سفارش دهی در نظر گرفته می شوند. همچنین محدودیت های خریدار در بودجه، کیفیت، خدمات و... می تواند در این الگو در نظر گرفته شوند. الگوریتمی برای حل این الگو پیشنهاد شده است و این الگو با استفاده از مثال های عددی نشان داده شده است.
ترجمه مقدمه
در بیشتر صنایع هزینه اصلی تولید را هزینه مواد اولیه و لوازم یدکی تشکیل می دهند بطوریکه این هزینه ها در برخی موارد تا 70 درصد شامل هزینه اصلی تولید می شوند. در شرکت های فناوری پیشرفته، مواد اولیه و خدمات خریداری شده تا 80 درصد هزینه کلی تولید را شامل می شوند[2]. از آنجا که بخش خرید تاثیر مستقیمی بر کاهش هزینه ها، سود دهی و انعطاف پذیری شرکت دارد بنابراین این بخش می تواند نقشی کلیدی را در اثربخشی و بهره وری سازمان ایفا کند. انتخاب تامین کنندگان درست بطور قابل توجهی هزینه خرید را کاهش می دهد و رقابت شرکت را بهبود می بخشد. به همین دلیل است که بسیاری از متخصصان بر این باورند که انتخاب تامین کننده مهمترین فعالیت بخش خرید است.
برخلاف اهمیت مسئله انتخاب تامین کننده تنها تعداد معدودی مقاله در مورد تصمیم گیری نوشته شده است. وبر و کارنت (5) بیان کرده اند که تنها 10 مقاله تا زمان بررسی خود به تحلیل این مسئله پرداخته اند. بررسی جامع مقالاتی که این موضوع را بررسی کرده اند را می توان در مقالات گادیسپور(6) و اوبریان(7) یافت. مهمترین مقالات در ادامه آورده شده است.
مور و فیرون (8) بیان کرده اند که قیمت، کیفیت و تحویل مهمترین معیارهای انتخاب تامین کننده هستند و توضیح داده اند که از برنامه نویسی خطی می توان در این تصمیم گیری استفاده کرد. آنها در مورد سایر کاربردهای فناوری کامپیوتر در زمینه خرید نیز بحث کرده اند.
گابالا (9) اولین نویسنده ای است که از برنامه نویسی ریاضی در انتخاب فروشنده در موارد واقعی استفاده کرده است. وی از الگوی برنامه نویسی عدد صحیح ترکیبی برای تنظیم کردن این مسئله حل مسئله در اداره پست استرالیایی استفاده کرده است. هدف از این برنامه نویسی به حداقل رساندن قمیت کلی تخفیف داده شده موارد تخصیصی به فروشندگان تحت محدودیتهای ظرفیت و رضایت تقاضای فروشنده است.
آنتونی و بوفا (10) به منظور حمایت از برنامه نویسی خرید راهبردی (SPS)، الگوی برنامه نویسی خطی عینی را تدوین کرده اند. الگوی خطی با توجه به محدودیتهای بودجه خرید، ظرفیت فروشنده و نیاز خریدار هزینه کلی را به حداقل می رساند. هزینه ذخیره سازی و قیمت در عملکرد عینی گنجانده شده اند. هزینه های سفارش، حمل و نقل و بازرسی در این الگو وجود ندارد.
بوفا و جکسون(11) یک الگوی برنامه نویسی با هدف خطی چند معیاری را برای انتخاب تامین کننده ارائه داده اند. در این الگو دو مجموعه از عوامل در نظر گرفته شده اند: 1) ویژگی های تامین کننده که شامل کیفیت، قیمت، تجربه خدمات، ارسال زودتر از موعد، دیر و به موقع و 2) مشخصه های شرکت شامل نیازهای مادی و سهام ایمنی است.
بندر و همکاران (12) از برنامه نویسی عینی برای تدوین یک الگوی کامپیوتری تجاری در انتخاب فروشنده در IBM استفاده کرده اند. آنها با در نظر گرفتن موارد چندگانه، دوره های زمانی چندگانه، کیفیت، تحویل و ظرفیت فروشندگان برای کاهش هزینه خرید، هزینه های موجودی و حمل و نقل از برنامه نویسی عدد صحیح ترکیبی استفاده کرده اند. این الگو شامل میزان تخفیف نیز می باشد. هیچ فرمول بندی ریاضی ارائه نشده است و نوع تخفیف نیز ذکر نشده است.
ناراسیمهان و استوینوف (13) از الگوی برنامه نویسی عدد صحیح ترکیبی با هدفی یگانه برای شرکت تولید کننده بزرگی در میدوست، بهینه سازی تهیه تخصیص برای گروهی از فروشندگان استفاده کرده اند. هدف از این الگو به حداقل رساندن مجموع هزینه های حمل و نقل و جریمه است. محدودیتهای این الگو مرتبط با ظرفیتها و تقاضای تولید فروشندگان است.
کینگزمن (14) بیان کرده است یکی از مهمترین مسائلی که توجه کمی از سوی پزشکان OR به آن شده است خرید موادی است که قیمت های آنها به طور پیوسته در طی زمان به شیوه ای تصادفی در حال نوسان بوده است. وی در مورد برنامه نویسی خطی مفهومی و پویا به عنوان ابزارهایی برای خرید مواد اولیه با قیمتهای در حال نوسان بحث کرده است.
ترنر (15) الگوی برنامه نویسی خطی عینی را برای زغال سنگ انگلستان ارائه کرده است. این الگو با در نظر گرفتن ظرفیت فروشنده، حداکثر و حداقل کمیت سفارش ها، تقاضا و مرزهای منطقه ای اختصاص داده به عنوان محدودیت، قیمت تخفیف داده شده کلی را به حداقل می رساند.
پن (16) منابع چندگانه ای را برای بهبود قابلیت اعتماد ذخیره مواد حساس پیشنهاد داده است که در آنها از بیش از یک تامین کننده استفاده شده است و تقاضا بین آنها تقسیم می شود. بیشتر مدیران فروش بر این باورند که خرید از بیش از یک فروشنده در موارد کمبود از شرکت خریدار حفاظت می کند. پن (16) از الگوی برنامه نویسی خطی عینی برای انتخاب بهترین تامین کنندگان استفاده کرده است که در آن سه معیار لحاظ شده اند- قیمت، کیفیت و خدمات. هزینه کلی به عنوان عملکرد عینی در نظر گرفته شده اند و کیفیت و خدمات نیز به عنوان محدودیت ها در نظر گرفته شده اند.
شارما و همکاران (17) الگوی برنامه نویسی هدف، عدد صحیح ترکیبی و غیر خطی را برای انتخاب تامین کنندگان پیشنهاد داده اند. آنها در این الگو قیمت، کیفیت، تحویل و خدمات را در نظر گرفتند که در آن همه معیارها به عنوان هدف در نظر گرفته شدند. هدف هزینه در ارتباط با افزایش کمیت خریداری شده کاهش می یابد و در ارتباط با افزایش سطح کیفیت افزایش می یابد.
سشادری و همکاران (18) الگوی احتمالی را به منظور ارائه ارتباط میان منابع چندگانه و نتایج آن تدوین کرده اند از جمله تعداد مناقصه ها، سود فروشنده و قیمت خریدار. تنها معیار هزینه در این الگو لحاظ شده است و نویسندگان بیان کرده اند که مصرف کننده باید سایر معیارها مانند کیفیت، تحویل و... را به قیمتی معادل انتقال دهد.
بنتون (19) با استفاده از آرامش لاگرانژی برای انتخاب تامین کننده تحت شرایط موارد چندگانه، محدودیتهای منابع و تخفیف کمیت، مراحلی اکتشافی و برنامه نویسی غیر خطی تدوین کرده است. هدف این الگو به حداقل رساندن مجموع هزینه های خرید، هزینه های حمل موجودی و هزینه سفارش است. محدودیتهای ذخیره سازی و سرمایه گذاری به عنوان شرایط در نظر گرفته می شوند.
هنگ و هایا[20] محیط خرید JIT را تحلیل کردند. از آنجا که نیاز به مقادیر بسیار کوچک در این سیستم دارای اهمیت است آنها تقسیم یک سفارش بزرگ به ارائه دهندگان یا تامین کنندگان متعدد را مورد بررسی قرار دادند تا حجم سفارش را کاهش دهند. هدف اصلی آنها کاهش هزینه بود، از این جهت آنها این مسئله را با در نظر گرفتن دو فرض مهم حل کردند: اولین فرض بر این بود که هزینه سفارش N تامین کننده برابر یا کمتر از N برابر هزینه سفارش یک تامین کننده باشد. فرض دوم این بود که قیمت خرید باید کمتر از ارزش ثابت باشد. آنها این مسئله را برای مورد خاصی حل کرده بودند اما شیوه آنها را نمی توان برای موقعیت های کلی استفاده کرد.
چودری و همکاران[21]برنامه نویسی عدد صحیح ترکیبی و خطی در انتخاب تامین کنندگان تدوین کردند. در الگوی آنها قیمت، تحویل، تخفیف کیفیت و کمیت در نظر گرفته شده بود. هدف این الگو به حداقل رساندن قیمت کل با در نظر گرفتن تخفیف های تجمعی و افزاینده است. کیفیت و تحویل به عنوان محدودیتها در نظر گرفته می شوند.
وبر و کارنت[5]از برنامه نویسی خطی چند منظوره در انتخاب تامین کنندگان به منظور تحلیل نظامند تاثیر گذاری عوامل پیچیده استفاده کردند. در این الگو قیت کل، کیفیت و تحویل با تاخیر به عنوان اهداف در نظر گرفته شده اند و دو مجموعه از محدودیتها در نظر گرفته شده اند:(1) محدودیتهای سیستمی که به عنوان محدودیتهایی تعریف شده اند که بطور مستقیم تحت کنترل مدیران خرید نیستند به عنوان مثال ظرفیت های فروشنده، رضایتمندی از تقاضا، حداقل سفارش داده شده توسط فروشندگان و بودجه کلی خرید و (2) محدودیتهای سیاست گذاری از جمله حداکثر یا حداقل سفارش خریداری شده از یک تامین کننده خاص، حداکثر یا حداقل تعداد فروشندگان بکار گرفته شده.
کارنت و وبر [22] پیشنهاد داده اند که ساختارهای ریاضی الگوسازی موقعیت تسهیلات را می توان در انتخاب تامین کنندگان بکار برد. آنها هیچ مسئله فروشنده خاصی را حل نکردند اما آنها شباهت های میان مسئله انتخاب فروشندگان و الگوهای جایگیری تسهیلات را نشان دادند. پیچیدگی الگوهای موقعیت و مسئله انتخاب تامین کنندگان نشان می دهد که ترکیب این دو روش با یکدیگر به آسانی امکان پذیر نخواهد بود.
روزنتال و همکاران[23] الگو برنامه نویسی عدد صحیح ترکیبی را به منظور حل انتخاب فروشنده همراه با بسته بندی تدوین کردند که در آن خریدار نیازمند به خرید موارد متنوعی از چندین فروشنده است که ظرفیت، کیفیت و تحویل های آن محدود است و محصولات بسته بندی شده با تخفیف را ارائه می دهد. آنها برنامه نویسی هدف واحدی را بکار بستند و قیمت، کیفیت، تحویل و ظرفیت تامین کننده را به عنوان معیار در الگوی خود در نظر گرفتند.
قدسی پور و اوبرین[7] سیستم پشتیبان تصمیم گیری (DSS) را به منظور کاهش تعداد تامین کنندگان و مدیریت مشارکت تامین کننده تدوین کردند. آنها از فرایند سلسله مراتبی تحلیلی یکپارچه ای(AHP) همراه با برنامه عدد صحیح ترکیبی استفاده کردند و محدودیت ظرفیت تامین کننده و محدودیت های خریدار را در بودجه و کیفیت و... در سیستم پشتیبانی تصمیم گیری خود در نظر گرفتند.
قدسی پور و اوبرین[24] الگویی را در برخورد با انتخاب تامین کننده، منابع متعدد، معیارهای متعدد و تخفیف پیشنهاد دادند. آنها تاثیر محدودیت های بودجه، کیفیت و ظرفیت تامین کننده را در نظر گرفتند.
قدسی پور و اوبرین[25] فرایند تحلیل سلسله ای عدد صحیح و الگو برنامه نویسی خطی را تدوین کردند تا به مدیرانی که هم عامل کیفیت و هم عامل کمیت را در فعالیت خرید خود در رویکردی نظام مند در نظر گرفته بودند، کمک کنند. آنها الگوریتمی را به منظور تحلیل حساسیت پیشنهاد دادند تا حالت های مختلف در این تصمیم گیری را بررسی کنند.
بیشتر این مقالات قیمت خالص را به عنوان هزینه لجستیک در الگوهای خود در نظر گرفتند اگر چه هزینه های سفارش، حمل و نقل و ذخیره سازی در این تصمیم گیری نیز مهم هستند[26،27]. تنها دو مقاله شامل هزینه های سفارش و ذخیره سازی را در الگوی خود بودند. بنتون[19] ظرفیت تامین کننده و محدودیتهای کیفیت را در نظر نگرفتند. هونگ و هایا[20] کاهش حجم را در محیط JIT مورد بحث قرار دادند که متفاوت از الگو کلی در مسئله انتخاب تامین کننده است. این دو مقاله الگوی عینی واحدی را در کار خود در نظر گرفتند که این الگو یک معیار را به عنوان هدف و سایر معیارها را به عنوان محدودیتهایی در برنامه نویسی در نظر گرفته است. در این موقعیت ها معیارهایی که به عنوان محدودیتها در نظر گرفته شده اند هم وزن هستند معیارهایی که در عمل به ندرت اتفاق می افتند.
در مقاله حاضر ابتدا الگو هدف واحدی را به منظور به حداقل رساندن هزینه کلی لجستیک تدوین می کنیم از جمله قیمت کلی، هزینه های موجودی و سفارش، در معرض محدودیتهای ظرفیت تامین کنندگان و محدودیت های خریداران در بودجه بودن، کیفیت، تحویل و.... در مرحله دوم رویکرد برنامه نویسی هدف چندگانه ای به منظور در نظر گرفتن وزن های متفاوت معیارهای متنوع مورد بحث قرار می گیرند.