ترجمه فارسی عنوان مقاله
یک سیستم منطق محور فازی برای ارزیابی سطح اعتماد کسبوکار به مصرفکننده (B2C) در تجارت الکترونیک
عنوان انگلیسی
A fuzzy logic-based system for assessing the level of business-to-consumer (B2C) trust in electronic commerce
کد مقاله | سال انتشار | تعداد صفحات مقاله انگلیسی |
---|---|---|
3413 | 2005 | 6 صفحه PDF |
منبع
Publisher : Elsevier - Science Direct (الزویر - ساینس دایرکت)
Journal : Expert Systems with Applications, Volume 28, Issue 4, May 2005, Pages 623–628
فهرست مطالب ترجمه فارسی
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2. روششناسی
شکل 1، نشاندهنده توابع عضویت برای مجموعههای مختلف فازی متعلق به اعتماد است.
شکل 2. سیستم خبره فازی کامل
3. جمعآوری و تحلیل داده
4. قوانین نشاندهنده سطوح اعتماد و B2C
جدول 1: تشکیل قوانین B2C
جدول 2: تشکیل قوانین اعتماد
5. تحلیل اعتماد در مقابل عامل ایمنی
شکل 3: GUI را برای ویرایش گر قانون نشان میدهد.
شکل 4: اعتماد در مقابل ایمنی برای آشنایی و طراحی ثابت
6. تجسم اعتماد بهعنوان تابعی از ایمنی و آشنایی
7. نتیجهگیری
ترجمه کلمات کلیدی
-
تجارت الکترونیک - منطق فازی
کلمات کلیدی انگلیسی
ترجمه چکیده
هدف این مقاله ارائه اپلیکیشنی منطق فازی برای استدلال انسانی درباره تبادلات تجارت الکترونیک (e-commerce) است. این مقاله برخی از روابط پنهان بین عوامل بحرانی مانند ایمنی، آشنایی، طراحی و رقابتپذیری را آشکار میکند. ما تأثیر این عوامل را بر فرایند تصمیم انسانی و اینکه چگونه هنگامیکه بهصورت جمعی استفاده میشوند بر نتیجه کسبوکار به مصرفکننده (B2C) تأثیر میگذارند را تحلیل میکنیم. این تحقیق یک مجموعه ابزار برای فروشندگان B2C ارائه میدهد تا به فرایند تصمیم تبادل کاربر دسترسی داشته باشند و آن را ارزیابی کنند و همچنین یک ابزار استدلال کمکی برای کاربر آنلاین ارائه میدهد.
ترجمه مقدمه
در طی خرید آنلاین، یک کاربر اغلب متکی به حس مشترکی است و عبارتهای مبهم و گنگی را هنگام تصمیمگیری خرید به کار میبرد. مشتری آنلاین معمولاً با توجه به انتخاب محصولات و خدمات مشابه جایگزین، در ذهن خود نوعی ابهام را توسعه میدهد (Mohanty &Bhasker, 2005). تصمیم به خرید یا عدم خرید آنلاین اغلب مبتنی بر حس مشترک بصیرت انسانی کاربران و تجربه آنها است و نه دسترس بودن دادههای دقیق و واضح. منطق فازی برای استدلال درباره مفاهیم مبهم ذاتی استفاده میشود (Lukasiewicz, 1970), مانند «خرید آنلاین راحت است»، که در آن سطح راحتی را میتوان موردبحث قرار داد. هدف این تحقیق بدینوسیله، به کار بردن منطق فازی در استدلال انسانی است که در آن ما بهطور خاص بر فرایندهای استدلال ورای تبادلات تجارت الکترونیک تمرکز میکنیم.
سیستمهای فازی، کدگذاری دانش را در قالبی که میتواند برای نشان دادن روشی که انسانها درباره یک مسئله پیچیده مانند خرید آنلاین فکر میکنند، ممکن میسازد. یک انسان معمولاً با عبارتهای غیردقیق مانند زیاد و کم، سریع و کند، و سنگین و سبک فکر میکند (Black, 1937). سیستم خبره فازی، اطلاعات غیردقیق را با تلاش برای به دست آوردن دانش به شیوهای مشابه با شیوهای که در ذهن انسان در نظر گرفته میشود مدلسازی میکند و بدین طریق مدلسازی شناختی یک مسئله را بهبود میبخشد (Cox, 1994). درنتیجه، منطق فازی منجر به سیستمهای جدید، هوشمند و انسان دوستانه میشود که میتواند برای درک فرایندهای تفکر ورای هر تبادل B2C استفاده شود. توجیه استفاده از سیستمهای منطق فازی، آشکار کردن فرایند تصمیم مبهم است چراکه بهخوبی برای مدلسازی تصمیمگیری انسانی مناسب است. تصمیمگیری انسانی، پیچیده است و میتواند مبتنی بر ارزیابی همزمان بسیاری از جنبهها مانند ترس، تجربه، حریم خصوصی، بصیرت و غیره باشد.
علیرغم اینکه بسیاری از عوامل بر فرایند تصمیم تبادلات B2C تأثیر میگذارند، مانند آسانی استفاده، قیمتگذاری، راحتی و ایمنی (Akhter et al., 2003), درک یک ویژگی مؤثر مهمتر از سطح واقعی خود ویژگی است. برای مثال، اگر سطح ایمنی درک شده بیشتر از اجرای واقعی آن باشد پس بهطور مثبتی در سطح نتیجه B2C نقش خواهد داشت. ممکن است مواردی وجود داشته باشد که عکس آن نیز صحیح است اما برای چنین مواردی یک سطح بالا از متقاعدسازی برای تغییر سطح ادراک موردنیاز است. این تحقیق یک رویکرد منطق فازی اتخاذ کرده است و از یک مجموعه ابزار تحقیقات ریاضیاتی به نام مجموعه ابزار منطق فازی متلب برای ارائه روشهای پرداختن به ابهام و گنگ بودنی که اغلب در تعیین سطح تبادل در تجارت الکترونیک وجود دارد، استفاده کرده است.
برای ایجاد یک سیستم خبره فازی برای تجارت الکترونیک B2C که مبتنی بر منطق فازی است، این تحقیق دانش خبره انسانی را (بهدستآمده توسط بررسیها و مصاحبهها) در نظر گرفته، سازماندهی کرده و از آن استفاده کرده است. این تحقیق برای سازماندهی دانش ازنظر گروهبندیهای منطقی آن مانند ایمنی، آشنایی، چیدمان طراحی، رقابتپذیری و اعتماد ارائهشده است.
این مقاله به شرح زیر سازماندهی شده است. بخش 2 روش تحقیق را بررسی میکند که ارزش روش کیفی را برای درخواست و تحلیل دادهها نشان میدهد. جمعآوری و تحلیل داده در بخش 3 توضیح دادهشده است. بخش 4 قوانینی را که معیاری برای سطوح اعتماد و B2C ارائه میکنند پوشش میدهد. بخش 5 تحلیل عوامل مختلف مؤثر بر اعتماد را توضیح میدهد. بخش 6 سطح اعتماد را مجسم میکند و بخش 7 نتیجهگیری است.